ART & DESIGN

O micro-gradina intr-o lampa de...

Am mai vorbit despre pasiunea mea pentru corpurile de iluminat si…

INSPIRATIE

Machiaje pentru primavara-vara ’19. Ce...

In universul machiajului, trecerile de la un an la altul nu…

FASHION TRENDS

Denimul prespalat & tie-dye, din...

De fiecare data cand scriu despre denim, imi vin in minte…

FASHION TRENDS

Cromatica sezonului primavara-vara 2019

Pentru sezonul primavara-vara 2019, designerii par sa-si fi impartit roata culorilor,…

ART & DESIGN

10 conturi cu arta textila...

Oricat de mare ar fi aglomeratia in feed-ul meu de Instagram,…

RED CARPET

Ce tinute au purtat artistele...

Culori vibrante, dar si tonuri neutre sau texturi metalice, croieli care…

NEWS

Castigatorii Premiilor Oscar 2019

Green Book a castigat trofeul pentru Cel mai bun film la…

Interviu

Ioana Boros de la Daring Trash. La intersectia dintre design & arta.

Daring Trash este un brand vestimentar din Cluj, fondat de Ioana Boros in 2017. Este primul ei proiect in care activitatea de designer se imbina cu cea de artista. Ilustratiile minimaliste, care personalizeaza cele mai multe dintre piesele de imbracaminte realizate de ea, ii poarta, la randul lor, semnatura. Ioana Boros s-a nascut la Bistrita si, in prezent, locuieste la Cluj. Din 2008, cand a absolvit Facultatea de Arte si Design din Cluj-Napoca, si pana in 2016, a lucrat la cateva proiecte personale si a colaborat, mai multi ani, cu un brand romanesc din industria modei. Am invitat-o sa imi povesteasca mai multe despre cum s-a conturat Daring Trash in forma pe care o are astazi, dar si despre pasiunea ei pentru arta. Stiam deja ca Ioana a participat la editia Barcelona International Gallery (BIG) Awards 2018, o expozitie organizata, toamna trecuta, de CAGE Gallery din Barcelona si ca se regaseste printre artistii expozitiei Abstract Mind 2019, care va fi gazduita, in primavara, de CICA Museum din Coreea de Sud. Cu ocazia acestui interviu, am aflat si ca aceste doua realizari i-au dat, pe de-o parte, mai multa incredere si, pe de alta parte, au contribuit la promovarea lucrarilor ei. Povestea Daring Trash a inceput cu o perioada de documentare despre printuri si ilu...

Inapoi Inainte
Pictura: Copacii Erikai Pochybova-Johnson

Pictura: Copacii Erikai Pochybova-Johnson

Erika Pochybova-Johnson surprinde toate acele cuvinte ascunse de tacere si aparente si le transforma in culori. Am descoperit arta ei prin intermediul seriei de picturi abstracte, cu copaci imortalizati in diferite momente ale zilei. In timp ce trunchiurile lor se inalta saracacioase in lumina soarelui, radacinile se dezvolta in flori multicolore, linie cu linie, punct cu punct.

Nascuta in Bojnice, un mic oras din fosta Cehoslovacie, Erika Pochybova-Johnson locuieste astazi in Texas, alaturi de sotul ei, artistul James W. Johnson, cu care a colaborat la realizarea acestor lucrari. El este cel care a incurajat-o sa paseasca in universul artei, iar ea l-a explorat ca autodidacta. Si-a dezvoltat o tehnica originala, definita de culori intense, forme inspirate din natura, conturate prin linii si puncte ce amintesc de vitralii si mozaiuri detaliate.

Twilight / Sunrise

Detaliu Sunrise

De-a lungul carierei sale artistice, picturile ce-i poarta semnatura au fost prezentate in expozitii solo si de grup, atat in orase din Texas, precum si in New York City, Chicago sau Los Angeles. Totodata, acestea i-au adus multiple premii la concursurile la care a participat. Locul 3 la International Landscape Art Contest (Online) in 2010, locul 2 la concursurile Texas National 2009 si la Texas Art 2009 sunt doar cateva exemple.

Blue Afternoon

Sunset

Foto: Erika Pchybova-Johnson via www.ebova.com

PUBLISHED ON 20.08.2013 TAGS: arta

more in Newsroom