AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

RED CARPET

Met Gala 2021. Cod vestimentar:...

Dupa o pauza de un an, Met Gala a revenit ieri…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Ovidiu Buta – Despre moda tendintelor

Ovidiu Buta – Despre moda tendintelor

"Moda se supune acelorasi reguli ce pun in miscare societatea de consum: schimbare, rapiditate in schimbare, evolutie,” spune Ovidiu Buta si te provoaca la un exercitiu de imaginatie stilistica in cadrul workshopului Moda Tendintelor, organizat de Universul DallesGo pe 19 noiembrie.

Universul DallesGo isi deschide portile pentru o noua serie de proiecte profesionale, in care sunt incluse si workshopuri pe diverse teme fashion, adunate sub titlul “GO FASHION!”. Primul workshop va fi sustinut de Ovidiu Buta care va prezenta cursantilor cum se contureaza tendintele si felul in care lucreaza fashion designerii cu cataloagele de tendinte pentru a-si realiza colectiile.

„Transpunerea tendintelor in realitate si traducerea lor in vestimentatie trebuie facuta cu discernamant. In workshopul MODA Tendintelor voi vorbi despre importanta unei imagini studiate pana la cele mai mici detalii, tinand cont de noile coordonate in fashion, impuse de la sezon la sezon, si de piesele care isi pastreaza actualitatea. Workshopul te provoaca la un exercitiu de imaginatie stilistica si iti desconspira ce se va purta in viitor. Iti vei dezvolta un al saselea simt in privinta tendintelor ce contureaza viitorul sub forma noilor colectii lansate de marile case de moda,” declara Ovidiu Buta.

Universul DallesGo este un proiect cultural de anvergura care introduce metode contemporane in zona cursurilor profesionale, alegand profesori care exceleaza in domeniile lor si se bucura de recunoastere publica si care au disponibilitatea de a transmite mai departe secretele meseriilor lor.

Experienta profesionala a lui Ovidiu Buta cuprinde tot ce inseamna stilism de moda pentru reviste fashion de top. Este redactorul sef al unui website de fashion, ocupa pozitia de director de moda al revistei GQ, este autorul si co-autorul a doua carti de specialitate aparute la Editura Polirom (Victima modei, 2006, si Barbatul si moda, 2009, cea din urma scrisa alaturi de Adina Nanu), semneaza costumele pentru nenumarate spectacole de teatru, participa in mod constant la emisiuni specializate alaturi de designeri renumiti.

Daca iti doresti sa participi la cursurile profesionale organizate de Universul DallesGo, gasesti aici mai multe informatii!

Foto: Universul DallesGo

 

PUBLISHED ON 04.11.2011

more in Newsroom