CATWALK

De pe catwalk pe covorul...

Saptamana Modei de la Paris, dedicata colectiilor haute couture toamna-iarna 2025,…

WE LIKE

Iris van Herpen. Designul prinde...

Designul prinde viata, la propriu, in Sympoiesis, colectia Iris van Herpen…

INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

Inspiratie

Elsa Peretti, Tiffany & Co. si bijuteriile de colectie

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala, "The Bone Cuff". O bijuterie statement, care imbraca incheietura mainii, ca un semnal din argint masiv pentru delicatetea feminina. Liza Minnelli, Catherine Deneuve sau Margot Robbie iubesc aceasta bratara. Si noi la fel. Aceasta piesa a fost creata pentru Tiffany la inceputul anilor '70 si a marcat inceputul unei revolutii pentru creatia de bijuterii. In primul rand, a fost remarcata pentru designul foarte simplu si de impact: fara dantelarii sau pietre pretioase, pur si simplu, o sculptura in metal. Ea avea sa ignore orice conventie legata de materialul de bijuterii, intrucat argintul era foarte rar folosit la acel moment. "Stilul e intotdeauna ceva simplu," spunea Peretti, in timp ce reusea sa impuna argintul in lumea bijuteriilor de lux. Creatiile Elsei Peretti au intrat in portofoliul Tiffany & Co. datorita presedintelui de la acea vreme, Walter Hoving, care a cunoscut-o datorita lui Halston, prietenul lor comun. Tanara designer de bijuterii a adus pentru prima data argintul in portofoliul Tiffany, desi ei nu il comercializasera niciodata timp de 25 de ani. "Regulile bunului gust nu au nicio legatura cu pretul", spunea atunci Hoving. "Un articol cu un pret mai mic poate fi la fel de a...

Inapoi Inainte
Shylight. Intre natura si tehnologie
Arta & Design
Autor: Ioana Lovin

Shylight. Intre natura si tehnologie

„Multe dintre obiectele realizate de oameni au o forma statica, in timp ce tot ceea ce este natural in aceasta lume, inclusiv oamenii, se afla intr-un proces continuu de metamorfoza si de adaptare la spatiul din jur. Shylight este rezultatul unei intrebari: cum ar putea un obiect neinsufletit sa imite acele schimbari care exprima caracter si emotie?”  Asa s-a conturat conceptul proiectului Shylight realizat de Lonneke Gordijn, Ralph Nauta si Jozeph Hendricks de la Studio Drift.

Inspiratia celor trei artisti a pornit de la flori – mai exact, de la miscarea acelor plante care isi inchid petalele pe timpul noptii pentru a le redeschide la primele raze de soare. Prin lampile Shylight, au recreat acest dans fluid al formelor din straturi de matase cusute pe suporturi metalice si puse in miscare de roboti. Cand se deschid, sculpturile coboara pana la 9 metri de tavan, intr-o miscare gratioasa, ce determina si felul in care lumina este difuzata.

„Satisfactia in munca noastra vine in momentul in care publicul este captivat de o lucrare. Uita cine sunt, unde se afla si descopera o lume noua intre natura si tehnologie”, spune Ralph Nauta. Din noiembrie anul trecut, cinci astfel de sculpturi luminoase sunt expuse in cadrul unei instalatii permanente la Rijksmuseum.  Daca drumurile te poarta in viitor la Amsterdam, le vei putea descoperi in aripa Philips a muzeului.

www.studiodrift.com
Foto, info, video: Studio Drift

PUBLISHED ON 02.04.2015

more in Mood Board