ARTA & DESIGN

VEGETAL. Natura intr-o expozitie de...

Expozitia VEGETAL e o invitatie de a explora frumusetea naturii in…

INSPIRATIE

Cool shades & sunny memories

Primii mei ochelari de soare aveau rame negre si lentile albastre,…

INSPIRATIE

Bijuterii cu majuscule

Un timp, am simtit ca pandantivele cu initiala numelui nu sunt…

EDITOR'S CHOICE

CROCHET sau cum se impleteste...

“The crochet” este un trend care se impleteste perfect vara aceasta….

EDITOR'S CHOICE

Cum traduce Dries Van Noten...

Pe la inceputul primaverii, Dries Van Noten anunta colectiile de debut…

HOT TREND

Casele de moda deschid larg...

Formularea moda si frumusete e intalnita atat de des, incat ar…

INSPIRATIE

Anya Hindmarch, Sister Jane &...

Hainele se citesc cel mai bine atunci cand sunt imbracate, cand…

We like

“Subscribe and share” sau, mai bine, aplauze

"Subscribe and share" este o piesa de teatru care vorbeste despre comedia din vietile noastre virtuale, dar si despre tristetea pe care o aduce ea in cele reale. Replicile actuale au puterea de a decupa propria noastra realitate in scene foarte clare. Ele sunt o oglinda perfecta pentru imaginea de clovn in care care ne imbraca egoul desfranat si, pe alocuri, patologic din social media. Si redau perfect preocuparea noastra oarba si complet inutila pentru admiratia celorlalti, in orice s-ar masura ea: like-uri, fani, audienta, votanti. Sursa comicului este, de fapt, un comportament caricatura in care nu mai exista reflexiv, ci doar reflex, si pe care il adoptam fiecare in diverse doze, atunci cand cumparam iluzia unei echivalente intre expunere si succes. Iar aceasta iluzie incurajeaza si capitalizeaza tendintele exhibitioniste in care documentam orice moment, orice interactiune si publicam "gandul imediat" si "convingerea noastra". Astfel ajungem sa valorizam banalitatea existentiei de zi cu zi sau, mai rau, sa "editam" si sa "reformulam" realitatea in functie de convingeri sau interese. Cronologia actelor este exact ca in realitate. Un circ al compromisurilor si al ipocriziei, o goana nebuna dupa aparenta, care la inceput iti vinde iluzia unui joc nevinovat si deloc per...

Inapoi Inainte
Dior SS 2016

Dior SS 2016

Prin colectia Dior SS 2016, directorul artistic Raf Simons duce mai departe pasiunea lui Christian Dior pentru flori, intr-o maniera personala. Gradinile de trandafiri care au inspirat adesea creatiile casei de moda sunt inlocuite acum de lanurile parfumate de flori ce definesc peisajele salbatice din Sudul Frantei. Pentru o zi, un colt din acest loc a fost recreat in curtea interioara a Muzeului Luvru, spatiu ce a gazduit de curand prezentarea colectiei.

Tinutele emana acel sentiment de simplitate care te incearca de fiecare data cand lucrurile se imbina cu naturalete. “Mi-am dorit ca aceasta colectie sa emane puritate – spune Raf Simons, conform dior.com – sa reduc si sa concentrez totul pe o linie ce exprima ideea de feminitate, fragilitate si sensibilitate, fara sa sacrifice forta si impactul. Se poate sa existe o anumita doza de simplitate in felul in care aceasta arata, insa colectia este extrem de complexa din punct de vedere al tehnicii.”

Construite din suprapuneri de materiale diafane, cu margini ca niste petale decupate cu precizie, piesele albe dicteaza fiecare look.  Acestea sunt completate fie de sacouri lungi, cu taieturi inspirate din garderoba masculina, fie de pulovere scurte, cu maneci bufante, sau de o jacheta parka cu broderie din paiete. Tehnici si stiluri imprumutate din trecut se imbina cu practici contemporane pentru a crea piese atemporale, ce reprezinta “o fateta foarte delicata a futurismului”, dupa cum spune Raf Simons.

Foto: Hepta.ro // Video: Dior

 

PUBLISHED ON 05.10.2015

more in Fashion Etc