INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
O micro-gradina intr-o lampa de teracota
Arta & Design
Autor: Ioana Lovin

O micro-gradina intr-o lampa de teracota

Am mai vorbit despre pasiunea mea pentru corpurile de iluminat si pentru plantele de apartament, atat separat, cat si impreuna, atunci cand am aflat despre diferite proiecte de design care imbina ambele componente intr-un singur produs. Un 2 in 1 este si lampa – germinator conceputa de Caterina Vianna si Ferran Gesa, fondatorii Benditas Studio. Numita Brot, ea nu este creata, insa, pentru a gazdui plante strict ornamentale, ci vlastari comestibili, buni de adaugat in salate si nu numai. Mi-i amintesc din diverse retete pe cei de floarea soarelui, ridiche rosie, broccoli sau mazare, insa toate tipurile de vlastari folositi in bucatarie reprezinta o sursa importanta de nutrienti pentru organism.

Conform Benditas Studio, “brot” inseamna in catalana “vlastar”, iar lumina emanata de lampa din teracota contribuie nu doar la o ambianta placuta in incaperea in care sta suspendata, ci si la buna crestere a semintelor plantate in recipientul din otel inoxidabil, aflat in interior.

Pentru cei doi designeri, lampa reprezinta un dialog intre mancare si mobilier, un dialog pe care isi propun sa-l dezvolte in continuare, prin proiectele lor. Deloc intamplator, descrierea activitatii studio-ului lansat de ei, anul acesta, in Barcelona este “furniture for food”.

In februarie 2019, Brot a fost prezentat la sectiunea Greenhouse din cadrul Stockholm Furniture & Light Fair, dedicata designerilor independenti, aflati la inceput de drum, precum si scolilor de design. Expozantii alesi de un juriu de specialitate au oportunitatea de a-si aduce prototipurile in fata unui public format din potentiali parteneri, producatori sau clienti, dar si din oameni de media.

Daca doresti sa urmaresti activitatea duo-ului creativ de acum incolo, o poti face pe Instagram @benditas.studio. In momentul in care scriu, site-ul lor se afla inca in lucru, dar va fi activ in curand, asa ca il mentionez si pe el: www.benditas.studio.

Sursa foto: Benditas Studio

PUBLISHED ON 26.03.2019

more in Mood Board