RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

INSPIRATIE

LOEWE & Jonathan Anderson, 11...

Zilele trecute, Jonathan Anderson si-a anuntat plecarea de la LOEWE, casa…

WE LIKE

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport…

INSPIRATIE

ADN-ul caselor de moda

Retragerea unei persoane din rolul de director de creatie demareaza in…

INSPIRATIE

Moda secolelor trecute, regandita la...

Moda din prezent se creioneaza cu ajutorul reperelor din trecut, chiar…

WE LIKE

Firul rosu al artei semnate...

Chiharu Shiota construieste instalatii impresionante din fire textile, puse adesea impreuna…

Femei care ne inspira

Stefana Maior. ARTICLE TEN.

Stefana Maior a lansat recent ARTICLE TEN, un brand vestimentar descris in perechi de atribute contrastante, aduse impreuna de acelasi fir rosu: libertatea de exprimare. Privind cariera ei din perspectiva contrastelor, nu pare deloc intamplator ca studiile si experienta ei profesionala de pana acum acopera atat partea creativa a modei, cat si cea de business. Odata cu ARTICLE TEN, am realizat ca, in ciuda anilor care au trecut din 2012 pana in prezent, memoria mea a pastrat intr-un sertar al ei colectia cu care Stefana Maior a absolvit design vestimentar la UNArte. S-au schimbat multe lucruri de atunci, asa cum spune ea in acest interviu, dar sunt si lucruri care s-au pastrat. Despre acestea, precum si despre noul drum pe care a pornit, despre provocari, curaj si inspiratie, te invit sa citesti in randurile care urmeaza. Intre nou si vechi, opulent si simplu, edgy si elegant, rebel si romantic, ARTICLE TEN se situeaza la intersectia unor zone creative, aflate in contrast. Care sunt atuurile si provocarile acestui loc ales de tine? Cred ca in zona asta de contraste ma simt cu adevarat libera sa creez ceva special si cu care rezonez profund. Nu doar in moda ma regasesc in acest joc al contrastelor, ci si in alte aspecte ale vietii: design interior, mancare, chiar si i...

Inapoi Inainte
Shylight. Intre natura si tehnologie
Arta & Design
Autor: Ioana Lovin

Shylight. Intre natura si tehnologie

„Multe dintre obiectele realizate de oameni au o forma statica, in timp ce tot ceea ce este natural in aceasta lume, inclusiv oamenii, se afla intr-un proces continuu de metamorfoza si de adaptare la spatiul din jur. Shylight este rezultatul unei intrebari: cum ar putea un obiect neinsufletit sa imite acele schimbari care exprima caracter si emotie?”  Asa s-a conturat conceptul proiectului Shylight realizat de Lonneke Gordijn, Ralph Nauta si Jozeph Hendricks de la Studio Drift.

Inspiratia celor trei artisti a pornit de la flori – mai exact, de la miscarea acelor plante care isi inchid petalele pe timpul noptii pentru a le redeschide la primele raze de soare. Prin lampile Shylight, au recreat acest dans fluid al formelor din straturi de matase cusute pe suporturi metalice si puse in miscare de roboti. Cand se deschid, sculpturile coboara pana la 9 metri de tavan, intr-o miscare gratioasa, ce determina si felul in care lumina este difuzata.

„Satisfactia in munca noastra vine in momentul in care publicul este captivat de o lucrare. Uita cine sunt, unde se afla si descopera o lume noua intre natura si tehnologie”, spune Ralph Nauta. Din noiembrie anul trecut, cinci astfel de sculpturi luminoase sunt expuse in cadrul unei instalatii permanente la Rijksmuseum.  Daca drumurile te poarta in viitor la Amsterdam, le vei putea descoperi in aripa Philips a muzeului.

www.studiodrift.com
Foto, info, video: Studio Drift

PUBLISHED ON 02.04.2015

more in Mood Board