ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte

Beauty in the making. 4 designeri romani la Londra

Cristina Sabaiduc, Ioana Ciolacu, Lana Dumitru si Lucian Broscatean transforma expozitia 'Beauty in the making', de la Londra, intr-o incursiune inedita in universul lor creativ. Intre 12 si 21 februarie 2014, sediul Institutului Cultural Roman din Belgrave Square va gazdui atelierele reimaginate ale celor patru designeri romani, dezvaluind - asa cum sugereaza si titlul expozitiei - procesul prin care ideile lor prind forme impresionante.

Conform ICR, Cristina Sabaiduc locuieste in prezent in Marea Britanie, unde si-a lansat propriul brand de haine. Nascuta in Romania, tanara designer a crescut in Canada. A studiat la Universitatea Ryerson din Toronto si a lucrat cu designeri celebri precum Carolina Herrera si Jeremy Laing. Talentul sau a fost recomensat cu o bursa de excelenta oferita de Lancome si cu un premiu pentru inovatie la |FAT| Toronto Alternative Arts and Fashion Week 2009.


Fotografie din lookbook-ul primavara-vara 2014 via Cristina Sabaiduc

Ioana Ciolacu este absolventa a Universitatii de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu, precum si a Universitatii de Arte din Bucuresti. Cele doua specializari s-au imbinat armonios si au contribuit la conturarea stilului ei original, recompensat cu premii nationale si internationale. Anul trecut, Ioana Ciolacu a fost desemnata Designer for Tomorrow, in competitia patronata de Stella McCartney la Berlin.


Imagini din cadrul Galei Avanpremiere 13, lookuri din colectia Paradox. Foto: Mircea Netea

Imprimeurile digitale reprezinta unul dintre elementele cheie care definesc universul creativ ce poarta semnatura Lana Dumitru, absolventa a Universitatii de Arte din Bucuresti. Prin intermediul lor, designerul ofera folclorului romanesc interpretari impresionante, insa sursele sale de inspiratie nu se opresc aici. De la rochia Facebook la jacheta Puma T7 Etno Shake, de la colectii vestimentare inedite precum ‘Cimitirul Vesel’ sau ‘La Naive’ si pana la colaborarea cu brandul de design interior Photoliu, fiecare proiect demonstreaza ca, atunci cand spui Lana, spui ingeniozitate.


Foto via Lana

Absolvent al Facultatii si al Masterului de Design vestimentar in cadrul Universitatii de Arta din Cluj Napoca, Lucian Broscatean a debutat, in 2008, cu colectia ‘Nomadic Symptoms’. Prin intermediul creatiilor sale vestimentare, designerul exploreaza concepte precum mobilitatea, stilul de viata nomad sau versatilitatea, creand piese originale care l-au pozitionat printre cei mai talentati tineri designeri romani. Colectiile care ii poarta semnatura au fost prezentate atat in tara, cat si in strainatate, numele sau fiind prezent la cinci editii consecutive ale Mercedes-Benz Berlin Fashion Week.

Imagine din lookbook-ul Irina Schrotter “IMMERSED SELF” fw 2013/14, Design: Lucian Broscatean; Styling: Maurice Munteanu & Marian Palie, Accessories: Carla Szabo; Incaltamine: Mihaela Glavan; Foto: Roald Aron; Model: Ralisa Oprea. via Lucian Broscatean

‘Beauty in the making’ reprezinta a patra participare consecutiva a ICR la Saptamana Modei de la Londra, cu scopul de a promova designul romanesc pe scena modei internationale. Daca drumurile te vor purta la Londra in luna februarie a acestui an, poti vizita expozitia desfasurata la sediul ICR: 1 Belgrave Square, SW1X 8PH

Deschiderea are loc miercuri, 12 februarie 2014, intre 19.00-21.00 pm
Programul: luni – vineri, intre orele 9.00 si 17.00. Expozitia poate fi vizitata pana pe 21 februarie 2014.

Sursa info: ICR

PUBLISHED ON 04.02.2014

more in Fashion Etc