RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

INSPIRATIE

LOEWE & Jonathan Anderson, 11...

Zilele trecute, Jonathan Anderson si-a anuntat plecarea de la LOEWE, casa…

WE LIKE

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport…

INSPIRATIE

ADN-ul caselor de moda

Retragerea unei persoane din rolul de director de creatie demareaza in…

INSPIRATIE

Moda secolelor trecute, regandita la...

Moda din prezent se creioneaza cu ajutorul reperelor din trecut, chiar…

WE LIKE

Firul rosu al artei semnate...

Chiharu Shiota construieste instalatii impresionante din fire textile, puse adesea impreuna…

Femei care ne inspira

Stefana Maior. ARTICLE TEN.

Stefana Maior a lansat recent ARTICLE TEN, un brand vestimentar descris in perechi de atribute contrastante, aduse impreuna de acelasi fir rosu: libertatea de exprimare. Privind cariera ei din perspectiva contrastelor, nu pare deloc intamplator ca studiile si experienta ei profesionala de pana acum acopera atat partea creativa a modei, cat si cea de business. Odata cu ARTICLE TEN, am realizat ca, in ciuda anilor care au trecut din 2012 pana in prezent, memoria mea a pastrat intr-un sertar al ei colectia cu care Stefana Maior a absolvit design vestimentar la UNArte. S-au schimbat multe lucruri de atunci, asa cum spune ea in acest interviu, dar sunt si lucruri care s-au pastrat. Despre acestea, precum si despre noul drum pe care a pornit, despre provocari, curaj si inspiratie, te invit sa citesti in randurile care urmeaza. Intre nou si vechi, opulent si simplu, edgy si elegant, rebel si romantic, ARTICLE TEN se situeaza la intersectia unor zone creative, aflate in contrast. Care sunt atuurile si provocarile acestui loc ales de tine? Cred ca in zona asta de contraste ma simt cu adevarat libera sa creez ceva special si cu care rezonez profund. Nu doar in moda ma regasesc in acest joc al contrastelor, ci si in alte aspecte ale vietii: design interior, mancare, chiar si i...

Inapoi Inainte
Expozitia ‘RONATIV 3 Gratii’ de Catalin Nastasoiu @ Galateca

Expozitia ‘RONATIV 3 Gratii’ de Catalin Nastasoiu @ Galateca

Intre 10 aprilie si 3 mai 2014, Galeria Galateca gazduieste expozitia 'RONATIV 3 Gratii', semnata de Catalin Nastasoiu, artist vizual si ceramist roman, stabilit din 2001 la New York. Avand conturul hartii Romaniei ca element comun, lucrarile prezentate intr-o scenografie minimalista simbolizeaza recunoasterea si memoria pe care artistul vrea sa le transmita mai departe oamenilor. Alegerea materialului din care a modelat exponatele vine sa-i intregeasca povestea, portelanul fiind recunoscut pentru capacitatea sa de a memora fiecare atingere din timpul prelucrarii sale.

Initial subiect de conversatie in mediile sociale, primele obiecte RONATIV au pasit din online in plan real si sunt prezentate in premiera in cadrul galeriei. Conform Galateca, este pentru prima data cand un proiect cultural, generator de conversatie identitara, ia nastere online si se transforma in obiect de arta.

Am tinut sa fac primele piese RONATIV din portelan; un material foarte drag mie, greu de stapanit, care netratat cu respect nu se lasa imblanzit. La arderea finala (de vitrifiere), portelanul isi manifesta memoria tuturor atingerilor de care a avut parte in timpul facerii…Ei bine, pentru ca forma finala sa fie curata, iti trebuie multa dragoste si respect pentru acest material. In plus, extrapoland aceasta metafora la <Gratiile> pe care le propun, ele poarta memoria respectului meu pentru virtutile romancelor” spune Catalin Nastasoiu. Proiectul este sustinut de Fundatia Tudor si curatoriat de Iulia Gorneanu.

RONATIV este un algoritm grafic prin care se pot genera la infinit imagini bidimesionale sau forme tridimensionale, avand ca unitate nativa conturul geometrizat al hartii Romaniei. Catalin Nastasoiu transforma grafic conturul Romaniei intr-o unitate de masura indivizibila a propriei imagini, iar rezultatul devine nu doar un layout sau o sculptura, ci si un subiect de conversatie despre Romania. Pentru realizarea lucrarilor sale, Catalin Nastasoiu combina tehnici de fabricatie digitala, precum proiectare computerizata si printare 3D, cu metode traditionale de manufactura. Obiectele RONATIV vor fi disponibile in NeoGalateca, gallery shop-ul asociat.

Imagini din cadrul expozitiei:

Nascut la Buzau, Catalin Nastasoiu locuieste din 2001 la New York. A absolvit Universitatea de Arte Bucuresti, Facultatea de Arte Decorative si Design, sectia Ceramica, iar proiectul sau de diploma – „Vaca Interactiva” – a devenit simbolul Laptariei lui Enache, primul avanpost al tinerilor artisti si intelectuali din Romania postdecembrista. In 2001, a initiat „Atelierele Cucuteni”, piesele create de el ajungand in toata lumea. Pe parcursul carierei sale, a colaborat in calitate de artist vizual si designer cu Media Pro, CME, PricewaterhouseCoopers, Paramount Pictures, New York University, Production Resources Inc., Loews Communications, HKM Productions, R&R Live, Canon, CNN International si cu nume din lumea artei si designului, precum Christophe de Menil sau Joe Doucet.

Foto si info: Galateca

PUBLISHED ON 08.04.2014

more in Newsroom