RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

INSPIRATIE

LOEWE & Jonathan Anderson, 11...

Zilele trecute, Jonathan Anderson si-a anuntat plecarea de la LOEWE, casa…

WE LIKE

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport…

INSPIRATIE

ADN-ul caselor de moda

Retragerea unei persoane din rolul de director de creatie demareaza in…

INSPIRATIE

Moda secolelor trecute, regandita la...

Moda din prezent se creioneaza cu ajutorul reperelor din trecut, chiar…

WE LIKE

Firul rosu al artei semnate...

Chiharu Shiota construieste instalatii impresionante din fire textile, puse adesea impreuna…

Femei care ne inspira

Stefana Maior. ARTICLE TEN.

Stefana Maior a lansat recent ARTICLE TEN, un brand vestimentar descris in perechi de atribute contrastante, aduse impreuna de acelasi fir rosu: libertatea de exprimare. Privind cariera ei din perspectiva contrastelor, nu pare deloc intamplator ca studiile si experienta ei profesionala de pana acum acopera atat partea creativa a modei, cat si cea de business. Odata cu ARTICLE TEN, am realizat ca, in ciuda anilor care au trecut din 2012 pana in prezent, memoria mea a pastrat intr-un sertar al ei colectia cu care Stefana Maior a absolvit design vestimentar la UNArte. S-au schimbat multe lucruri de atunci, asa cum spune ea in acest interviu, dar sunt si lucruri care s-au pastrat. Despre acestea, precum si despre noul drum pe care a pornit, despre provocari, curaj si inspiratie, te invit sa citesti in randurile care urmeaza. Intre nou si vechi, opulent si simplu, edgy si elegant, rebel si romantic, ARTICLE TEN se situeaza la intersectia unor zone creative, aflate in contrast. Care sunt atuurile si provocarile acestui loc ales de tine? Cred ca in zona asta de contraste ma simt cu adevarat libera sa creez ceva special si cu care rezonez profund. Nu doar in moda ma regasesc in acest joc al contrastelor, ci si in alte aspecte ale vietii: design interior, mancare, chiar si i...

Inapoi Inainte
Cand ai incetat sa crezi ca esti frumoasa?

Cand ai incetat sa crezi ca esti frumoasa?

Pentru multe dintre noi, placerea de a fi fotografiate pe care o manifestam in copilarie s-a transformat odata cu trecerea timpului in timiditate. Nu de putine ori, sa ne ascundem chipul este prima reactie pe care ne-o declanseaza obiectivul unui aparat foto. Un studiu recent, realizat la nivel global de Dove, arata ca 65% dintre femei fac asta pentru ca nu se considera frumoase. Pornind de la acest rezultat, Dove a lansat campania Dove Camera Shy, menita sa continue misiunea companiei de a crea o lume in care frumusetea reprezinta o sursa de incredere, nu de anxietate.

“Stim ca femeile sunt autocritice atunci cand vine vorba de propria frumusete, ceea ce are un impact negativ asupra stimei de sine, increderii si fericirii”, a declarat Dan Oprescu, Brand Building Director Unilever South Central Europe. „Studiul subliniaza faptul ca femeile, cei mai mari critici ai propriei frumuseti, au un sentiment de anxietate care le impiedica sa se simta increzatoare in fata aparatului de fotografiat si pierd astfel ocazia de a imortaliza momente importante din viata lor. Vrem ca acest lucru sa se schimbe”.

In societatea de astazi, frumusetea a fost asezata in tipare ce ii limiteaza si uniformizeaza semnificatia, fara sa lase spatiu pentru diversitatea pe care aceasta o implica de fapt. Primele modele in viata noastra sunt de cele mai multe ori parintii. Studiile arata ca fetele aflate la o varsta frageda oglindesc, de obicei, comportamentul mamelor fata de frumusete si stima de sine. Din acest motiv, este important ca acestea din urma sa-si recunoasca propria frumusete, transmitand mai departe incredere.

Rezultatele studiilor:

Timiditatea in fata aparatului de fotografiat este rezultatul lipsei de incredere in propria frumusete
65% dintre femei au afirmat ca au o stare de anxietate mai mare atunci cand sunt fotografiate. Ele au declarat ca anxietatea pe care o provoaca ideea ca o fotografie cu ele este facuta public este mai mare decat atunci cand vorbesc in public (47%), decat atunci cand merg la o prima intalnire (44%) sau decat atunci cand merg la un interviu (41%).
36% dintre femei recunosc ca au inceput sa fie mai timide in fata aparatului de fotografiat intre 11-20 ani.

Femeile isi refuza placerea de a imortaliza momente importante din viata lor
63% dintre respondente au distrus fotografii in care nu le placea cum aratau.
19% dintre femei nu au fotografii din unele vacante, 14% nu au din ziua nuntii si 17% nu au de la nasterea unui copil.

Fotografiile digitale sporesc timiditatea femeilor in fata aparatului foto
Faptul ca pot fi tag-uite intr-o fotografie pe o retea sociala determina mai mult de jumatate dintre femei sa simta anxietate fata de felul in care arat. Astfel:
46% dintre ele au scos tag-ul sau au sters cel putin o fotografie cu ele.
41% dintre ele au prelucrat cel putin o fotografie inainte de a o posta online, pentru a arata mai bine.

Foto si info: Dovea
Video: Dove via Youtube

PUBLISHED ON 25.07.2013

more in Newsroom