HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte

Untamed skin – The Romanian Blouse, expozitie premiata la Londra

„Untamed Skin – The Romanian Blouse”, proiectul realizat de Galeria Galateca, a obtinut trei mentiuni speciale la competitia The International Fashion Showcase 2015, desfasurata in cadrul London Fashion Week. Au fost incluse in concurs 27 de expozitii realizate de 110 designeri din 27 de tari, iar expozitia Romaniei s-a aflat printre cele mai bune la trei categorii: „Best emerging designers”, „Showcase Winner” si „Best Curators” – mentiune ridicata de Roxana Gibescu, curator Galateca.

“Romania are un talent si o inclinatie deosebita pentru detaliu si ceea ce au realizat designerii romani a fost plin de sens”, a declarat criticul de moda Sarah Mower.  Pornind de la forma si structura iei traditionale, designerii de moda Alexandru Nimurad si Alexandra Abraham si creatoarea de bijuterii Vika Tonu au conturat impreuna o colectie de imbracaminte, accesorii si bijuterii.

“Untamed Skin – The Romanian Blouse” este un proiect colaborativ intre Galeria de arta contemporana si design GALATECA si Institutul Cultural Roman din Londra, conceput pentru International Fashion Showcase – London Fashion Week. Pe parcursul anului, proiectul va fi itinerat in Belgia, Germania si Romania. Aceasta este a doua participare a galeriei GALATECA in cadrul London Fashion Week, prima participare fiind cea din februarie 2013. Atunci, proiectul “The Rest is Tomorrow” a obtinut distinctia “Emerging Talent Award 2013″.

Sursa info si foto: Galateca

untamedskin 5

PUBLISHED ON 27.02.2015

more in Fashion Etc