EDITOR'S CHOICE

Rochia midi pentru zile lungi...

Hainele confortabile imi definesc stilul inca dinainte de-a sti ca am…

ARTA & DESIGN

Roos Kalff aduce la lumina...

Roos Kalff realizeaza corpuri de iluminat si obiecte decorative din farfurioare,…

INSPIRATIE

Tinute couture in alb &...

Saptamana Modei Haute Couture de la Paris, dedicata colectiilor pentru sezonul…

INSPIRATIE

Effortless chic. Codul vestimentar al...

Daca vara ar avea un cod vestimentar, expresia effortless chic i…

AMINTIRI

Cum ne amintim azi tinuta...

Din una in alta, conversatia a ajuns pana la sfarsitul clasei…

WE LIKE

Povestiri pe masura timpului tau...

Short Edition este o platforma de povestiri, dar si de poezii…

INSPIRATIE

Coafuri si machiaje. Inspiratie pentru...

Sunt anumite coafuri si/sau machiaje cu care ne simtim confortabil si…

Inspiratie

5 trenduri in coafura pentru primavara-vara 2019

Ce coafuri se poarta in sezonul primavara-vara 2019? Daca ti-ai pus aceasta intrebare, aici vei gasi o parte din raspuns. Am rasfoit imaginile de la evenimentele Saptamana Modei, dedicate acestui sezon, cu atentia concentrata pe coafurile purtate de topmodele. Dintre toate propunerile vazute, am ales cinci trenduri care m-au inspirat. Sunt un mix de elemente cu care m-am obisnuit sa ma intalnesc sezon dupa sezon, detalii retro reinterpretate si alegeri indraznete. ... BRETONUL SCURT Chiar daca mi-am lasat bretonul sa creasca de ceva timp, el ramane un element pe stilul meu. Din acest motiv, nu m-a surprins ca am rezonat cu coafurile purtate de cele mai multe dintre topmodelele care au defilat pe podiumul Miu Miu. Bretonul lor scurt reprezinta o alegere catalogata adesea drept una indrazneata. Este si una usor de remarcat si, zic eu, de tinut minte. Am intalnit acest stil de breton si la prezentarea Dries Van Noten, dar nu numai. Dries Van Noten | Sursa foto: Hepta.ro Fendi | Sursa foto: Hepta.ro Miu Miu | Sursa foto: Hepta.ro Miu Miu | Sursa foto: Hepta.ro ... COAFURILE CU VOLUM Coafurile cu mult volum, de la prezentarea Marc Jacobs, mi-au captat atentia, pe de-o parte, datorita aerului lor retro si, pe de alta parte, datorita nuantelor pastelate de roz si albas...

Inapoi Inainte
Cand ai incetat sa crezi ca esti frumoasa?

Cand ai incetat sa crezi ca esti frumoasa?

Pentru multe dintre noi, placerea de a fi fotografiate pe care o manifestam in copilarie s-a transformat odata cu trecerea timpului in timiditate. Nu de putine ori, sa ne ascundem chipul este prima reactie pe care ne-o declanseaza obiectivul unui aparat foto. Un studiu recent, realizat la nivel global de Dove, arata ca 65% dintre femei fac asta pentru ca nu se considera frumoase. Pornind de la acest rezultat, Dove a lansat campania Dove Camera Shy, menita sa continue misiunea companiei de a crea o lume in care frumusetea reprezinta o sursa de incredere, nu de anxietate.

“Stim ca femeile sunt autocritice atunci cand vine vorba de propria frumusete, ceea ce are un impact negativ asupra stimei de sine, increderii si fericirii”, a declarat Dan Oprescu, Brand Building Director Unilever South Central Europe. „Studiul subliniaza faptul ca femeile, cei mai mari critici ai propriei frumuseti, au un sentiment de anxietate care le impiedica sa se simta increzatoare in fata aparatului de fotografiat si pierd astfel ocazia de a imortaliza momente importante din viata lor. Vrem ca acest lucru sa se schimbe”.

In societatea de astazi, frumusetea a fost asezata in tipare ce ii limiteaza si uniformizeaza semnificatia, fara sa lase spatiu pentru diversitatea pe care aceasta o implica de fapt. Primele modele in viata noastra sunt de cele mai multe ori parintii. Studiile arata ca fetele aflate la o varsta frageda oglindesc, de obicei, comportamentul mamelor fata de frumusete si stima de sine. Din acest motiv, este important ca acestea din urma sa-si recunoasca propria frumusete, transmitand mai departe incredere.

Rezultatele studiilor:

Timiditatea in fata aparatului de fotografiat este rezultatul lipsei de incredere in propria frumusete
65% dintre femei au afirmat ca au o stare de anxietate mai mare atunci cand sunt fotografiate. Ele au declarat ca anxietatea pe care o provoaca ideea ca o fotografie cu ele este facuta public este mai mare decat atunci cand vorbesc in public (47%), decat atunci cand merg la o prima intalnire (44%) sau decat atunci cand merg la un interviu (41%).
36% dintre femei recunosc ca au inceput sa fie mai timide in fata aparatului de fotografiat intre 11-20 ani.

Femeile isi refuza placerea de a imortaliza momente importante din viata lor
63% dintre respondente au distrus fotografii in care nu le placea cum aratau.
19% dintre femei nu au fotografii din unele vacante, 14% nu au din ziua nuntii si 17% nu au de la nasterea unui copil.

Fotografiile digitale sporesc timiditatea femeilor in fata aparatului foto
Faptul ca pot fi tag-uite intr-o fotografie pe o retea sociala determina mai mult de jumatate dintre femei sa simta anxietate fata de felul in care arat. Astfel:
46% dintre ele au scos tag-ul sau au sters cel putin o fotografie cu ele.
41% dintre ele au prelucrat cel putin o fotografie inainte de a o posta online, pentru a arata mai bine.

Foto si info: Dovea
Video: Dove via Youtube

PUBLISHED ON 25.07.2013

more in Newsroom