WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Arta, moda, sustenabilitate. H&M Conscious Exclusive 2018

Arta, moda, sustenabilitate. H&M Conscious Exclusive 2018

Arta, moda si sustenabilitatea se impletesc in cea de-a saptea colectie H&M Conscious Exclusive. Din 19 aprilie, aceasta va fi disponibila in magazinele selectate din intreaga lume si online pe hm.com.

Nu este prima oara cand proiectul apeleaza la arta ca sursa de inspiratie. De aceasta data, jacarturile florale, broderiile si imprimeurile abstracte ale pieselor vestimentare au fost influentate de estetica lui Karin Larsson, artista si designer de origine suedeza. Editia marcheaza, insa, si o premiera absoluta. Sunt folosite doua noi materiale sustenabile: argintul reciclat si ECONYL®, o fibra din nailon regenerat 100%, provenit din navoade de pescuit si alte deseuri.

O viziune artistica inovatoare, inspiratie pentru o colectie inovatoare.

Nascuta in 1859, Larsson a studiat pictura, dar si-a exprimat creativitatea, mai tarziu, prin intermediului designului. Ea a realizat tapiserii si goblenuri cu compozitii si culori intense si a conceput piese de mobilier neobisnuite pentru acele vremuri. Decorul casei din Sundborn, in care a trait alaturi de sotul ei, pictorul Carl Larsson, atesta talentul si indrazneala cu care artista a experimentat tehnici noi. Detaliile acestui loc reprezinta, de altfel, punctul de la care au pornit conturarea colectiei designerii de la H&M.

“Ne face o deosebita placere sa introducem in colectie doua materiale reciclate noi. Continuam sa extindem limitele modei sustenabile prin creatiile din dantela provenita din ECONYL® si bijuteriile din argint reciclat. De asemenea, opera artistei Karin Larsson si-a lasat o amprenta speciala asupra acestei colectii – motivele stilizate, compozitiile indraznete precum si utilizarea culorilor in locuinta acesteia fiind extrem de avangardiste pentru perioada respectiva. Karin a fost o femeie puternica, fapt care a reprezentat o sursa de inspiratie pentru aceasta colectie,” povesteste directoarea de creatie Ann-Sofie Johansson.

O rochie alba din ECONYL®, cu broderie din bumbac organic, o rochie verde din jacard cu imprimeuri florale,  ce e confectionata din poliester reciclat, si un costum cu pantaloni din jacard si sacou cu slit la spate se regasesc printre piesele cheie. Pe partea de accesorii, intalnim bijuterii din argint reciclat, dar si pantofi din satin reciclat, esarfe din TENCEL™ si o geanta cu margele si paiete din plastic reciclat.

Compania suedeza obisnuieste sa aleaga drept ambasadoare ale acestui proiect anual celebritati implicate in diferite demersuri pentru o lume mai buna. Acum, s-a asociat cu Christy Turlington Burns, supermodel si fondatoare a organizatiei nonprofit Every Mother Counts, care ofera femeilor din medii defavorizate acces la asistenta medicala pe timpul sarcinii. “Cand am aflat despre aceasta colectie, am fost extrem de impresionata de povestea ei, precum si de piesele vestimentare care o definesc. Moda si sustenabilitatea nu mai sunt o contradictie de termeni si cred ca refolosirea si reciclarea materialelor reprezinta o initiativa importanta in sectorul modei. Creatiile spectaculoase confectionate din materiale reciclate sunt o veritabila sursa de inspirarie,” considera ea.

Fotografiile campaniei au fost realizate de Mikael Jansson. Alaturi de Christy Turlington Burns, le putem vedea si pe Giedre Dukauskaite si pe Aamito Lagum. Cele trei sunt si protagonistele filmului din campanie, ce poate fi urmarit la inceputul articolului.

Foto: Mikael Jansson pentru H&M
Video: Youtube.com / H&m

PUBLISHED ON 26.03.2018

more in Fashion Etc