INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Ce spui de niste decoratiuni de brad facute de tine?

Ce spui de niste decoratiuni de brad facute de tine?

De cativa ani incoace, printre ornamentele obisnuite de Craciun, se strecoara in brad si niste decoratiuni facute acasa. Sunt ele cele mai reusite? Pentru noi, da.:) Asa se face ca, atunci cand vad lucruri care imi par de efect, dar si usor de recreat, le adaug pe o lista imaginara a ideilor de incercat. De aceasta data, am transpus lista aici.

*

Te invit sa descoperi in continuare cateva decoratiuni numai bune de pregatit pentru brad. Daca l-ai impodobit deja, le poti tine minte pentru anul viitor. Sau, daca unele idei te inspira suficient de tare, poate le integrezi printre ornamentele de pe ramuri.

*

Dorinte ca decoratiuni


Foto: Valentin Petkov / Unsplash

Bradul dorintelor este primul care mi-a atras atentia. Imi place ideea de a scotoci in minte dupa dorinte si de a le nota pe hartie, astfel incat ele sa prinda o forma palpabila. Imi place si ca nu trebuie sa ne oprim la una singura, ci ne putem intinde cu propriile dorinte cat e bradul de mare.

*

Casute ca din turta dulce


Foto: Mariana Rascão / Unsplash

Nu am facut turta dulce niciodata pana acum. Din acest motiv, imi par muuult mai usor de realizat aceste casute din carton desenate cu marker alb. Nu sunt ele comestibile, dar au un aspect tare placut, ce poate fi adaptat. Daca vrem casute mai mari sau mai mici, mai inalte sau mai scunde, cu mai multe ferestre sau cu mai putine, cu usi sau cu porti impunatoare, cu zapada sau cu stelute, decizia ne apartine. Noi suntem arhitectele.

In plus, putem fi sigure ca ornamentele vor ajunge toate in brad si nu in burtici pofticioase.

*

Citrice uscate


Foto: Annie Spratt / Unsplash

Anul acesta, fie am vazut mai des decat de obicei felii de citrice uscate, folosite ca decoratiuni de Craciun, fie am rezonat eu cu ele mai mult decat o faceam in alti ani. Adevarul e ca arata bine, iar mesajul lor, chiar si fara cuvinte, e clar: A venit Craciunul!

In calatoriile mele online printre fotografii, le-am zarit agatate in brad cu sfoara, una cate una, dar si mai multe felii intr-o singura decoratiune sau in ghirlande, alaturi de batoane de scortisoara si macese.


Foto: Annie Spratt / Unsplash

*

Globuri din hartie


Foto: Annie Spratt / Unsplash

Cea mai simpla forma pentru globurile de brad este, cu siguranta, cercul, dar se poate jongla cu tot felul de alte forme, in functie de preferinte, maiestrie si rabdare. De Pasti, am realizat niste globuri-iepuras printr-o tehnica despre care am povestit aici si care poate fi adaptata pentru Craciun, cu alte forme si culori.

*

Decoratiuni cusute


Foto: Annie Spratt / Unsplash

Consider decoratiunile cusute o idee potrivita pentru un atelier in familie. Poate participa cine stie sa coasa, chiar daca nu se considera un mare talent la asta, dar si cine e doritor sa invete… cu mic (dar nu foarte mic), cu mare.

Daca avem cateva articole vestimentare care nu mai sunt intr-o stare buna pentru a fi date mai departe, ci mai pot fi doar reciclate, le putem folosi pe ele ca material pentru ornamente. De altfel, textilele utilizate pot inspira ce modele sa alegem pentru decoratiunile noastre.

*

Sper ca ai gasit, printre aceste idei, ceva care sa te inspire spre propriile idei de decoratiuni pentru bradul de Craciun. Sarbatori fericite!

PUBLISHED ON 13.12.2021

more in Mood Board