EDITOR'S CHOICE

Bretonul scurt. De la Audrey...

Bretonul reprezinta una dintre cele mai simple variante de a obtine…

EDITOR'S CHOICE

Culorile. Mic glosar de interpretari...

O culoare poate lua forma unui obiect sau numele unui designer,…

EDITOR'S CHOICE

Wrapped Around Your Finger

Inelele sunt cele mai fotografiate bijuterii din telefonul meu. Am observat…

INSPIRATIE

Pulover sau cardigan?

Pulover sau cardigan? Este intrebarea care mi-a venit in minte zilele…

EDITOR'S CHOICE

Acasa. “Work in progress”.

Acasa ramane “work in progress”, indiferent cat timp a trecut de…

PARTENERIAT MEDIA

Castigatorii Digital Divas Awards 2024

Cea de-a 12-a editie Digital Divas Awards a avut loc, pe…

INSPIRATIE

I am: Celine Dion. O...

Celine Dion e printre putinii artisti care se regasesc pe coloana…

Editor's Choice

Puzzle-uri de tot felul

Puzzle-urile se afla in topul cadourilor mele din ultima perioada, oferite si primite deopotriva. Cele clasice ma conecteaza instant la momente dragi din copilarie, iar asta le garanteaza un loc special pe viata. Printre cele din amintirile recente, unele au primit inca o dimensiune, chiar si lumini led, si au devenit fragmente in miniatura din lumea inconjuratoare. Doua imagini compuse din sute de piese din carton stau si azi agatate de un perete in apartamentul in care am crescut. Au fost munca in echipa daca punem la socoteala sprijinul moral oferit. Altfel, contributia mea n-a fost una semnificativa - eram prea mica si nerabdatoare, dar mi s-a intiparit in minte perioada in care au fost facute si bucuria starnita de lungile cautari incheiate cu cate o reusita. De curand, am construit un puzzle 3D, primit cadou de ziua mea. O sera cu o atmosfera calda, la care visez, de mult timp, in viata reala si pe care o am, deocamdata, la o dimensiune care sa-i permita sa stea printre cartile din biblioteca. Mi-a luat cateva ore bune sa asez fiecare piesa la locul ei, intr-o ordine urmata cu atentie si rabdare. Pe masura ce dadeam paginile manualului de instructiuni, sera mea capata o forma din ce in ce mai clara. O scara serpuita, un dulapior, o ladita cu flori, o carte, dou...

Inapoi Inainte

Vlad Tenu. Glimpses of Infinite Symmetry @ Galateca

In luna februarie, Galeria Galateca gazduieste expozitia 'Glimpses of Infinite Symmetry' de Vlad Tenu, al carei vernisaj are loc pe 6 februarie 2014, de la 19:30. Pe langa lucrari expuse anterior la Londra, arhitectul prezinta la Bucuresti si o instalatie noua, realizata special pentru colaborarea cu Galateca.

Lucrarile lui Vlad Tenu reprezinta o combinatie inedita intre matematica, design si arta, in care natura este sursa principala de inspiratie. “Plecand de la o lucrare de disertatie pe care am sustinut-o la Bartlett School of Architecture, prototipurile din seria <Minimal Complexity> sunt bazate pe un concept matematic care se refera la o familie de suprafete extrem de interesante, numite <minimale>. Sunt geometrii periodice care nu se intersecteaza si care se extind la infinit. Explorand oportunitatile ce pot fi deschise de acestea in arhitectura si design, am ajuns sa le simulez prin metode algoritmice alternative, dupa modelul dinamicii bulelor de sapun si sa le construiesc cu ajutorul tehnologiilor digitale”, povesteste Vlad Tenu.


Proiect: Minimal Complexity, Londra

Cu forme modulare, impresionante, instalatiile sale sunt realizate dintr-un anumit numar de componente care se repeta. Unele dintre ele cuprind sute, altele chiar mii de piese, imbinate dupa un principiu de simetrie multi-dimensionala. Astfel, se creeaza forme ce pot fi extinse la nesfarsit.

Proiect Minimal Complexity

Vlad Tenu este un arhitect de origine romana stabilit la Londra. Experimentele sale se axeaza pe integrarea tehnologiilor digitale in procesul de proiectare, ce implica metode generative de design, tehnici digitale de fabricatie si design interactiv.
Cu ‘Minimal Complexity’, Vlad Tenu a castigat Concursul REPEAT Tex-Fab 2010. Proiectul a fost expus atat in Statele Unite, cat si in Marea Britanie, in cadrul a doua evenimente de amploare internationala: London Festival of Architecture si London Design Festival în 2012.
Ca arhitect recunoscut atat in Romania, cat si in Marea Britanie, experienta sa profesionala acopera o gama larga de proiecte si concursuri. In prezent, Vlad Tenu lucreaza la AHMM, iar anterior a lucrat la Surface Architects, ambele companii fiind premiate pentru activitatea arhitecturala cu sediul in Londra. Este implicat si in domeniul academic, ca asistent universitar si supervizor de teze de masterat, in cadrul programului Arhitectura Adaptiva & Computatie la Bartlett. Lucrarile lui Vlad Tenu sunt prezentate in muzee recunoscute la nivel international. Anul trecut, el a expus, in premiera in Romania, doua instalatii, in cadrul EBiennale – manifestarea pe arte vizuale a festivalului George Enescu.

Expozitia ‘Glimpses of Infinite Symmetry’ va fi gazduita de Galateca, intre 4 si 28 februarie 2014, iar pe data de 7 februarie va avea loc o prezentare sustinuta de artist. Intrarea este libera.

GALATECA
STR. C.A.ROSETTI NR. 2-4,
SECTOR 1 BUCURESTI

Foto si info: Galateca

PUBLISHED ON 21.01.2014

more in Newsroom