RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

INSPIRATIE

LOEWE & Jonathan Anderson, 11...

Zilele trecute, Jonathan Anderson si-a anuntat plecarea de la LOEWE, casa…

WE LIKE

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport…

INSPIRATIE

ADN-ul caselor de moda

Retragerea unei persoane din rolul de director de creatie demareaza in…

INSPIRATIE

Moda secolelor trecute, regandita la...

Moda din prezent se creioneaza cu ajutorul reperelor din trecut, chiar…

WE LIKE

Firul rosu al artei semnate...

Chiharu Shiota construieste instalatii impresionante din fire textile, puse adesea impreuna…

Femei care ne inspira

Stefana Maior. ARTICLE TEN.

Stefana Maior a lansat recent ARTICLE TEN, un brand vestimentar descris in perechi de atribute contrastante, aduse impreuna de acelasi fir rosu: libertatea de exprimare. Privind cariera ei din perspectiva contrastelor, nu pare deloc intamplator ca studiile si experienta ei profesionala de pana acum acopera atat partea creativa a modei, cat si cea de business. Odata cu ARTICLE TEN, am realizat ca, in ciuda anilor care au trecut din 2012 pana in prezent, memoria mea a pastrat intr-un sertar al ei colectia cu care Stefana Maior a absolvit design vestimentar la UNArte. S-au schimbat multe lucruri de atunci, asa cum spune ea in acest interviu, dar sunt si lucruri care s-au pastrat. Despre acestea, precum si despre noul drum pe care a pornit, despre provocari, curaj si inspiratie, te invit sa citesti in randurile care urmeaza. Intre nou si vechi, opulent si simplu, edgy si elegant, rebel si romantic, ARTICLE TEN se situeaza la intersectia unor zone creative, aflate in contrast. Care sunt atuurile si provocarile acestui loc ales de tine? Cred ca in zona asta de contraste ma simt cu adevarat libera sa creez ceva special si cu care rezonez profund. Nu doar in moda ma regasesc in acest joc al contrastelor, ci si in alte aspecte ale vietii: design interior, mancare, chiar si i...

Inapoi Inainte

17-20 ianuarie, weekendul prelungit al filmelor de Oscar

A cincea editie Oscar Weekend prezinta o parte dintre filmele propuse sau aflate in cursa pentru Oscar, la categoria Cel mai bun film intr-o limba straina. Evenimentul se desfasoara, intre 17 si 20 ianuarie 2019, la Cinema Elvire Popesco din Bucuresti.

The Guilty – Vinovatul (Gustav Moller, Danemarca), Shoplifters – O Afacere de familie (Hirokazu Kore-eda, Japonia), Capharnaum (Nadine Labaki, Liban), Roma (Alfonso Cuaron, Mexic), Cold War (Pawel Pawlikowski, Polonia) si Burning ( Lee Chang-dong, Coreea de Sud) sunt sase dintre filmele care vor fi proiectate la Oscar Weekend. Ele se regasesc printre cele noua titluri de pe lista scurta alcatuita de membrii Academiei de Film la categoria filmelor intr-o limba straina. Toate nominalizarile de la cea de-a 91-a editie a galei vor fi anuntate pe 22 ianuarie, iar decernarea trofeelor va avea loc, pe 24 februarie, la Dolby Theatre din Los Angeles.

O scurta prezentare a trei dintre filmele proiectate la Oscar Weekend


Cadru din filmul Roma

Regizat de Alfonso Cuaron, filmul Roma are deja cateva premii importante in palmares. A castigat Leul de Aur la Venetia, in 2018, si, recent, doua Globuri de Aur, unul pentru Cea mai buna regie si celalalt pentru Cel mai bun film strain. Pelicula alb-negru prezinta intamplarile traite de o familie de conditie medie din Mexico City, intre 1970 si 1971. Personajul central este tanara Cleo, descendenta a etniei Mixteco. Ea lucreaza pentru respectiva familie ca menajera, dar si ca ingrijitoare a celor patru copii.


Cadru din filmul Burning

Burning este un thriller romantic, inspirat de o povestire a lui Haruki Murakami, in care un scriitor aspirant si un tanar bogat rivalizeaza pentru dragostea aceleiasi fete. Filmul este regizat de Lee Chang-dong, fost ministru al culturii in Coreea de Sud, si a fost recompensat la Cannes cu Premiul FIPRESCI si Premiul Vulcan pentru scenografie. Pelicula a primit si numeroase nominalizari la Premiile Filmului Asiatic.


Cadru din filmul Capharnaum

Castigator al Premiului Juriului la Cannes, Capharnaum spune povestea unui baiat de 12 ani, care isi da parintii in judecata din cauza ca l-au adus pe lume. Filmata in Beirut, de-a lungul a sase luni, pelicula are in distributie mai multi actori neprofesionisti. Zain, personajul principal, este jucat de Zain Al Rafeea, un tanar sirian refugiat impreuna cu familia in Liban, in 2012, pe cand avea opt ani. Traind in conditii precare, fara sansa la educatie, el a inceput sa munceasca de la varsta de 10 ani. Interpretarea lui in filmul regizat de Nadine Labaki a impresionat criticii de film din intreaga lume.

Programul Oscar Weekend 2019:

Joi, 17 ianuarie
18:30   Cold War, de Pawel Pawlikowski (1h 28min), Polonia
20:30   Donbass, de Sergei Loznitsa (1h 50min), Ucraina

Vineri, 18 ianuarie
18:00   Vinovatul, de Gustav Moller (1h 25 min), Danemarca
19:45   Girl, de Lukas Dhont (1h 45 min), Belgia

Sambata, 19 ianuarie
13:00   Imi este indiferent daca vom intra in istorie ca barbari, de Radu Jude (2h 20 min), Romania
15:30   Burning, de Lee Chang-dong (2h 28 min), Coreea de Sud
18:30   Dogman, de Matteo Garrone (1h 42 min), Italia
20:45   Roma, de Alfonso Cuaran (2h 15 min), Mexic

Duminica, 20 ianuarie
13:00   O afacere de familie, de Hirokazu Kore-eda (2h 01 min), Japonia
15:30   Capharnaum, de Nadine Labaki (2h 01min), Liban
17:45   Sunset, de Laszlo Nemes (2h 22min), Ungaria
20:30   Border, de Ali Abbasi (1h 48min), Suedia

Biletele sunt disponibile pe Eventbook.ro si la casieria cinematografului Elvire Popesco. Pentru mai multe informatii despre eveniment, viziteaza pagina de Facebook Oscar Weekend.

Surse info: Voodoo Film, oscar.go.com si asiapacificscreenawards.com
Fotografii: Voodoo Film

PUBLISHED ON 15.01.2019

more in Newsroom