INTERVIU

Roja Dove: “Parfumul este limbaj...

Roja Dove este unul dintre putinii oameni care poate sa iti…

HOT TREND

Machiaje “cat eyes” subtile &...

Tabloul tendintelor in machiaj este mai elaborat, insa, in ultima perioada,…

EDITOR'S CHOICE

Storytelling prin intermediul bijuteriei contemporane

Bijuteriile sunt povesti in miniatura. Povestea gandita de persoana care le…

INSPIRATIE

Rabanne H&M, o colectie de...

Toamna asta, H&M adauga un nou nume in portofoliul colaborarilor cu…

WE LIKE

CHANEL No. 1, frumusete si...

Gama de beauty Chanel No. 1 este ca o dimineata de…

POSTCARDS FROM FRIENDS

Acelasi loc, intr-o alta lumina

Andreea Macri a fotografiat, in ani diferiti, Capul Sounion din Grecia,…

HOT TREND

Piese vestimentare deconstruite

Ma captiveaza dintotdeauna rezultatele obtinute de designeri cand deconstruiesc piese vestimentare…

Inspiratie

Ai o rochie alba. Ce culoare sa fie pantofii?

Rochia alba e una dintre piesele emblematice ale verii. O vedem in magazine, in paginile tiparite sau virtuale ale publicatiilor de moda, pe strada sau in social media... Sunt sanse mari ca ea sa faca parte deja din garderoba ta sau poate reprezinta doar o idee cu care cochetezi momentan si iti imaginezi cu ce ai purta-o. Ma intreb cum sunt pentru tine aceste exercitii de imaginatie. Eu ma poticnesc uneori, daca nu chiar deseori, si ma simt ca in fata unei ecuatii complicate, cu mai multe necunoscute. Raspunsul la intrebarea "Ce culoare sa fie pantofii?" e una dintre ele. Stiu deja raspunsul clasic cand vine vorba de o rochie alba: cu orice culoare. Bineinteles! Doar ca acesta nu e de prea mare ajutor cand trebuie sa faci o alegere. In situatiile in care nu simt ca am compus in minte o tinuta cat de cat coerenta, caut solutii in fotografiile de pe catwalk sau de la evenimente la care celebritatile au purtat piesa vestimentara de interes. E un obicei care ma ajuta sa imi fac ordine in idei. Observ cu ce rezonez, cu ce nu, si stiu mai bine spre ce sa imi concentrez atentia in magazine sau in propria garderoba. Nu de putine ori, anumite tinute ma determina sa vad cu alti ochi lucrurile pe care le am deja si ma ghideaza spre combinatii vestimentare pe care nu le-as fi luat i...

Inapoi Inainte
Parada cailor imperiali. FITS 2015
Arta & Design
Autor: Ioana Lovin

Parada cailor imperiali. FITS 2015

Caii sunt nelipsiti din povestile medievale, astfel incat Sibiul a oferit scena perfecta pentru spectacolul “FierS a cheval” / “Parada cailor imperiali”, o productie Cie des Quidams. Conceput de Jean Baptiste Duperray si Hal Collomb, spectacolul stradal a facut parte din programul generos al editiei din acest an a Festivalului de Teatru de la Sibiu, desfasurat intre 12 si 21 iunie 2015.

Am luat parte la cea de-a doua reprezentatie din penultima zi a evenimentului. M-a captivat asa cum o faceau basmele in copilarie, atunci cand imaginatia nu este inca ingradita in spatiul realului. La ora 21.00, pe la jumatatea bulevardului Nicolae Balcescu, si-au facut aparitia cinci actori in costume albe, cu burti si cozi imense. Ghidati de un personaj numit “omul cararilor” si de ritmurile muzicii  semnate de Serge Besset, acestia au inaintat spre Piata Mare printre oamenii adunati sa-i vada. La un moment dat, burtile lor albe au inceput sa se umfle, din ce in ce mai mult, pana cand personajele ciudate s-au transformat in cai fabulosi, de peste 3 metri inaltime. Cei mici au intampinat metamorfoza cu cel mai sincer “Uau”, aprobat cu aceeasi sinceritate de privirile celor mari. Prin costumele create, designerul Geraldine Clement a reusit sa croiasca o punte de legatura intre real si fantastic.

Priviti din multime, caii pareau ca plutesc printre cladirile orasului. Se lasau mangaiati de public si apoi isi continuau drumul. Au pornit traseul cand soarele isi mai facea inca simtita prezenta. Pe parcursul spectacolului, orasul s-a intunecat, iar ei s-au transformat pe rand in cai de lumina. In Piata Mare, personajele fantastice si-au desfasurat parada intr-o coregrafie inspirata de gratia animalelor reale pe care le reprezentau.

In cadrul festivalului, artistii de la Cie des Quidams au sustinut si spectacolul “Reve d’Herbert” / “Visand cu ochii deschisi“, o alta invitatie intr-o lume cu personaje fantastice.

fits_parada cailor imperiali

fits_parada cailor imperiali 1

Un video de la spectacol gasesti aici!

Acelasi spectacol in alte locuri din lume

PUBLISHED ON 24.06.2015

more in Mood Board