EDITOR'S CHOICE

Detalii sic de pe covorul...

Coafuri cu parul desfacut si aranjat in asa fel incat sa…

ARTA & DESIGN

RDW10. Un mesaj, un concept,...

Cea de-a 10-a editie Romanian Design Week (RDW10) exploreaza posibilele trasee…

EDITOR'S CHOICE

Barceloning (deocamdata, doar cu gandul)

Mi-e dor de Barcelona. Am vizitat-o in urma cu peste zece…

WE LIKE

“Subscribe and share” sau, mai...

“Subscribe and share” este o piesa de teatru care vorbeste despre…

EDITOR'S CHOICE

Serialele cu care ne relaxam...

In ultima perioada, serialele par a fi printre putinele lucruri pe…

INSPIRATIE

Un pas in plus la...

Un pas in plus la coafura de zi cu zi poate…

INSPIRATIE

Bucuria machiajului

Conceptul joyspotting se refera la identificarea si concentrarea atentiei asupra lucrurilor…

Editor's Choice

Arta tablourilor vii

Imi place cum suna aceasta expresie: arta tablourilor vii. Imi pare cum nu se poate mai potrivita pentru a descrie aranjamentele florale in stil japonez (ikebana). Am devenit constienta de predilectia mea pentru ikebana relativ recent. Cred ca un follow hotarat pe Instagram a incurajat platforma sa imi arate tot felul de tablouri vii carora le-as putea da inimioare, iar eu m-am bucurat de asta si, adesea, am fost extrem de impresionata de ce vedeam in fotografii. Simplitatea si echilibrul sunt printre elementele care definesc, de obicei, lucrurile pe gustul meu, deci nu e de mirare ca rezonez atat de mult cu aceste compozitii. Asimetria, insa, mai putin. Pana de curand, as fi ales, fara sa clipesc, simetria. Si totusi, fara asimetrie, ikebana nu exista. Cuvintele artistei florale Emily Thompson din articolul The Rise of Modern Ikebana, publicat pe nytimes.com cu ani in urma, mi-au clarificat nedumerirea atat de usor: "Asa cum asimetria este definita de simetrie, ikebana este intotdeauna prezenta atunci cand cineva lucreaza cu florile." Principiile si simbolurile care stau la baza aranjamentelor in stil japonez m-au determinat sa chestionez de unde vine nevoia mea de a scrie despre ele acum. Sunt in trend? Se poate, dar parca e mai mult de atat. Sunt genul de persoana ...

Inapoi Inainte
Arta & Design
Autor: Ioana Lovin

Culoare & lumina. Fotografiile artistei Elizaveta Porodina.

Modul in care Elizaveta Porodina foloseste lumina si culorile e emblematic pentru fotografiile ei. Sansele sunt ca, dupa ce i-ai vazut cateva lucrari, sa o recunosti in alte imagini peste care vei da intamplator.


Imagine din campania 6 MONCLER 1017 ALYX 9SM / Sursa foto: Hepta.ro

M-am gandit la asta in timp ce ma uitam la fotografiile recentei campanii 6 MONCLER 1017 ALYX 9SM. Sunt semnate de ea si-mi plac enorm. Iar daca le asez alaturi pe cele ale campaniei pentru colectia Dior toamna-iarna 2021, e usor perceptibil stilul de care vorbeam, cel de a explora emotia prin lumina si culoare.

Bineinteles ca nu toate fotografiile din portofoliul ei sunt concepute astfel. Acesta e doar unul dintre elementele care ii definesc arta.

Potrivit site-ului OstLicht.org, o galerie care i-a expus lucrarile in urma cu cativa ani, Elizaveta Porodina s-a nascut la Moscova si s-a mutat in Munchen la inceputul anilor 2000. A studiat psihologie clinica, un domeniu care influenteaza, fara doar si poate, viziunea ei asupra fotografiei.

O poti urmari pe Instagram aici.

Imagine din campania 6 MONCLER 1017 ALYX 9SM / Sursa foto: Hepta.ro

Imaginile ilustreaza conceptele de dualitate si contrast, de altfel sursa de inspiratie a colectiei create de Matthew Williams, co-fondator 1017 ALYX 9SM si director de creatie al casei Givenchy, in colaborare cu Moncler. “Iubesc lumea metropolitana si sunt atras, in mod natural, de contrastele ei. Mi-am bazat colectia pe explorarea dualitatii: mat versus stralucitor, moale versus tare si alb versus negru,” spune el, conform Moncler.com. Jachetele matlasate, voluminoase, te duc cu gandul la cele mai friguroase zile de iarna, dar prezenta florilor incalzeste parca atmosfera.


Imagine din campania 6 MONCLER 1017 ALYX 9SM / Sursa foto: Hepta.ro

Imagine din campania 6 MONCLER 1017 ALYX 9SM / Sursa foto: Hepta.ro
Campania Dior toamna-iarna 2021 / Sursa foto: Hepta.ro

Colectia Dior, pe de alta parte, exploreaza lumea magica a povestilor, cu simboluri ce dezvaluie tot felul de indicii si elemente care au contribuit la povestea casei de moda de-a lungul deceniilor. Personajele clasice sunt reinterpretate de directoarea de creatie Maria Grazia Chiuri intr-o maniera moderna. E o lume a povestilor imaginata astazi, iar Elizaveta Porodina reda, prin fotografiile ei, cateva fragmente din ea.


Campania Dior toamna-iarna 2021 / Sursa foto: Hepta.ro

Campania Dior toamna-iarna 2021 / Sursa foto: Hepta.ro

Campania Dior toamna-iarna 2021 / Sursa foto: Hepta.ro
 
Campania Dior toamna-iarna 2021 / Sursa foto: Hepta.ro
PUBLISHED ON 19.11.2021

more in Mood Board