RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

INSPIRATIE

LOEWE & Jonathan Anderson, 11...

Zilele trecute, Jonathan Anderson si-a anuntat plecarea de la LOEWE, casa…

WE LIKE

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport…

INSPIRATIE

ADN-ul caselor de moda

Retragerea unei persoane din rolul de director de creatie demareaza in…

INSPIRATIE

Moda secolelor trecute, regandita la...

Moda din prezent se creioneaza cu ajutorul reperelor din trecut, chiar…

WE LIKE

Firul rosu al artei semnate...

Chiharu Shiota construieste instalatii impresionante din fire textile, puse adesea impreuna…

Femei care ne inspira

Stefana Maior. ARTICLE TEN.

Stefana Maior a lansat recent ARTICLE TEN, un brand vestimentar descris in perechi de atribute contrastante, aduse impreuna de acelasi fir rosu: libertatea de exprimare. Privind cariera ei din perspectiva contrastelor, nu pare deloc intamplator ca studiile si experienta ei profesionala de pana acum acopera atat partea creativa a modei, cat si cea de business. Odata cu ARTICLE TEN, am realizat ca, in ciuda anilor care au trecut din 2012 pana in prezent, memoria mea a pastrat intr-un sertar al ei colectia cu care Stefana Maior a absolvit design vestimentar la UNArte. S-au schimbat multe lucruri de atunci, asa cum spune ea in acest interviu, dar sunt si lucruri care s-au pastrat. Despre acestea, precum si despre noul drum pe care a pornit, despre provocari, curaj si inspiratie, te invit sa citesti in randurile care urmeaza. Intre nou si vechi, opulent si simplu, edgy si elegant, rebel si romantic, ARTICLE TEN se situeaza la intersectia unor zone creative, aflate in contrast. Care sunt atuurile si provocarile acestui loc ales de tine? Cred ca in zona asta de contraste ma simt cu adevarat libera sa creez ceva special si cu care rezonez profund. Nu doar in moda ma regasesc in acest joc al contrastelor, ci si in alte aspecte ale vietii: design interior, mancare, chiar si i...

Inapoi Inainte
Street Delivery, editia a VIII-a – apel de proiecte

Street Delivery, editia a VIII-a – apel de proiecte

Cea de-a opta editie Street Delivery se desfasoara intre 14 si 16 iunie in Bucuresti, Timisoara si Iasi. Evenimentul de arhitectura si arte are ca scop recuperarea spatiului public. In fiecare an, Street Delivery inchide strazile pentru masini si transforma carosabilul in loc de promenada pentru pietoni si biciclisti.

Fundatia Carturesti si Ordinul Arhitectilor din Romania au deschis sesiunea de aplicatii pentru editia din 2013 a evenimentului Street Delivery, care va avea in trei orase simultan. Anul acesta, Iasul se alatura pentru oara proiectului.
Aplicantii se pot inscrie pe site-ul www.streetdelivery.ro pana pe 19 mai. Proiectele lor (fie ei persoane fizice, organizatii sau institutii) vor fi jurizate de echipa Street Delivery, urmand ca rezultatele selectiei sa fie anuntate pe 26 mai.

Sectiunile Street Delivery 2013:

1) Arhitectura, urbanism, design urban, peisagistica
2) Societate civila, ecologie, mediu
3) Muzica
4) Arte vizuale
5) Film
6) Teatru, dans, performance
7) Activitati pentru copii

Logo-ul Street Delivery 2013 este desenat de Alexandru Ciubotariu (Pisica Patrata), ilustrator, street artist si istoric al benzii desenate romanesti. Street Delivery este singurul eveniment romanesc si unul din putinele din lume care isi schimba logo-ul si identitatea vizuala la fiecare editie. Acest lucru se intampla pentru a da ocazia designerilor romani sa contribuie cu viziunea lor la eliberarea strazilor. Celelalte logo-uri Street Delivery au fost realizate de: IRLO, Daniel Voinea, Wonderboy, Matei Apostolescu (013a), Bob Toma, Stefan Lucut. Prima editie Street Delivery nu a avut logo, doar un sticker de Oana Felipov.

Tema Street Delivery 2013 porneste de la ideea ca locuitorii au dreptul la patrimoniu, arhitectura de calitate si peisaj, la fel cum au dreptul la sanatate si justitie (Declaratia de la Cluj – OAR 2008). De aceea, Street Delivery isi propune un exercitiu de locuire de calitate prin patrimoniu si arhitectura de calitate, fara kitsch-ul alimentat de indiferenta si bani. Street Delivery declara:

Arhitectura este pentru oameni.
Arhitectura de calitate este patrimoniu pentru viitor.
Spatiul public nu are valoare fara patrimoniu.
Patrimoniul e o resursa limitata care, odata pierduta, nu poate fi înlocuita.
Ca sa salvezi patrimoniul, trebuie sa-l ingrijesti si sa-l sporesti.
Patrimoniul este in acelasi timp un bun privat si unul colectiv.
Patrimoniul bine gestionat aduce profit.
Ca locuitori ai orasului si cetateni, pretindem locuire de calitate!

Persoane de contact:
Ana Niculescu
ananiculescu@carturesti.ro

0732.003.048

Anca Danila
ancadanila@carturesti.ro

0732.003.059

Foto si info via Carturesti

PUBLISHED ON 24.04.2013

more in Newsroom