INSPIRATIE

5 trenduri in coafura pentru...

Ce coafuri se poarta in sezonul primavara-vara 2019? Daca ti-ai pus…

RED CARPET

Elle Fanning @ Deschiderea Festivalului...

Elle Fanning si-a facut aparitia la ceremonia de deschidere a Festivalului…

HOT TREND

Ce accesorii pentru par sunt...

Accesoriile pentru par reprezinta o modalitate la indemana de a schimba…

RED CARPET

Tinute spectaculoase de la Met...

Camp: Notes on Fashion este expozitia conceputa, pentru aceasta primavara, de…

TRIED & TESTED

3 produse incluse recent in...

Cand povestesc prietenelor despre anumite produse de ingrijire a tenului pe…

ARTA & DESIGN

CONIFERA, o instalatie printata 3D...

CONIFERA este o instalatie de mari dimensiuni, printata 3D din lemn…

INSPIRATIE

Mici trucuri de mare efect,...

Nu am urmat inca, de la un cap la altul, metoda…

Arta & Design

O micro-gradina intr-o lampa de teracota

Am mai vorbit despre pasiunea mea pentru corpurile de iluminat si pentru plantele de apartament, atat separat, cat si impreuna, atunci cand am aflat despre diferite proiecte de design care imbina ambele componente intr-un singur produs. Un 2 in 1 este si lampa - germinator conceputa de Caterina Vianna si Ferran Gesa, fondatorii Benditas Studio. Numita Brot, ea nu este creata, insa, pentru a gazdui plante strict ornamentale, ci vlastari comestibili, buni de adaugat in salate si nu numai. Mi-i amintesc din diverse retete pe cei de floarea soarelui, ridiche rosie, broccoli sau mazare, insa toate tipurile de vlastari folositi in bucatarie reprezinta o sursa importanta de nutrienti pentru organism. Conform Benditas Studio, "brot" inseamna in catalana "vlastar", iar lumina emanata de lampa din teracota contribuie nu doar la o ambianta placuta in incaperea in care sta suspendata, ci si la buna crestere a semintelor plantate in recipientul din otel inoxidabil, aflat in interior. Pentru cei doi designeri, lampa reprezinta un dialog intre mancare si mobilier, un dialog pe care isi propun sa-l dezvolte in continuare, prin proiectele lor. Deloc intamplator, descrierea activitatii studio-ului lansat de ei, anul acesta, in Barcelona este "furniture for food". In februarie 2019, Br...

Inapoi Inainte
Pictura: Copacii Erikai Pochybova-Johnson

Pictura: Copacii Erikai Pochybova-Johnson

Erika Pochybova-Johnson surprinde toate acele cuvinte ascunse de tacere si aparente si le transforma in culori. Am descoperit arta ei prin intermediul seriei de picturi abstracte, cu copaci imortalizati in diferite momente ale zilei. In timp ce trunchiurile lor se inalta saracacioase in lumina soarelui, radacinile se dezvolta in flori multicolore, linie cu linie, punct cu punct.

Nascuta in Bojnice, un mic oras din fosta Cehoslovacie, Erika Pochybova-Johnson locuieste astazi in Texas, alaturi de sotul ei, artistul James W. Johnson, cu care a colaborat la realizarea acestor lucrari. El este cel care a incurajat-o sa paseasca in universul artei, iar ea l-a explorat ca autodidacta. Si-a dezvoltat o tehnica originala, definita de culori intense, forme inspirate din natura, conturate prin linii si puncte ce amintesc de vitralii si mozaiuri detaliate.

Twilight / Sunrise

Detaliu Sunrise

De-a lungul carierei sale artistice, picturile ce-i poarta semnatura au fost prezentate in expozitii solo si de grup, atat in orase din Texas, precum si in New York City, Chicago sau Los Angeles. Totodata, acestea i-au adus multiple premii la concursurile la care a participat. Locul 3 la International Landscape Art Contest (Online) in 2010, locul 2 la concursurile Texas National 2009 si la Texas Art 2009 sunt doar cateva exemple.

Blue Afternoon

Sunset

Foto: Erika Pchybova-Johnson via www.ebova.com

PUBLISHED ON 20.08.2013

more in Newsroom