TRIED & TESTED

3 produse incluse recent in...

Cand povestesc prietenelor despre anumite produse de ingrijire a tenului pe…

INSPIRATIE

Mici trucuri de mare efect,...

Nu am urmat inca, de la un cap la altul, metoda…

INTERVIU

RAQUETTE x ALEXANDRA CASPRUF Jewelry....

La inceputul primaverii, unul dintre mesajele din inbox-ul meu venea cu…

ARTA & DESIGN

O micro-gradina intr-o lampa de...

Am mai vorbit despre pasiunea mea pentru corpurile de iluminat si…

INSPIRATIE

Machiaje pentru primavara-vara ’19. Ce...

In universul machiajului, trecerile de la un an la altul nu…

INSPIRATIE

Denimul prespalat & tie-dye, din...

De fiecare data cand scriu despre denim, imi vin in minte…

INSPIRATIE

Cromatica sezonului primavara-vara 2019

Pentru sezonul primavara-vara 2019, designerii par sa-si fi impartit roata culorilor,…

Inspiratie

Decoratiuni de Pasti. Idei usor de recreat acasa.

Cand eram copil, cadourile pentru cei dragi erau adesea facute de mine, la scoala sau acasa. La fel se intampla si cu unele decoratiuni pentru Sarbatori. Am lipit martisoare, iepurasi si ghirlande lungi din hartie. Am desenat felicitari peste felicitari, din care nu lipseau florile si inimile. Am cusut semne de carte pe etamina. Am crosetat si am tricotat fara sa termin neaparat ce am inceput. Indiferent de rezultatele acestor mici experimente, entuziasmul era de fiecare data la cote ridicate. Demersul de a cauta idei pentru acest articol a functionat ca madlena lui Proust. Mi-am amintit acel entuziasm si am realizat ca, indiferent de anii care ma despart de copilarie, e un sentiment care ma incearca si astazi cand lucrez ceva cu propriile maini. Nu ma refer la a scrie la tastatura, ci la a realiza obiecte palpabile, mici, simple, imperfecte. E drept ca am inlocuit cadourile facute de mine cu cele cumparate, iar situatia nu e foarte diferita nici la capitolul decoratiuni. Din cand in cand, fac insa loc pentru proiecte decorative DIY, iar Sarbatorile devin cele mai bune ocazii pentru asta. Am adunat cateva idei potrivite de Pasti si sper sa gasesti printre ele ceva care te inspira. Sarbatori fericite! ... Un cadou simbolic daca mergi in vizita Sarbatorile sunt despre a p...

Inapoi Inainte
Cand ai incetat sa crezi ca esti frumoasa?

Cand ai incetat sa crezi ca esti frumoasa?

Pentru multe dintre noi, placerea de a fi fotografiate pe care o manifestam in copilarie s-a transformat odata cu trecerea timpului in timiditate. Nu de putine ori, sa ne ascundem chipul este prima reactie pe care ne-o declanseaza obiectivul unui aparat foto. Un studiu recent, realizat la nivel global de Dove, arata ca 65% dintre femei fac asta pentru ca nu se considera frumoase. Pornind de la acest rezultat, Dove a lansat campania Dove Camera Shy, menita sa continue misiunea companiei de a crea o lume in care frumusetea reprezinta o sursa de incredere, nu de anxietate.

“Stim ca femeile sunt autocritice atunci cand vine vorba de propria frumusete, ceea ce are un impact negativ asupra stimei de sine, increderii si fericirii”, a declarat Dan Oprescu, Brand Building Director Unilever South Central Europe. „Studiul subliniaza faptul ca femeile, cei mai mari critici ai propriei frumuseti, au un sentiment de anxietate care le impiedica sa se simta increzatoare in fata aparatului de fotografiat si pierd astfel ocazia de a imortaliza momente importante din viata lor. Vrem ca acest lucru sa se schimbe”.

In societatea de astazi, frumusetea a fost asezata in tipare ce ii limiteaza si uniformizeaza semnificatia, fara sa lase spatiu pentru diversitatea pe care aceasta o implica de fapt. Primele modele in viata noastra sunt de cele mai multe ori parintii. Studiile arata ca fetele aflate la o varsta frageda oglindesc, de obicei, comportamentul mamelor fata de frumusete si stima de sine. Din acest motiv, este important ca acestea din urma sa-si recunoasca propria frumusete, transmitand mai departe incredere.

Rezultatele studiilor:

Timiditatea in fata aparatului de fotografiat este rezultatul lipsei de incredere in propria frumusete
65% dintre femei au afirmat ca au o stare de anxietate mai mare atunci cand sunt fotografiate. Ele au declarat ca anxietatea pe care o provoaca ideea ca o fotografie cu ele este facuta public este mai mare decat atunci cand vorbesc in public (47%), decat atunci cand merg la o prima intalnire (44%) sau decat atunci cand merg la un interviu (41%).
36% dintre femei recunosc ca au inceput sa fie mai timide in fata aparatului de fotografiat intre 11-20 ani.

Femeile isi refuza placerea de a imortaliza momente importante din viata lor
63% dintre respondente au distrus fotografii in care nu le placea cum aratau.
19% dintre femei nu au fotografii din unele vacante, 14% nu au din ziua nuntii si 17% nu au de la nasterea unui copil.

Fotografiile digitale sporesc timiditatea femeilor in fata aparatului foto
Faptul ca pot fi tag-uite intr-o fotografie pe o retea sociala determina mai mult de jumatate dintre femei sa simta anxietate fata de felul in care arat. Astfel:
46% dintre ele au scos tag-ul sau au sters cel putin o fotografie cu ele.
41% dintre ele au prelucrat cel putin o fotografie inainte de a o posta online, pentru a arata mai bine.

Foto si info: Dovea
Video: Dove via Youtube

PUBLISHED ON 25.07.2013

more in Newsroom