AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

RED CARPET

Met Gala 2021. Cod vestimentar:...

Dupa o pauza de un an, Met Gala a revenit ieri…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Cand ai incetat sa crezi ca esti frumoasa?

Cand ai incetat sa crezi ca esti frumoasa?

Pentru multe dintre noi, placerea de a fi fotografiate pe care o manifestam in copilarie s-a transformat odata cu trecerea timpului in timiditate. Nu de putine ori, sa ne ascundem chipul este prima reactie pe care ne-o declanseaza obiectivul unui aparat foto. Un studiu recent, realizat la nivel global de Dove, arata ca 65% dintre femei fac asta pentru ca nu se considera frumoase. Pornind de la acest rezultat, Dove a lansat campania Dove Camera Shy, menita sa continue misiunea companiei de a crea o lume in care frumusetea reprezinta o sursa de incredere, nu de anxietate.

“Stim ca femeile sunt autocritice atunci cand vine vorba de propria frumusete, ceea ce are un impact negativ asupra stimei de sine, increderii si fericirii”, a declarat Dan Oprescu, Brand Building Director Unilever South Central Europe. „Studiul subliniaza faptul ca femeile, cei mai mari critici ai propriei frumuseti, au un sentiment de anxietate care le impiedica sa se simta increzatoare in fata aparatului de fotografiat si pierd astfel ocazia de a imortaliza momente importante din viata lor. Vrem ca acest lucru sa se schimbe”.

In societatea de astazi, frumusetea a fost asezata in tipare ce ii limiteaza si uniformizeaza semnificatia, fara sa lase spatiu pentru diversitatea pe care aceasta o implica de fapt. Primele modele in viata noastra sunt de cele mai multe ori parintii. Studiile arata ca fetele aflate la o varsta frageda oglindesc, de obicei, comportamentul mamelor fata de frumusete si stima de sine. Din acest motiv, este important ca acestea din urma sa-si recunoasca propria frumusete, transmitand mai departe incredere.

Rezultatele studiilor:

Timiditatea in fata aparatului de fotografiat este rezultatul lipsei de incredere in propria frumusete
65% dintre femei au afirmat ca au o stare de anxietate mai mare atunci cand sunt fotografiate. Ele au declarat ca anxietatea pe care o provoaca ideea ca o fotografie cu ele este facuta public este mai mare decat atunci cand vorbesc in public (47%), decat atunci cand merg la o prima intalnire (44%) sau decat atunci cand merg la un interviu (41%).
36% dintre femei recunosc ca au inceput sa fie mai timide in fata aparatului de fotografiat intre 11-20 ani.

Femeile isi refuza placerea de a imortaliza momente importante din viata lor
63% dintre respondente au distrus fotografii in care nu le placea cum aratau.
19% dintre femei nu au fotografii din unele vacante, 14% nu au din ziua nuntii si 17% nu au de la nasterea unui copil.

Fotografiile digitale sporesc timiditatea femeilor in fata aparatului foto
Faptul ca pot fi tag-uite intr-o fotografie pe o retea sociala determina mai mult de jumatate dintre femei sa simta anxietate fata de felul in care arat. Astfel:
46% dintre ele au scos tag-ul sau au sters cel putin o fotografie cu ele.
41% dintre ele au prelucrat cel putin o fotografie inainte de a o posta online, pentru a arata mai bine.

Foto si info: Dovea
Video: Dove via Youtube

PUBLISHED ON 25.07.2013

more in Newsroom