INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

INSPIRATIE

LOEWE & Jonathan Anderson, 11...

Zilele trecute, Jonathan Anderson si-a anuntat plecarea de la LOEWE, casa…

WE LIKE

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport…

INSPIRATIE

ADN-ul caselor de moda

Retragerea unei persoane din rolul de director de creatie demareaza in…

INSPIRATIE

Moda secolelor trecute, regandita la...

Moda din prezent se creioneaza cu ajutorul reperelor din trecut, chiar…

WE LIKE

Firul rosu al artei semnate...

Chiharu Shiota construieste instalatii impresionante din fire textile, puse adesea impreuna…

INSPIRATIE

O canapea, mai multe mese...

Trendul de a aseza mai multe mese de cafea in fata…

Femei care ne inspira

Stefana Maior. ARTICLE TEN.

Stefana Maior a lansat recent ARTICLE TEN, un brand vestimentar descris in perechi de atribute contrastante, aduse impreuna de acelasi fir rosu: libertatea de exprimare. Privind cariera ei din perspectiva contrastelor, nu pare deloc intamplator ca studiile si experienta ei profesionala de pana acum acopera atat partea creativa a modei, cat si cea de business. Odata cu ARTICLE TEN, am realizat ca, in ciuda anilor care au trecut din 2012 pana in prezent, memoria mea a pastrat intr-un sertar al ei colectia cu care Stefana Maior a absolvit design vestimentar la UNArte. S-au schimbat multe lucruri de atunci, asa cum spune ea in acest interviu, dar sunt si lucruri care s-au pastrat. Despre acestea, precum si despre noul drum pe care a pornit, despre provocari, curaj si inspiratie, te invit sa citesti in randurile care urmeaza. Intre nou si vechi, opulent si simplu, edgy si elegant, rebel si romantic, ARTICLE TEN se situeaza la intersectia unor zone creative, aflate in contrast. Care sunt atuurile si provocarile acestui loc ales de tine? Cred ca in zona asta de contraste ma simt cu adevarat libera sa creez ceva special si cu care rezonez profund. Nu doar in moda ma regasesc in acest joc al contrastelor, ci si in alte aspecte ale vietii: design interior, mancare, chiar si i...

Inapoi Inainte
De ce in negru pe covorul rosu de la Globurile de Aur 2018?
Red Carpet
Autor: Ioana Lovin

De ce in negru pe covorul rosu de la Globurile de Aur 2018?

Covorul rosu de la Globurile de Aur 2018 nu a mai fost o declaratie de stil, ci una de solidaritate cu victimele abuzului sexual. Ca raspuns la initiativa proiectului Time’s Up, cele mai multe dintre actrite au ales sa poarte negru la gala desfasurata, ieri, in Beverly Hills (gasesti o galerie de imagini la final). Lansat de curand in S.U.A. si sprijinit de peste 300 de femei din industria divertismentului, printre care se regasesc si nume ca Shonda Rimes, Eva Longoria sau Reese Witherspoon, proiectul isi propune sa combata inegalitatea si sa protejeze femeile de hartuiri si agresiuni sexuale la locul de munca.

“Acesta este un moment de solidaritate, nu unul de moda,” declara, pe 1 ianuarie, Eva Longoria, una dintre membrele fondatoare Time’s Up, creionand cum urma sa arate covorul rosu la Globurile de Aur. Conform New York Times, ea a adaugat atunci: “Ani de-a randul, ca femei, am vandut aceste gale cu rochiile si culorile, cu fetele noastre frumoase si cu eleganta noastra. De aceasta data, industria nu se poate astepta ca noi sa mergem acolo si sa facem o pirueta. Nu despre asta este acest moment.”

De altfel, o parte dintre actritele prezente la cea de-a 75-a editie a galei au pasit, ieri, pe covorul rosu nu doar imbracate in negru, ci si insotite de activiste pentru drepturile femeilor. Meryl Streep, de exemplu, a mers alaturi de Ai-jen Poo, Emma Watson – alaturi de Marai Larasi si Michelle Williams impreuna cu Taran Burke, cea care a creat, de fapt, miscarea #metoo, cu un deceniu in urma. Emma Stone a participat alaturi de Billie Jean King, jucatoarea de tenis care a luptat pentru drepturi egale in sport. Alegerea ei nu a fost deloc intamplatoare, actrita este cea care interpreteaza rolul lui King in filmul “Battle of the Sexes”.

Cand am ascultat discursul lui Oprah, castigatoarea trofeului Cecile B. DeMille din 2018, aceasta optiune cromatica s-a transformat pentru mine intr-un simbol al sperantei pentru o dimineata luminoasa, chiar si in mijlocul celei mai intunecate nopti, si, totodata, intr-un simbol al hotararii de a face tot posibilul ca acea dimineata sa vina cat mai devreme.

“In cariera mea, am incercat din rasputeri, fie prin intermediul televiziunii, fie prin film, sa spun ceva despre modul in care femeile si barbatii se comporta, despre cum experimentam rusinea, despre cum iubim, cum ne enervam, cum gresim, cum ne refugiem, cum perseveram si cum invingem. Am intervievat si am interpretat oameni care au depasit cele mai urate provocari pe care viata ti le poate aduce, iar calitatea pe care o impartasesc toti este aceea de a-si mentine speranta pentru o dimineata mai luminoasa, chiar si in cea mai intunecata noapte. Vreau ca toate fetele care se uita acum sa stie ca o noua zi este la orizont, iar cand aceasta zi va veni, ea se va datora multor femei fantastice – dintre care multe sunt chiar in aceasta incapere, in seara asta – si unor barbati fenomenali care lupta pentru a se asigura ca devin liderii care ne conduc spre timpuri in care nimeni nu va mai trebui sa spuna vreodata #meetoo,” a declarat Oprah.

Gala Globurilor de Aur reprezinta unul dintre primele mari evenimente dedicate filmului, dupa ce, toamna trecuta, zeci de femei din industrie l-au acuzat pe producatorul Harvey Weinstein de hartuire, agresiuni sexuale si viol. La scurt timp, cazul lui Weinstein s-a dovedit a fi doar varful unui aisberg, alti agresori de la Holywood si nu numai au fost scosi la suprafata. Fenomenul #metoo care a urmat a evidentiat faptul ca aceste forme de abuz nu sunt specifice unei industrii, ci societatii in care traim. Sub acest hashtag, femei din intreaga lumea au povestit in social media propriile experiente ca victime ale hartuirii sexuale si ale violentei. Aceasta amploare a fost subliniata, de altfel, si de Oprah care a mentionat ca: “[…] nu este o poveste care afecteaza industria divertismentului, este una care transcende orice spatiu cultural si geografic, orice rasa, religie, politica sau loc de munca.”

Poti asculta intregul ei discurs aici. In continuare, gasesti si o selectie de imagini imortalizate pe covorul rosu de la Globurile de Aur.

Foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 08.01.2018

more in Fashion Etc