HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Colectia capsula MOLECULE by Lucian Broscatean

Colectia capsula MOLECULE by Lucian Broscatean

Lucian Broscatean a realizat special pentru Molecule F o colectie capsula, numita simplu: MOLECULE. Aceasta este alcatuita din cinci rochii versatile, ale caror forme construite din batist pot fi reconfigurate. Ele alaturi de creatiile "Inverted Perspective" s/s 2012 ale designerului sunt disponibile, din 19 aprilie, exclusiv pe Molecule F.

Demersul conceptual al colectiei “Inverted Perspective” are ca punct de plecare explorarea universului complex, intunecat, reflexiv si de o frumusete stranie a regizorului avangardist Peter Tscherkassky. “Manufraktur”, “Outer Space” sau “Dream Work” sunt filme ale caror personaje par a fi dislocate si introduse intr-un altfel de spatiu. Juxtapuneri de imagini, dislocari si insertii – unele dintre tehnicile folosite de Tscherkassky in filmele lui genereaza o perspectiva inversata si deconcertanta.

Inspirata de o astfel de atmosfera intunecata, non-culoarea predominanta a colectiei realizate de Lucian Broscatean este negrul. Hainele au forme hibride si detalii grafice. Materiale delicate si usoare, in special bumbac si batist, texturi dinamice, forme geometrice inversate care genereaza diferite volume drapate reprezinta elementele cheie ale colectiei. “Inverted Perspective” devine alternativa pentru explozia cromatica specifica sezonului de primavara-vara.

Cele cinci rochii create de Lucian Broscatean special pentru Molecule-F pastreaza versatilitatea pentru care este recunoscut designerul roman. Forme geometrice traduse in volume drapate, jocuri de texturi cu dungi alb-negru, cordoane incorporate, proportii modificate si morfologii ciudate sunt elemente care contureaza o colectie cu linii moderne si forme ce se pot reconfigura in cel putin doua moduri.

Foto: Molecule F

PUBLISHED ON 19.04.2012

more in Newsroom