INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Cei opt odiosi / The Hateful Eight

Cei opt odiosi / The Hateful Eight

Anuntata de Quentin Tarantino la sfarsitului lui 2013, realizarea filmului „Cei opt odiosi / The Hateful Eight” avea sa fie oprita cateva luni mai tarziu, dupa ce un prim draft al scenariului a ajuns pe internet. Tarantino si-a regandit apoi pozitia, iar cel de-al optulea film al sau poate fi urmarit, din 15 ianuarie, si in cinematografele din Romania.

Plasat in tinutul inghetat din Wyoming, la cativa ani dupa Razboiul Civil, western-ul incepe cu peisaje impresionante, ilustrate in cadre foarte largi. Intr-o era a digitalului, Tarantino si directorul de imagine Robert Richardson au filmat pe pelicula, optand pentru Ultra Panavision 70, format utilizat ultima oara in 1966. Rezultatul alegerii lor a adus filmului o nominalizare pentru cea mai buna imagine la Premiile Oscar, ce vor avea loc la sfarsitul lui februarie. Pentru coloana sonora, Tarantino a colaborat cu compozitorul Ennio Morricone, iar muzica realizata a fost recompensata deja cu Globul de Aur si se regaseste printre nominalizarile pentru Oscar.

THE HATEFUL EIGHT (2015) SAMUEL L JACKSON QUENTIN TARANTINO (DIR) MOVIESTORE COLLECTION LTD Credit: Moviestore Collection/face to face - Editorial use only -

Pe fundalul alb de zapada, o trasura inainteaza cu greutate. Pasagerii ei sunt vanatorul de recompense John Ruth (Kurt Russell) si Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh), o fugara pe care Ruth o duce in orasul Red Rock, unde aceasta urmeaza sa fie spanzurata pentru faptele de crima comise. Drumul le este intrerupt mai intai de Maiorul Marquis Warren (Samuel L. Jackson), apoi, de Chris Mannix (Walton Goggins), care li se alatura in trasura. Asa ii cunoastem pe patru dintre cei opt odiosi.

Pe restul ii vom intalni la hanul Minnie’s Haberdashery, unde calatorii se adapostesc de viscolul de afara. Aici, se afla deja mexicanul Bob (Demian Bichir) – care se ocupa de han in lipsa lui Minnie, plecata impreuna cu sotul ei sa isi viziteze mama, Oswaldo Mobray (Tim Roth) – care se prezinta a fi calaul din Red Rock, un cowboy tacut pe nume Joe Gage (Michael Madsen) si Generalul Sanford Smithers (Bruce Dern).

Povestea filmului este prezentata pe capitole, iar naratorul este Tarantino insusi. Violenta, un ingredient obisnuit in filmele regizorului, este indreptata, in primele parti, spre singurul personaj feminin. Initiativele ei de a interveni in conversatii sunt taxate atunci cand acestea nu raspund asteptarilor de obedienta ale celorlalti. Rade de greselile lor. Nu ezita sa scuipe scrisoarea de la Abraham Lincoln, cu care Maiorul Marquis Warren se mandreste atat de tare. Zambeste cu subinteles in cele mai neasteptate momente. Rolul i-a adus actritei Jennifer Jason Leigh nominalizarea pentru cea mai buna interpretare feminina intr-un rol secundar, atat la Globurile de Aur, unde nu a fost desemnata castigatoare, cat si la Oscaruri. Desi nu si-au gasit un loc printre nominalizari, interpretarile lui Samuel J. Jackson, Kurt Russell si Walton Goggins sunt memorabile. Nu exista eroi in pelicula lui Tarantino, doar anti-eroi. Suspansul si umorul negru reprezinta o constanta, iar faptul ca sangele curge ca intr-o avalansa este ceva la care te astepti. Dar chiar si-asa, surprinde.

Panoramele muntilor ne-au deschis filmul, pentru ca mai tarziu actiunea sa fie inchisa in spatiul intunecat al hanului. Acesta se transforma intr-un fel de camera a misterelor. Cine nu este ceea ce pare a fi? Atentia cu care Maiorul Marquis Warren surprinde detaliile din jur si maniera tacuta in care analizeaza orice potential indiciu mi-au amintit de celebrul locotenent Columbo (Peter Falk) din celebrul serial politist. Am incercat sa fac acelasi lucru, sperand sa deslusesc misterul inaintea lui. Naratorul transforma, insa, povestea intr-un joc cu reguli pe care le inventeaza pe parcurs. Schimba cursul actiunii, astfel incat intrebarile sa-si gaseasca raspunsurile doar atunci cand vrea el, la final ultimului capitol.

Foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 15.01.2016

more in Mood Board