FEMEI CARE NE INSPIRA

Andreea Caranda, a life of...

 Andreea Caranda, producatorul executiv de la “Vorbeste Lumea”, aniverseaza azi, impreuna…

CATWALK

De pe catwalk pe covorul...

Saptamana Modei de la Paris, dedicata colectiilor haute couture toamna-iarna 2025,…

WE LIKE

Iris van Herpen. Designul prinde...

Designul prinde viata, la propriu, in Sympoiesis, colectia Iris van Herpen…

INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

Inspiratie

Elsa Peretti, Tiffany & Co. si bijuteriile de colectie

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala, "The Bone Cuff". O bijuterie statement, care imbraca incheietura mainii, ca un semnal din argint masiv pentru delicatetea feminina. Liza Minnelli, Catherine Deneuve sau Margot Robbie iubesc aceasta bratara. Si noi la fel. Aceasta piesa a fost creata pentru Tiffany la inceputul anilor '70 si a marcat inceputul unei revolutii pentru creatia de bijuterii. In primul rand, a fost remarcata pentru designul foarte simplu si de impact: fara dantelarii sau pietre pretioase, pur si simplu, o sculptura in metal. Ea avea sa ignore orice conventie legata de materialul de bijuterii, intrucat argintul era foarte rar folosit la acel moment. "Stilul e intotdeauna ceva simplu," spunea Peretti, in timp ce reusea sa impuna argintul in lumea bijuteriilor de lux. Creatiile Elsei Peretti au intrat in portofoliul Tiffany & Co. datorita presedintelui de la acea vreme, Walter Hoving, care a cunoscut-o datorita lui Halston, prietenul lor comun. Tanara designer de bijuterii a adus pentru prima data argintul in portofoliul Tiffany, desi ei nu il comercializasera niciodata timp de 25 de ani. "Regulile bunului gust nu au nicio legatura cu pretul", spunea atunci Hoving. "Un articol cu un pret mai mic poate fi la fel de a...

Inapoi Inainte
Street Delivery, editia a VIII-a – apel de proiecte

Street Delivery, editia a VIII-a – apel de proiecte

Cea de-a opta editie Street Delivery se desfasoara intre 14 si 16 iunie in Bucuresti, Timisoara si Iasi. Evenimentul de arhitectura si arte are ca scop recuperarea spatiului public. In fiecare an, Street Delivery inchide strazile pentru masini si transforma carosabilul in loc de promenada pentru pietoni si biciclisti.

Fundatia Carturesti si Ordinul Arhitectilor din Romania au deschis sesiunea de aplicatii pentru editia din 2013 a evenimentului Street Delivery, care va avea in trei orase simultan. Anul acesta, Iasul se alatura pentru oara proiectului.
Aplicantii se pot inscrie pe site-ul www.streetdelivery.ro pana pe 19 mai. Proiectele lor (fie ei persoane fizice, organizatii sau institutii) vor fi jurizate de echipa Street Delivery, urmand ca rezultatele selectiei sa fie anuntate pe 26 mai.

Sectiunile Street Delivery 2013:

1) Arhitectura, urbanism, design urban, peisagistica
2) Societate civila, ecologie, mediu
3) Muzica
4) Arte vizuale
5) Film
6) Teatru, dans, performance
7) Activitati pentru copii

Logo-ul Street Delivery 2013 este desenat de Alexandru Ciubotariu (Pisica Patrata), ilustrator, street artist si istoric al benzii desenate romanesti. Street Delivery este singurul eveniment romanesc si unul din putinele din lume care isi schimba logo-ul si identitatea vizuala la fiecare editie. Acest lucru se intampla pentru a da ocazia designerilor romani sa contribuie cu viziunea lor la eliberarea strazilor. Celelalte logo-uri Street Delivery au fost realizate de: IRLO, Daniel Voinea, Wonderboy, Matei Apostolescu (013a), Bob Toma, Stefan Lucut. Prima editie Street Delivery nu a avut logo, doar un sticker de Oana Felipov.

Tema Street Delivery 2013 porneste de la ideea ca locuitorii au dreptul la patrimoniu, arhitectura de calitate si peisaj, la fel cum au dreptul la sanatate si justitie (Declaratia de la Cluj – OAR 2008). De aceea, Street Delivery isi propune un exercitiu de locuire de calitate prin patrimoniu si arhitectura de calitate, fara kitsch-ul alimentat de indiferenta si bani. Street Delivery declara:

Arhitectura este pentru oameni.
Arhitectura de calitate este patrimoniu pentru viitor.
Spatiul public nu are valoare fara patrimoniu.
Patrimoniul e o resursa limitata care, odata pierduta, nu poate fi înlocuita.
Ca sa salvezi patrimoniul, trebuie sa-l ingrijesti si sa-l sporesti.
Patrimoniul este in acelasi timp un bun privat si unul colectiv.
Patrimoniul bine gestionat aduce profit.
Ca locuitori ai orasului si cetateni, pretindem locuire de calitate!

Persoane de contact:
Ana Niculescu
ananiculescu@carturesti.ro

0732.003.048

Anca Danila
ancadanila@carturesti.ro

0732.003.059

Foto si info via Carturesti

PUBLISHED ON 24.04.2013

more in Newsroom