HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte

Vlad Tenu. Glimpses of Infinite Symmetry @ Galateca

In luna februarie, Galeria Galateca gazduieste expozitia 'Glimpses of Infinite Symmetry' de Vlad Tenu, al carei vernisaj are loc pe 6 februarie 2014, de la 19:30. Pe langa lucrari expuse anterior la Londra, arhitectul prezinta la Bucuresti si o instalatie noua, realizata special pentru colaborarea cu Galateca.

Lucrarile lui Vlad Tenu reprezinta o combinatie inedita intre matematica, design si arta, in care natura este sursa principala de inspiratie. “Plecand de la o lucrare de disertatie pe care am sustinut-o la Bartlett School of Architecture, prototipurile din seria <Minimal Complexity> sunt bazate pe un concept matematic care se refera la o familie de suprafete extrem de interesante, numite <minimale>. Sunt geometrii periodice care nu se intersecteaza si care se extind la infinit. Explorand oportunitatile ce pot fi deschise de acestea in arhitectura si design, am ajuns sa le simulez prin metode algoritmice alternative, dupa modelul dinamicii bulelor de sapun si sa le construiesc cu ajutorul tehnologiilor digitale”, povesteste Vlad Tenu.


Proiect: Minimal Complexity, Londra

Cu forme modulare, impresionante, instalatiile sale sunt realizate dintr-un anumit numar de componente care se repeta. Unele dintre ele cuprind sute, altele chiar mii de piese, imbinate dupa un principiu de simetrie multi-dimensionala. Astfel, se creeaza forme ce pot fi extinse la nesfarsit.

Proiect Minimal Complexity

Vlad Tenu este un arhitect de origine romana stabilit la Londra. Experimentele sale se axeaza pe integrarea tehnologiilor digitale in procesul de proiectare, ce implica metode generative de design, tehnici digitale de fabricatie si design interactiv.
Cu ‘Minimal Complexity’, Vlad Tenu a castigat Concursul REPEAT Tex-Fab 2010. Proiectul a fost expus atat in Statele Unite, cat si in Marea Britanie, in cadrul a doua evenimente de amploare internationala: London Festival of Architecture si London Design Festival în 2012.
Ca arhitect recunoscut atat in Romania, cat si in Marea Britanie, experienta sa profesionala acopera o gama larga de proiecte si concursuri. In prezent, Vlad Tenu lucreaza la AHMM, iar anterior a lucrat la Surface Architects, ambele companii fiind premiate pentru activitatea arhitecturala cu sediul in Londra. Este implicat si in domeniul academic, ca asistent universitar si supervizor de teze de masterat, in cadrul programului Arhitectura Adaptiva & Computatie la Bartlett. Lucrarile lui Vlad Tenu sunt prezentate in muzee recunoscute la nivel international. Anul trecut, el a expus, in premiera in Romania, doua instalatii, in cadrul EBiennale – manifestarea pe arte vizuale a festivalului George Enescu.

Expozitia ‘Glimpses of Infinite Symmetry’ va fi gazduita de Galateca, intre 4 si 28 februarie 2014, iar pe data de 7 februarie va avea loc o prezentare sustinuta de artist. Intrarea este libera.

GALATECA
STR. C.A.ROSETTI NR. 2-4,
SECTOR 1 BUCURESTI

Foto si info: Galateca

PUBLISHED ON 21.01.2014

more in Newsroom