CATWALK

Debutul COS pe catwalk, cu...

COS a debutat pe catwalk printr-o prezentare de moda gazduita, pe…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

RED CARPET

Met Gala 2021. Cod vestimentar:...

Dupa o pauza de un an, Met Gala a revenit ieri…

INSPIRATIE

E/MOTION. Moda in tranzitie.

E/MOTION. Fashion in Transition (E/MOTION. Moda in tranzitie) este o expozitie…

ARTA & DESIGN

Anastasia Savinova. Spiritul unui oras...

Anastasia Savinova spune povesti despre orase si nu numai prin intermediul…

HOT TREND

Cum mai arata relatia noastra...

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si…

Editor's Choice

Putina nostalgie

Parca m-am mai imprietenit cu toamna in ultimii ani. Nu stiu exact ce a dus la aceasta schimbare, am remarcat doar ca ea s-a intamplat. Poate ca timpul a inceput sa curga altfel pentru mine si asta a facut ca toamna sa nu-mi mai para acel anotimp mohorat, interminabil. Totusi, ea ramane in corelatie perfecta cu nostalgia. Peisajele se schimba si, oricat ar fi de frumoase cromaticile lor, imi amintesc inevitabil ca intram intr-o noua etapa si ca o alta s-a incheiat. Nu intamplator, dintre toate imaginile din campaniile pentru sezonul toamna-iarna 2021/2022 care mi-au trecut prin fata ochilor, preferatele mele sunt cele care induc o stare de nostalgie. Nu una apasatoare insa. Iata o parte dintre ele! * Celine toamna-iarna 2021/22 - campania Les Grands Classiques Imaginea campaniei: actrita si regizoarea Suzanne Lindon Fotograf: Hedi Slimane / Sursa foto: Hepta.ro * Dior toamna-iarna 2021/22 - campania Dioramour Fotografa: Sarah Blais / Sursa foto: Hepta.ro * Campania Louis Vuitton toamna-iarna 2021/22 Fotograf: David Sims / Sursa foto: Hepta.ro

Inapoi Inainte
Dior SS 2016

Dior SS 2016

Prin colectia Dior SS 2016, directorul artistic Raf Simons duce mai departe pasiunea lui Christian Dior pentru flori, intr-o maniera personala. Gradinile de trandafiri care au inspirat adesea creatiile casei de moda sunt inlocuite acum de lanurile parfumate de flori ce definesc peisajele salbatice din Sudul Frantei. Pentru o zi, un colt din acest loc a fost recreat in curtea interioara a Muzeului Luvru, spatiu ce a gazduit de curand prezentarea colectiei.

Tinutele emana acel sentiment de simplitate care te incearca de fiecare data cand lucrurile se imbina cu naturalete. “Mi-am dorit ca aceasta colectie sa emane puritate – spune Raf Simons, conform dior.com – sa reduc si sa concentrez totul pe o linie ce exprima ideea de feminitate, fragilitate si sensibilitate, fara sa sacrifice forta si impactul. Se poate sa existe o anumita doza de simplitate in felul in care aceasta arata, insa colectia este extrem de complexa din punct de vedere al tehnicii.”

Construite din suprapuneri de materiale diafane, cu margini ca niste petale decupate cu precizie, piesele albe dicteaza fiecare look.  Acestea sunt completate fie de sacouri lungi, cu taieturi inspirate din garderoba masculina, fie de pulovere scurte, cu maneci bufante, sau de o jacheta parka cu broderie din paiete. Tehnici si stiluri imprumutate din trecut se imbina cu practici contemporane pentru a crea piese atemporale, ce reprezinta “o fateta foarte delicata a futurismului”, dupa cum spune Raf Simons.

Foto: Hepta.ro // Video: Dior

 

PUBLISHED ON 05.10.2015

more in Fashion Etc