EDITOR'S CHOICE

Bretonul scurt. De la Audrey...

Bretonul reprezinta una dintre cele mai simple variante de a obtine…

EDITOR'S CHOICE

Culorile. Mic glosar de interpretari...

O culoare poate lua forma unui obiect sau numele unui designer,…

EDITOR'S CHOICE

Wrapped Around Your Finger

Inelele sunt cele mai fotografiate bijuterii din telefonul meu. Am observat…

INSPIRATIE

Pulover sau cardigan?

Pulover sau cardigan? Este intrebarea care mi-a venit in minte zilele…

EDITOR'S CHOICE

Acasa. “Work in progress”.

Acasa ramane “work in progress”, indiferent cat timp a trecut de…

PARTENERIAT MEDIA

Castigatorii Digital Divas Awards 2024

Cea de-a 12-a editie Digital Divas Awards a avut loc, pe…

INSPIRATIE

I am: Celine Dion. O...

Celine Dion e printre putinii artisti care se regasesc pe coloana…

Editor's Choice

Puzzle-uri de tot felul

Puzzle-urile se afla in topul cadourilor mele din ultima perioada, oferite si primite deopotriva. Cele clasice ma conecteaza instant la momente dragi din copilarie, iar asta le garanteaza un loc special pe viata. Printre cele din amintirile recente, unele au primit inca o dimensiune, chiar si lumini led, si au devenit fragmente in miniatura din lumea inconjuratoare. Doua imagini compuse din sute de piese din carton stau si azi agatate de un perete in apartamentul in care am crescut. Au fost munca in echipa daca punem la socoteala sprijinul moral oferit. Altfel, contributia mea n-a fost una semnificativa - eram prea mica si nerabdatoare, dar mi s-a intiparit in minte perioada in care au fost facute si bucuria starnita de lungile cautari incheiate cu cate o reusita. De curand, am construit un puzzle 3D, primit cadou de ziua mea. O sera cu o atmosfera calda, la care visez, de mult timp, in viata reala si pe care o am, deocamdata, la o dimensiune care sa-i permita sa stea printre cartile din biblioteca. Mi-a luat cateva ore bune sa asez fiecare piesa la locul ei, intr-o ordine urmata cu atentie si rabdare. Pe masura ce dadeam paginile manualului de instructiuni, sera mea capata o forma din ce in ce mai clara. O scara serpuita, un dulapior, o ladita cu flori, o carte, dou...

Inapoi Inainte
Peter Opsvik. Rethinking Sitting.

Peter Opsvik. Rethinking Sitting.

Ne petrecem multe ore din zi stand pe scaun. Din cand in cand, ne dam seama ca, din pozitia corecta in care ne-am propus sa ne petrecem orele la birou, am ajuns cu spatele incovoiat, iar cu picioarele intinse parca pentru a atinge cu varful degetelor relaxarea. Chiar daca te asezi intr-o pozitie confortabila, in armonie cu recomandarile specialistilor, in timp aceasta devine cat se poate de incomoda.

Corpul are nevoie de miscare chiar si atunci cand sta. Acesta este unul dintre insight-urile care au dictat formele impresionante ce definesc piesele de mobilier semnate de Peter Opsvik. Viziunea originala prin care designerul norvegian a reinterpretat conceptul de a sta pe scaun i-a adus pe parcursul celor 30 de ani de cariera premii importante si i-a asigurat notorietatea internationala.

“Am devenit o societate sedentara cu o viziune relativ limitata asupra felului in care ar trebui sa ne intindem membrele atunci cand ne asezam”, spune Peter Opsvik in cartea lui “Rethinking Sitting”. L-am descoperit  pe Opsvik prin intermediul proiectului “Globe Concept”, unul dintre proiectele prin care a explorat dorinta lui de a ingloba in aceeasi piesa de design mai multe variante de a sta confortabil.  Devenit o emblema a designerului, scaunul Globe Garden iti capteaza si iti mentine atentia. Menit sa iti sustina corpul in diferite pozitii, dictate de el, piesa de mobilier pare un copac, al carui trunchi se continua cu ramuri infrunzite, redate prin globuri moi si confortabile. Creat in 1985, scaunul a fost relansat anul trecut de catre Moment AB. Noua lui versiune cuprinde elemente noi menite sa reprezinte puncte de sprijin pentru picioare.

Gandite pentru a fi amplasate in spatii publice, in birouri sau acasa, piesele de mobilier Peter Opsvik declina confortul in forme iesite din comun. O alta piesa care mi-a atras atentia a fost scaunul Nomi. Creat pentru copii, acesta a fost recompensat anul trecut cu premiul Best of the Best la Red Dot Award.

Astazi, Peter Opsvik lucreaza in studio-ul care ii poarta numele alaturi de alti sapte colegi, alaturi de care ideile sunt prelucrate si transformate in produse finite. Chiar daca scaunele au devenit o semnatura a designerului, acestea nu sunt singurele articole de mobilier create si apreciate de public. In portofoliul sau se regasesc diverse piese ce estompeaza limitele dintre design si arta.

Poti descoperi mai multe pe site-ul www.opsvik.no!

Foto via Peter Opsvik

PUBLISHED ON 15.09.2015

more in Mood Board