HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Arta & Design
Autor: Ioana Lovin

Radiografia florilor

radiografia florilor 1

“Florile exprima viata amoroasa a plantelor,” spunea Dr. Dain L Tasker. Este o viata pe care a radiografiat-o si a transformat rezultatele obtinute in arta. Daca nu as fi stiut povestea din spatele fotografiilor ce-i poarta semnatura, as fi spus ca acestea sunt fie imagini editate in Photoshop, fie desene conturate in creion, cu detalii surprinzatoare. Faptul ca reprezentarile bidimensionale a structurii florilor sunt redate cu ajutorul razelor X, in prima jumatate a secolului XX, mi-a oferit o cu totul alta perspectiva asupra lor.

Astazi, fotografia cu raze X reprezinta un domeniu explorat de diferiti artisti, printre care se regasesc si britanicii Hugh Turvey si Nick Veasey. La sfarsitul anilor ‘20, cand Dr. Tasker a pasit pe acest teritoriu situat la limita dintre stiinta si arta, radiologia reprezenta o specializare recenta in medicina. Pe parcursul carierei, el a fost seful sectiei de radiologie la spitalul Wilshire din Los Angeles, iar experienta medicala l-a inspirat si in pasiunea lui pentru pictorialism. A inlocuit camera foto cu aparatura folosita in spital si a imortalizat astfel structura delicata a numeroase plante. Trecute prin razele X, petalele suprapuse ale florilor par construite din straturi fine de tul, iar frunzele trandafilor par uscate si lipite pe fundalul imaginii.

O parte dintre aceste radiografii imprimate pe hartie, printr-o metoda cu saruri de argint si gelatina, sunt prezentate, pana 17 februarie, in expozitia “Floral Studies” (Studii Florale) de la Joseph Bellows Gallery din California. Considerate precursoare ale tehnicilor experimentale in fotografia contemporana, lucrarile doctorului Tasker sunt incluse in colectiile permanente a numeroase muzee de arta din Statele Unite, precum Museum of Fine Arts din Boston, San Francisco Museum of Modern Art sau Los Angeles County Museum of Art.

Pentru a vedea mai multe dintre fotografiile expuse la Joseph Bellows Gallery, viziteaza site-ul galeriei www.josephbellows.com.

 

radiografia florilor 2 radiografia florilor 3 radiografia florilor 4

Foto: Dr. Dain L Tasker / Joseph Bellows Gallery

PUBLISHED ON 12.02.2016

more in Mood Board