EDITOR'S CHOICE

Bretonul scurt. De la Audrey...

Bretonul reprezinta una dintre cele mai simple variante de a obtine…

EDITOR'S CHOICE

Culorile. Mic glosar de interpretari...

O culoare poate lua forma unui obiect sau numele unui designer,…

EDITOR'S CHOICE

Wrapped Around Your Finger

Inelele sunt cele mai fotografiate bijuterii din telefonul meu. Am observat…

INSPIRATIE

Pulover sau cardigan?

Pulover sau cardigan? Este intrebarea care mi-a venit in minte zilele…

EDITOR'S CHOICE

Acasa. “Work in progress”.

Acasa ramane “work in progress”, indiferent cat timp a trecut de…

PARTENERIAT MEDIA

Castigatorii Digital Divas Awards 2024

Cea de-a 12-a editie Digital Divas Awards a avut loc, pe…

INSPIRATIE

I am: Celine Dion. O...

Celine Dion e printre putinii artisti care se regasesc pe coloana…

Editor's Choice

Puzzle-uri de tot felul

Puzzle-urile se afla in topul cadourilor mele din ultima perioada, oferite si primite deopotriva. Cele clasice ma conecteaza instant la momente dragi din copilarie, iar asta le garanteaza un loc special pe viata. Printre cele din amintirile recente, unele au primit inca o dimensiune, chiar si lumini led, si au devenit fragmente in miniatura din lumea inconjuratoare. Doua imagini compuse din sute de piese din carton stau si azi agatate de un perete in apartamentul in care am crescut. Au fost munca in echipa daca punem la socoteala sprijinul moral oferit. Altfel, contributia mea n-a fost una semnificativa - eram prea mica si nerabdatoare, dar mi s-a intiparit in minte perioada in care au fost facute si bucuria starnita de lungile cautari incheiate cu cate o reusita. De curand, am construit un puzzle 3D, primit cadou de ziua mea. O sera cu o atmosfera calda, la care visez, de mult timp, in viata reala si pe care o am, deocamdata, la o dimensiune care sa-i permita sa stea printre cartile din biblioteca. Mi-a luat cateva ore bune sa asez fiecare piesa la locul ei, intr-o ordine urmata cu atentie si rabdare. Pe masura ce dadeam paginile manualului de instructiuni, sera mea capata o forma din ce in ce mai clara. O scara serpuita, un dulapior, o ladita cu flori, o carte, dou...

Inapoi Inainte

17-20 ianuarie, weekendul prelungit al filmelor de Oscar

A cincea editie Oscar Weekend prezinta o parte dintre filmele propuse sau aflate in cursa pentru Oscar, la categoria Cel mai bun film intr-o limba straina. Evenimentul se desfasoara, intre 17 si 20 ianuarie 2019, la Cinema Elvire Popesco din Bucuresti.

The Guilty – Vinovatul (Gustav Moller, Danemarca), Shoplifters – O Afacere de familie (Hirokazu Kore-eda, Japonia), Capharnaum (Nadine Labaki, Liban), Roma (Alfonso Cuaron, Mexic), Cold War (Pawel Pawlikowski, Polonia) si Burning ( Lee Chang-dong, Coreea de Sud) sunt sase dintre filmele care vor fi proiectate la Oscar Weekend. Ele se regasesc printre cele noua titluri de pe lista scurta alcatuita de membrii Academiei de Film la categoria filmelor intr-o limba straina. Toate nominalizarile de la cea de-a 91-a editie a galei vor fi anuntate pe 22 ianuarie, iar decernarea trofeelor va avea loc, pe 24 februarie, la Dolby Theatre din Los Angeles.

O scurta prezentare a trei dintre filmele proiectate la Oscar Weekend


Cadru din filmul Roma

Regizat de Alfonso Cuaron, filmul Roma are deja cateva premii importante in palmares. A castigat Leul de Aur la Venetia, in 2018, si, recent, doua Globuri de Aur, unul pentru Cea mai buna regie si celalalt pentru Cel mai bun film strain. Pelicula alb-negru prezinta intamplarile traite de o familie de conditie medie din Mexico City, intre 1970 si 1971. Personajul central este tanara Cleo, descendenta a etniei Mixteco. Ea lucreaza pentru respectiva familie ca menajera, dar si ca ingrijitoare a celor patru copii.


Cadru din filmul Burning

Burning este un thriller romantic, inspirat de o povestire a lui Haruki Murakami, in care un scriitor aspirant si un tanar bogat rivalizeaza pentru dragostea aceleiasi fete. Filmul este regizat de Lee Chang-dong, fost ministru al culturii in Coreea de Sud, si a fost recompensat la Cannes cu Premiul FIPRESCI si Premiul Vulcan pentru scenografie. Pelicula a primit si numeroase nominalizari la Premiile Filmului Asiatic.


Cadru din filmul Capharnaum

Castigator al Premiului Juriului la Cannes, Capharnaum spune povestea unui baiat de 12 ani, care isi da parintii in judecata din cauza ca l-au adus pe lume. Filmata in Beirut, de-a lungul a sase luni, pelicula are in distributie mai multi actori neprofesionisti. Zain, personajul principal, este jucat de Zain Al Rafeea, un tanar sirian refugiat impreuna cu familia in Liban, in 2012, pe cand avea opt ani. Traind in conditii precare, fara sansa la educatie, el a inceput sa munceasca de la varsta de 10 ani. Interpretarea lui in filmul regizat de Nadine Labaki a impresionat criticii de film din intreaga lume.

Programul Oscar Weekend 2019:

Joi, 17 ianuarie
18:30   Cold War, de Pawel Pawlikowski (1h 28min), Polonia
20:30   Donbass, de Sergei Loznitsa (1h 50min), Ucraina

Vineri, 18 ianuarie
18:00   Vinovatul, de Gustav Moller (1h 25 min), Danemarca
19:45   Girl, de Lukas Dhont (1h 45 min), Belgia

Sambata, 19 ianuarie
13:00   Imi este indiferent daca vom intra in istorie ca barbari, de Radu Jude (2h 20 min), Romania
15:30   Burning, de Lee Chang-dong (2h 28 min), Coreea de Sud
18:30   Dogman, de Matteo Garrone (1h 42 min), Italia
20:45   Roma, de Alfonso Cuaran (2h 15 min), Mexic

Duminica, 20 ianuarie
13:00   O afacere de familie, de Hirokazu Kore-eda (2h 01 min), Japonia
15:30   Capharnaum, de Nadine Labaki (2h 01min), Liban
17:45   Sunset, de Laszlo Nemes (2h 22min), Ungaria
20:30   Border, de Ali Abbasi (1h 48min), Suedia

Biletele sunt disponibile pe Eventbook.ro si la casieria cinematografului Elvire Popesco. Pentru mai multe informatii despre eveniment, viziteaza pagina de Facebook Oscar Weekend.

Surse info: Voodoo Film, oscar.go.com si asiapacificscreenawards.com
Fotografii: Voodoo Film

PUBLISHED ON 15.01.2019

more in Newsroom