AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

RED CARPET

Met Gala 2021. Cod vestimentar:...

Dupa o pauza de un an, Met Gala a revenit ieri…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Pictura pe portelan cu Cristina Ciobanu @ PrioriTea

Pictura pe portelan cu Cristina Ciobanu @ PrioriTea

Pofta de arta vine creand. Pornind de la aceasta idee, PrioTea gazduieste, in luna august, primele cursuri de pictura pe portelan cu Cristina Ciobanu. Prin intermediul lor, pasionatii de arta ambientala si decorativa vor invata despre portelan, despre pictura inainte si dupa glazurarea ceramicii, despre pigmenti, gradienti si armonia culorilor, despre decalcomanie si fixarea culorilor prin arderea in cuptorul electric, la temperaturi de peste 1000 de grade Celsius.

“Imaginatia are cuvantul. Uneori ne sopteste, alteori striga de-a dreptul. E altruista, ar face orice sa iasa afara, sa-i bucure si pe cei din jurul nostru. Prin cursurile de pictura pe portelan, mi-am propus sa-i sustin pe visatorii creativi sa descopere ce forme si ce culori poarta imaginatia lor”, spune Cristina Ciobanu.

Absolventa a Facultatii de Arte Decorative si Design, sectia Ceramica, Cristina Ciobanu isi exprima pasiunea pentru modelarea materialului ceramic prin intermediul obiectelor de arta decorativa si al accesoriilor din portelan. Artista picteaza, modeleaza si pasesete din real in imaginar, aducand apoi la viata ideile cu care se identifica.

In perioada 1-14 august, cei interesati de cursurile de pictura pe portelan se pot inscrie la adresa rezervari@prioritea.ro, pentru a fi unul dintre cei 10 carora le vor fi dezvaluite secretele acestei arte. Sedintele propriu-zise – 4 sedinte saptamanale, cu durata de 2 ore – vor avea loc in perioada 15 august – 15 septembrie. Pasionatii pot opta pentru o sedinta (RON 85) sau pentru intregul curs (RON 300).

Situat pe str. Romulus nr. 41 din Bucuresti, intr-o casa cu pereti inalti si cu gradina parfumata, PrioriTea este un loc dedicat oamenilor pasionati de frumos, de muzica si de mancaruri delicioase si rafinate.

Foto si info via PrioriTea

PUBLISHED ON 07.08.2013

more in Newsroom