AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

RED CARPET

Met Gala 2021. Cod vestimentar:...

Dupa o pauza de un an, Met Gala a revenit ieri…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
100 Fashion Icons

100 Fashion Icons

Revista Time a publicat recent lista a 100 de legende in moda. Aceasta cuprinde numele celor mai influenti designeri, a celor mai frumoase muze, a celor mai talentati editori si fotografi din 1923 (inceputurile revistei Time) si pana in zilele noastre. Prima Doamna a Americii, Michelle Obama, fotomodelul Naomi Campbell, Iman, dar si Mary Kate si Ashley Olson sunt cateva dintre nominalizate.

In sectiunea Designers si Branduri regasim atat numele legendelor in moda Coco Chanel, Christian Louboutin sau Ralph Lauren cat si numele designerilor avantgardisti Alexander McQueen, Rei Kawakubo sau Azzedine Alaia. Din sectiunea fotomodelelor nu lipsesc renumitele modele ale anilor 90, dar nici Heidi Klum sau Gisele Bundchen.

Lista editorilor si stilistilor nu i-a ratat pe actualul editor Vogue, Anna Wintour, sau pe Isabella Blow, renumita pentru palariile avantgardiste pe care indragea sa le poarte.

Cea mai interesanta sectiune inclusa in lista este cea dedicata muzelor. Josephine Baker si-a gasit locul aici, alaturi de Madonna, Audrey Hepburn, Brigitte Bardot, Grace Kelly si “First Ladies” Jacqueline Kennedy Onassis si Michelle Obama. Ele au fost alese pentru ca au reprezentat sau reprezinta o sursa de inspiratie, un model de urmat sau, mai mult de atat, o legenda a modei.

Puteti vedea intreaga lista aici!

Foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 04.04.2012

more in Newsroom