HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Arta & Design
Autor: Ioana Lovin

Lanuri de lalele in fotografii aeriene

fotografii-aeriene-bernhard-lang-lanuri-de-lalele-tulip-fields-17

Lanurile de lalele sunt impresionante. De oriunde le privesti. Tocmai de aceea, nu sunt putine imaginile care exploreaza jocul lor de culori, forme si texturi. Fotografiile aeriene realizate de Bernhard Lang deasupra gradinilor din Parcul Keukenhof din Olanda creeaza un altfel de joc, unul al iluziilor.

Datorita perspectivei si a distantei de la care sunt imortalizate, cadrele adunate sub titlul “Tulip Fields” par mai degraba o serie de picturi abstracte. Ele m-au dus cu gandul la caroiajele pastelate ale artistei americane Agnes Martin, dar si la compozitiile cu forme geometrice si combinatii de culori vibrante ale lui Mondrian.

fotografii-aeriene-bernhard-lang-lanuri-de-lalele-tulip-fields-8

Lumea poate arata surprinzator de diferit atunci cand o privim din aer. Acest sentiment l-a inspirat pe Bernhard Lang sa se dedice fotografiei aeriene in 2010. De atunci, si-a construit un portofoliu generos, in continua dezvoltare. A imortalizat plajele Marii Adriatice, iar umbrele de soare de pe nisipul bej par in imagini niste piuneze colorate infipte pe o bucata de carton. A zburat deasupra unor zone in care se fac exploatari miniere, iar compozitiile surprinse de la sute de metri inaltime pasesc din nou in zona picturii abstracte. A fotografiat vara. A fotografiat iarna.

Dincolo de estetica, lucrarile lui ofera o perspectiva larga asupra impactului pe care il are omul asupra mediului natural. Pe parcursul anilor, ele au fost prezentate in expozitii desfasurate atat in Munchen, orasul in care Lang locuieste in prezent, cat si la Berlin, Londra, Mexico City si Haga.  De asemenea, fotografiile lui la inaltime – la propriu si la figurat, deopotriva – au fost recompensate cu premii la competitii de specialitate. Anul trecut, de exemplu, Lang a fost premiat la Sony World Photography Awards, a fost desemnat castigatorul categoriei “Fine Art, Abstract” la International Photography Awards si a primit medalia de aur la categoria “Seen from Above”, in cadrul Trierenberg Super Circuit. Anul acesta, proiectul “Adria” este nominalizat la competitia Prix Pictet.

Daca doresti sa arunci o privire mai ampla asupra portofoliului sau denumit “Aerial Views”, te invitam sa intri pe site-ul bernhardlang.de sau pe contul sau de pe behance.net.

Fotografii prin amabilitatea lui Bernhard Lang

PUBLISHED ON 17.10.2016

more in Mood Board