AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

RED CARPET

Met Gala 2021. Cod vestimentar:...

Dupa o pauza de un an, Met Gala a revenit ieri…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Pictura: Copacii Erikai Pochybova-Johnson

Pictura: Copacii Erikai Pochybova-Johnson

Erika Pochybova-Johnson surprinde toate acele cuvinte ascunse de tacere si aparente si le transforma in culori. Am descoperit arta ei prin intermediul seriei de picturi abstracte, cu copaci imortalizati in diferite momente ale zilei. In timp ce trunchiurile lor se inalta saracacioase in lumina soarelui, radacinile se dezvolta in flori multicolore, linie cu linie, punct cu punct.

Nascuta in Bojnice, un mic oras din fosta Cehoslovacie, Erika Pochybova-Johnson locuieste astazi in Texas, alaturi de sotul ei, artistul James W. Johnson, cu care a colaborat la realizarea acestor lucrari. El este cel care a incurajat-o sa paseasca in universul artei, iar ea l-a explorat ca autodidacta. Si-a dezvoltat o tehnica originala, definita de culori intense, forme inspirate din natura, conturate prin linii si puncte ce amintesc de vitralii si mozaiuri detaliate.

Twilight / Sunrise

Detaliu Sunrise

De-a lungul carierei sale artistice, picturile ce-i poarta semnatura au fost prezentate in expozitii solo si de grup, atat in orase din Texas, precum si in New York City, Chicago sau Los Angeles. Totodata, acestea i-au adus multiple premii la concursurile la care a participat. Locul 3 la International Landscape Art Contest (Online) in 2010, locul 2 la concursurile Texas National 2009 si la Texas Art 2009 sunt doar cateva exemple.

Blue Afternoon

Sunset

Foto: Erika Pchybova-Johnson via www.ebova.com

PUBLISHED ON 20.08.2013

more in Newsroom