AMINTIRI

Moda anilor ’90, din copilarie...

Moda anilor ’90 a revenit in trend de cateva sezoane si…

ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Film: ‘Sunt o baba comunista’ din 23 august in cinematografe

Film: ‘Sunt o baba comunista’ din 23 august in cinematografe

Adaptata dupa cartea omonima a lui Dan Lungu, comedia 'Sunt o baba comunista' in regia lui Stere Gulea va fi lansata, pe 23 august, in cinematografele din toata tara. Realizarea filmului a implicat ceea ce numeste regizorul 'o intalnire necesara'. Cu aceasta ocazie, o parte din echipa Morometii (1987) a lucrat din nou impreuna. Noua productie o are in rol principal pe actrita Luminita Gheorghiu, iar ca director de imagine pe Vivi Dragan Vasile.

„Sunt o baba comunista” prezinta la randul sau tot o reintalnire. Viata sotilor Emilia Apostoae, interpretata de  Luminita Gheroghiu, si Tucu Apostoae (Marian Ralea) iese din ritmul ei linistit atunci cand fiica lor Alice (Ana Ularu) se intoarce din Canada, alaturi de logodnicul ei canadian. Vizita genereaza situatii pe cat de complicate pe atat de pline de umor, condimentat de nostalgia personajului principal dupa comunism.

Lansata in 2007 si tradusa pana in prezent in 10 limbi, cartea lui Dan Lungu a fost primita cu mult entuziasm atat de publicul roman, cat si de cel strain. „Desi aparent s-ar putea spune ca nu s-a pastrat foarte mult din carte, la o analiza mai atenta, se poate constata ca filmul reda cu fidelitate o mare parte a actiunii din roman”, spune regizorul Stere Gulea, care a lucrat alaturi de Lucian Dan Teodorovici. (conform Mediafa.ro) Vom descoperi toate acestea din 23 august!

Foto: MediaPro Pictures
Video via Youtube

PUBLISHED ON 25.07.2013

more in Newsroom