INSPIRATIE

Ateliere creative sau cum sa...

Practicarea unei activitati recreative, cu care rezonam, poate fi o modalitate…

ARTA & DESIGN

Back Side – Fashion from...

Expozitia Back Side – Fashion from Behind de la Paris aduce…

EDITOR'S CHOICE

Rochia midi pentru zile lungi...

Hainele confortabile imi definesc stilul inca dinainte de-a sti ca am…

ARTA & DESIGN

Roos Kalff aduce la lumina...

Roos Kalff realizeaza corpuri de iluminat si obiecte decorative din farfurioare,…

INSPIRATIE

Tinute couture in alb &...

Saptamana Modei Haute Couture de la Paris, dedicata colectiilor pentru sezonul…

INSPIRATIE

Effortless chic. Codul vestimentar al...

Daca vara ar avea un cod vestimentar, expresia effortless chic i…

AMINTIRI

Cum ne amintim azi tinuta...

Din una in alta, conversatia a ajuns pana la sfarsitul clasei…

Amintiri

Cum ne amintim azi tinuta de la banchet

Din una in alta, conversatia a ajuns pana la sfarsitul clasei a 8-a. Mai exact, la primul banchet din viata noastra si la tinutele purtate cu acea ocazie. Vorbeam cu o prietena pe messenger, iar replicile noastre au inceput sa curga in siraguri de cuvinte, incheiate cu emoji-uri zambitoare. Au trecut mai mult de 20 de ani de atunci, dar memoria noastra a pastrat vii anumite detalii. M-am intrebat daca asta e soarta inevitabila a tinutelor de la banchetele de absolvire: sa ne faca sa zambim peste ani de rezultatele exercitiilor noastre de styling, rezolvate cu mai multa sau mai putina stangacie. Dupa povestea mea, as spune ca da, dar cum suna alte povesti? Pentru o imagine mai ampla, am invitat cateva prietene sa-mi impartaseasca amintirile lor despre tinuta de la primul banchet sau de la cel care le inspira mai tare. … Start wearing purple Laura Ionescu, creative freelancer si cofondatoare Dume de mestecat Nu eram foarte entuziasmata de balul de absolvire pentru ca fusese un an greu. In plus, balul se intampla inainte de BAC, ceea ce mi se parea de parca ne fortam norocul. Eu eram printre enervantii aia care credeau ca-l vor pica, dupa care luau nota mare. Am stiut din prima cu ce o sa ma imbrac pentru ca sora-mea imi luase rochia cu trei ani inainte, facand afacer...

Inapoi Inainte
Pictura: Copacii Erikai Pochybova-Johnson

Pictura: Copacii Erikai Pochybova-Johnson

Erika Pochybova-Johnson surprinde toate acele cuvinte ascunse de tacere si aparente si le transforma in culori. Am descoperit arta ei prin intermediul seriei de picturi abstracte, cu copaci imortalizati in diferite momente ale zilei. In timp ce trunchiurile lor se inalta saracacioase in lumina soarelui, radacinile se dezvolta in flori multicolore, linie cu linie, punct cu punct.

Nascuta in Bojnice, un mic oras din fosta Cehoslovacie, Erika Pochybova-Johnson locuieste astazi in Texas, alaturi de sotul ei, artistul James W. Johnson, cu care a colaborat la realizarea acestor lucrari. El este cel care a incurajat-o sa paseasca in universul artei, iar ea l-a explorat ca autodidacta. Si-a dezvoltat o tehnica originala, definita de culori intense, forme inspirate din natura, conturate prin linii si puncte ce amintesc de vitralii si mozaiuri detaliate.

Twilight / Sunrise

Detaliu Sunrise

De-a lungul carierei sale artistice, picturile ce-i poarta semnatura au fost prezentate in expozitii solo si de grup, atat in orase din Texas, precum si in New York City, Chicago sau Los Angeles. Totodata, acestea i-au adus multiple premii la concursurile la care a participat. Locul 3 la International Landscape Art Contest (Online) in 2010, locul 2 la concursurile Texas National 2009 si la Texas Art 2009 sunt doar cateva exemple.

Blue Afternoon

Sunset

Foto: Erika Pchybova-Johnson via www.ebova.com

PUBLISHED ON 20.08.2013

more in Newsroom