EDITOR'S CHOICE

Bretonul scurt. De la Audrey...

Bretonul reprezinta una dintre cele mai simple variante de a obtine…

EDITOR'S CHOICE

Culorile. Mic glosar de interpretari...

O culoare poate lua forma unui obiect sau numele unui designer,…

EDITOR'S CHOICE

Wrapped Around Your Finger

Inelele sunt cele mai fotografiate bijuterii din telefonul meu. Am observat…

INSPIRATIE

Pulover sau cardigan?

Pulover sau cardigan? Este intrebarea care mi-a venit in minte zilele…

EDITOR'S CHOICE

Acasa. “Work in progress”.

Acasa ramane “work in progress”, indiferent cat timp a trecut de…

PARTENERIAT MEDIA

Castigatorii Digital Divas Awards 2024

Cea de-a 12-a editie Digital Divas Awards a avut loc, pe…

INSPIRATIE

I am: Celine Dion. O...

Celine Dion e printre putinii artisti care se regasesc pe coloana…

Editor's Choice

Puzzle-uri de tot felul

Puzzle-urile se afla in topul cadourilor mele din ultima perioada, oferite si primite deopotriva. Cele clasice ma conecteaza instant la momente dragi din copilarie, iar asta le garanteaza un loc special pe viata. Printre cele din amintirile recente, unele au primit inca o dimensiune, chiar si lumini led, si au devenit fragmente in miniatura din lumea inconjuratoare. Doua imagini compuse din sute de piese din carton stau si azi agatate de un perete in apartamentul in care am crescut. Au fost munca in echipa daca punem la socoteala sprijinul moral oferit. Altfel, contributia mea n-a fost una semnificativa - eram prea mica si nerabdatoare, dar mi s-a intiparit in minte perioada in care au fost facute si bucuria starnita de lungile cautari incheiate cu cate o reusita. De curand, am construit un puzzle 3D, primit cadou de ziua mea. O sera cu o atmosfera calda, la care visez, de mult timp, in viata reala si pe care o am, deocamdata, la o dimensiune care sa-i permita sa stea printre cartile din biblioteca. Mi-a luat cateva ore bune sa asez fiecare piesa la locul ei, intr-o ordine urmata cu atentie si rabdare. Pe masura ce dadeam paginile manualului de instructiuni, sera mea capata o forma din ce in ce mai clara. O scara serpuita, un dulapior, o ladita cu flori, o carte, dou...

Inapoi Inainte
Cei opt odiosi / The Hateful Eight

Cei opt odiosi / The Hateful Eight

Anuntata de Quentin Tarantino la sfarsitului lui 2013, realizarea filmului „Cei opt odiosi / The Hateful Eight” avea sa fie oprita cateva luni mai tarziu, dupa ce un prim draft al scenariului a ajuns pe internet. Tarantino si-a regandit apoi pozitia, iar cel de-al optulea film al sau poate fi urmarit, din 15 ianuarie, si in cinematografele din Romania.

Plasat in tinutul inghetat din Wyoming, la cativa ani dupa Razboiul Civil, western-ul incepe cu peisaje impresionante, ilustrate in cadre foarte largi. Intr-o era a digitalului, Tarantino si directorul de imagine Robert Richardson au filmat pe pelicula, optand pentru Ultra Panavision 70, format utilizat ultima oara in 1966. Rezultatul alegerii lor a adus filmului o nominalizare pentru cea mai buna imagine la Premiile Oscar, ce vor avea loc la sfarsitul lui februarie. Pentru coloana sonora, Tarantino a colaborat cu compozitorul Ennio Morricone, iar muzica realizata a fost recompensata deja cu Globul de Aur si se regaseste printre nominalizarile pentru Oscar.

THE HATEFUL EIGHT (2015) SAMUEL L JACKSON QUENTIN TARANTINO (DIR) MOVIESTORE COLLECTION LTD Credit: Moviestore Collection/face to face - Editorial use only -

Pe fundalul alb de zapada, o trasura inainteaza cu greutate. Pasagerii ei sunt vanatorul de recompense John Ruth (Kurt Russell) si Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh), o fugara pe care Ruth o duce in orasul Red Rock, unde aceasta urmeaza sa fie spanzurata pentru faptele de crima comise. Drumul le este intrerupt mai intai de Maiorul Marquis Warren (Samuel L. Jackson), apoi, de Chris Mannix (Walton Goggins), care li se alatura in trasura. Asa ii cunoastem pe patru dintre cei opt odiosi.

Pe restul ii vom intalni la hanul Minnie’s Haberdashery, unde calatorii se adapostesc de viscolul de afara. Aici, se afla deja mexicanul Bob (Demian Bichir) – care se ocupa de han in lipsa lui Minnie, plecata impreuna cu sotul ei sa isi viziteze mama, Oswaldo Mobray (Tim Roth) – care se prezinta a fi calaul din Red Rock, un cowboy tacut pe nume Joe Gage (Michael Madsen) si Generalul Sanford Smithers (Bruce Dern).

Povestea filmului este prezentata pe capitole, iar naratorul este Tarantino insusi. Violenta, un ingredient obisnuit in filmele regizorului, este indreptata, in primele parti, spre singurul personaj feminin. Initiativele ei de a interveni in conversatii sunt taxate atunci cand acestea nu raspund asteptarilor de obedienta ale celorlalti. Rade de greselile lor. Nu ezita sa scuipe scrisoarea de la Abraham Lincoln, cu care Maiorul Marquis Warren se mandreste atat de tare. Zambeste cu subinteles in cele mai neasteptate momente. Rolul i-a adus actritei Jennifer Jason Leigh nominalizarea pentru cea mai buna interpretare feminina intr-un rol secundar, atat la Globurile de Aur, unde nu a fost desemnata castigatoare, cat si la Oscaruri. Desi nu si-au gasit un loc printre nominalizari, interpretarile lui Samuel J. Jackson, Kurt Russell si Walton Goggins sunt memorabile. Nu exista eroi in pelicula lui Tarantino, doar anti-eroi. Suspansul si umorul negru reprezinta o constanta, iar faptul ca sangele curge ca intr-o avalansa este ceva la care te astepti. Dar chiar si-asa, surprinde.

Panoramele muntilor ne-au deschis filmul, pentru ca mai tarziu actiunea sa fie inchisa in spatiul intunecat al hanului. Acesta se transforma intr-un fel de camera a misterelor. Cine nu este ceea ce pare a fi? Atentia cu care Maiorul Marquis Warren surprinde detaliile din jur si maniera tacuta in care analizeaza orice potential indiciu mi-au amintit de celebrul locotenent Columbo (Peter Falk) din celebrul serial politist. Am incercat sa fac acelasi lucru, sperand sa deslusesc misterul inaintea lui. Naratorul transforma, insa, povestea intr-un joc cu reguli pe care le inventeaza pe parcurs. Schimba cursul actiunii, astfel incat intrebarile sa-si gaseasca raspunsurile doar atunci cand vrea el, la final ultimului capitol.

Foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 15.01.2016

more in Mood Board