ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Book Cover Tee in Las Vegas

Book Cover Tee in Las Vegas

Noemi Meilman a lansat cea de-a saptea editie Book Cover Tee, cu o poveste usor diferita de cea cu care ne-a obisnuit pana acum. Book Cover Tee ramane un proiect despre carti, despre prieteni si tineri creativi si prezinta in continuare o componenta caritabila. Locul in care aceasta editie a fost dezvoltata este insa altul. Aflata in Statele Unite, unde urmeaza in aceasta perioada cursurile Institutului de Arta din Las Vegas, Noemi a conceput noua colectie de carti purtabile in Las Vegas.

“Book Cover Tee continua. De aceasta data, actiunea s-a mutat in Las Vegas, marcand astfel cel de al saptelea volum din biblioteca inceputa in vara lui 2012. De aceasta data, regulile s-au schimbat putin. Copertele cartilor alese de invitati au fost create de catre doi studenti de la Institutul de Arta din Las Vegas, Atiya Clemente si Rheme Ragasa, care, alaturi de colega lor Hiwote Berhanu (printre altele fashion blogger, au format o echipa minunata. Au rezultat sapte coperte de carti purtabile, imprimate pe o editie limitata de 50 de tricouri. Aproape toate tricourile au fost cumparate in cadrul unui eveniment organizat la Stitch Factory din Downtown Las Vegas, un hub creativ pentru tinerii designeri de aici. Toti banii stransi din vanzarea tricourilor au fost donati catre The Animal Foundation Las Vegas,” spune Noemi Meilman.

Atiya Clemente, Noemi Meilman, Rheme Ragasa & Hiwote BerhanuAtiya Clemente, Noemi Meilman, Rheme Ragasa & Hiwote Berhanu

Cei sapte autori care au contribuit la conturarea acestei editii sunt:
Tina Mion, artist contemporan si restaurator de hoteluri – “The Visible World”, Mark Slouka (layout creat de Rheme Ragasa)
Carrie Carter Cooper, fondator si presedinte Las Vegas Fashion Council – “The cat in the hat”, Dr. Seuss (layout creat de Atiya Clemente)
Ray Angry, compozitor, keyboardist & producator muzical (il puteti vedea la Tonight Show, canta impreuna cu The Roots) – “The Alchemist”, Paulo Coelho (layout creat de Rheme Ragasa)
Mihai Nicodim, Nicodim Gallery L.A. & Bucuresti – “The Sum of All Fears”, Tom Clancy (layout creat de Rheme Ragasa)
Echipa Stitch Factory – “The Great Gatsby”, F. Scott Fitzgerald (layout creat de Rheme Ragasa)
Anaida Meline Cialikian, Artist Relations la Bobby Womack & Co – “The Kybalion”, Tarcher Cornerstone Editions (layout Atiya Clemente)
Noemi Meilman, care si-a ales cartea “Mistress of Modernism. The life of Peggy Guggenheim”, Mary V. Dearborn (layout Atiya Clemente)

Despre cum s-a conturat ideea acestui proiect si despre felul armonios in care s-a dezvoltat pe parcursul anilor, Noemi povesteste ca: “Book Cover Tee a inceput pe o plaja, in vara lui 2011. Poate ca suna ca un cliseu, dar ideea mi-a venit in timp ce imi savuram cafeaua rece cu lapte pe Plaja Gordon din Tel-Aviv. Am vrut sa aduc impreuna trei dintre lucrurile care ma preocupa destul de mult: placerea cititului, partea frumoasa a modei (tinerii designeri aflati la inceput de drum) si soarta animalelor abandonate. Un an mai tarziu, in vara lui 2012, a fost lansata prima editie Book Cover Tee, cu participarea unor prieteni apropiati, un fel de test care a devenit proiectul meu de suflet: tricouri imprimate cu coperte de carte, cartile preferate ale unor oameni minunati pe care i-am cunoscut de-a lungul timpului. Fiecare a gandit cate o coperta pentru cartea preferata, iar tricourile de designer au fost vandute, profitul fiind donat catre Red Panda Romania, Iubirrre – acestor oameni extraordinari care salveaza sute de animale abandonate.”

Daca iti doresti sa urmaresti povestea Book Cover Tee, o poti face site-ul bookcovertee.com, pe Facebook sau Instagram.

Foto si info: Book Cover Tee

PUBLISHED ON 12.08.2015

more in Fashion Etc