INTERVIU

Roja Dove: “Parfumul este limbaj...

Roja Dove este unul dintre putinii oameni care poate sa iti…

HOT TREND

Machiaje “cat eyes” subtile &...

Tabloul tendintelor in machiaj este mai elaborat, insa, in ultima perioada,…

EDITOR'S CHOICE

Storytelling prin intermediul bijuteriei contemporane

Bijuteriile sunt povesti in miniatura. Povestea gandita de persoana care le…

INSPIRATIE

Rabanne H&M, o colectie de...

Toamna asta, H&M adauga un nou nume in portofoliul colaborarilor cu…

WE LIKE

CHANEL No. 1, frumusete si...

Gama de beauty Chanel No. 1 este ca o dimineata de…

POSTCARDS FROM FRIENDS

Acelasi loc, intr-o alta lumina

Andreea Macri a fotografiat, in ani diferiti, Capul Sounion din Grecia,…

HOT TREND

Piese vestimentare deconstruite

Ma captiveaza dintotdeauna rezultatele obtinute de designeri cand deconstruiesc piese vestimentare…

Inspiratie

Ai o rochie alba. Ce culoare sa fie pantofii?

Rochia alba e una dintre piesele emblematice ale verii. O vedem in magazine, in paginile tiparite sau virtuale ale publicatiilor de moda, pe strada sau in social media... Sunt sanse mari ca ea sa faca parte deja din garderoba ta sau poate reprezinta doar o idee cu care cochetezi momentan si iti imaginezi cu ce ai purta-o. Ma intreb cum sunt pentru tine aceste exercitii de imaginatie. Eu ma poticnesc uneori, daca nu chiar deseori, si ma simt ca in fata unei ecuatii complicate, cu mai multe necunoscute. Raspunsul la intrebarea "Ce culoare sa fie pantofii?" e una dintre ele. Stiu deja raspunsul clasic cand vine vorba de o rochie alba: cu orice culoare. Bineinteles! Doar ca acesta nu e de prea mare ajutor cand trebuie sa faci o alegere. In situatiile in care nu simt ca am compus in minte o tinuta cat de cat coerenta, caut solutii in fotografiile de pe catwalk sau de la evenimente la care celebritatile au purtat piesa vestimentara de interes. E un obicei care ma ajuta sa imi fac ordine in idei. Observ cu ce rezonez, cu ce nu, si stiu mai bine spre ce sa imi concentrez atentia in magazine sau in propria garderoba. Nu de putine ori, anumite tinute ma determina sa vad cu alti ochi lucrurile pe care le am deja si ma ghideaza spre combinatii vestimentare pe care nu le-as fi luat i...

Inapoi Inainte
Arta & Design
Autor: Ioana Lovin

Culoare & lumina. Fotografiile artistei Elizaveta Porodina.

Modul in care Elizaveta Porodina foloseste lumina si culorile e emblematic pentru fotografiile ei. Sansele sunt ca, dupa ce i-ai vazut cateva lucrari, sa o recunosti in alte imagini peste care vei da intamplator.


Imagine din campania 6 MONCLER 1017 ALYX 9SM / Sursa foto: Hepta.ro

M-am gandit la asta in timp ce ma uitam la fotografiile recentei campanii 6 MONCLER 1017 ALYX 9SM. Sunt semnate de ea si-mi plac enorm. Iar daca le asez alaturi pe cele ale campaniei pentru colectia Dior toamna-iarna 2021, e usor perceptibil stilul de care vorbeam, cel de a explora emotia prin lumina si culoare.

Bineinteles ca nu toate fotografiile din portofoliul ei sunt concepute astfel. Acesta e doar unul dintre elementele care ii definesc arta.

Potrivit site-ului OstLicht.org, o galerie care i-a expus lucrarile in urma cu cativa ani, Elizaveta Porodina s-a nascut la Moscova si s-a mutat in Munchen la inceputul anilor 2000. A studiat psihologie clinica, un domeniu care influenteaza, fara doar si poate, viziunea ei asupra fotografiei.

O poti urmari pe Instagram aici.

Imagine din campania 6 MONCLER 1017 ALYX 9SM / Sursa foto: Hepta.ro

Imaginile ilustreaza conceptele de dualitate si contrast, de altfel sursa de inspiratie a colectiei create de Matthew Williams, co-fondator 1017 ALYX 9SM si director de creatie al casei Givenchy, in colaborare cu Moncler. “Iubesc lumea metropolitana si sunt atras, in mod natural, de contrastele ei. Mi-am bazat colectia pe explorarea dualitatii: mat versus stralucitor, moale versus tare si alb versus negru,” spune el, conform Moncler.com. Jachetele matlasate, voluminoase, te duc cu gandul la cele mai friguroase zile de iarna, dar prezenta florilor incalzeste parca atmosfera.


Imagine din campania 6 MONCLER 1017 ALYX 9SM / Sursa foto: Hepta.ro

Imagine din campania 6 MONCLER 1017 ALYX 9SM / Sursa foto: Hepta.ro
Campania Dior toamna-iarna 2021 / Sursa foto: Hepta.ro

Colectia Dior, pe de alta parte, exploreaza lumea magica a povestilor, cu simboluri ce dezvaluie tot felul de indicii si elemente care au contribuit la povestea casei de moda de-a lungul deceniilor. Personajele clasice sunt reinterpretate de directoarea de creatie Maria Grazia Chiuri intr-o maniera moderna. E o lume a povestilor imaginata astazi, iar Elizaveta Porodina reda, prin fotografiile ei, cateva fragmente din ea.


Campania Dior toamna-iarna 2021 / Sursa foto: Hepta.ro

Campania Dior toamna-iarna 2021 / Sursa foto: Hepta.ro

Campania Dior toamna-iarna 2021 / Sursa foto: Hepta.ro
 
Campania Dior toamna-iarna 2021 / Sursa foto: Hepta.ro
PUBLISHED ON 19.11.2021

more in Mood Board