WE LIKE

Iris van Herpen. Designul prinde...

Designul prinde viata, la propriu, in Sympoiesis, colectia Iris van Herpen…

INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

Inspiratie

Elsa Peretti, Tiffany & Co. si bijuteriile de colectie

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala, "The Bone Cuff". O bijuterie statement, care imbraca incheietura mainii, ca un semnal din argint masiv pentru delicatetea feminina. Liza Minnelli, Catherine Deneuve sau Margot Robbie iubesc aceasta bratara. Si noi la fel. Aceasta piesa a fost creata pentru Tiffany la inceputul anilor '70 si a marcat inceputul unei revolutii pentru creatia de bijuterii. In primul rand, a fost remarcata pentru designul foarte simplu si de impact: fara dantelarii sau pietre pretioase, pur si simplu, o sculptura in metal. Ea avea sa ignore orice conventie legata de materialul de bijuterii, intrucat argintul era foarte rar folosit la acel moment. "Stilul e intotdeauna ceva simplu," spunea Peretti, in timp ce reusea sa impuna argintul in lumea bijuteriilor de lux. Creatiile Elsei Peretti au intrat in portofoliul Tiffany & Co. datorita presedintelui de la acea vreme, Walter Hoving, care a cunoscut-o datorita lui Halston, prietenul lor comun. Tanara designer de bijuterii a adus pentru prima data argintul in portofoliul Tiffany, desi ei nu il comercializasera niciodata timp de 25 de ani. "Regulile bunului gust nu au nicio legatura cu pretul", spunea atunci Hoving. "Un articol cu un pret mai mic poate fi la fel de a...

Inapoi Inainte

Vlad Tenu. Glimpses of Infinite Symmetry @ Galateca

In luna februarie, Galeria Galateca gazduieste expozitia 'Glimpses of Infinite Symmetry' de Vlad Tenu, al carei vernisaj are loc pe 6 februarie 2014, de la 19:30. Pe langa lucrari expuse anterior la Londra, arhitectul prezinta la Bucuresti si o instalatie noua, realizata special pentru colaborarea cu Galateca.

Lucrarile lui Vlad Tenu reprezinta o combinatie inedita intre matematica, design si arta, in care natura este sursa principala de inspiratie. “Plecand de la o lucrare de disertatie pe care am sustinut-o la Bartlett School of Architecture, prototipurile din seria <Minimal Complexity> sunt bazate pe un concept matematic care se refera la o familie de suprafete extrem de interesante, numite <minimale>. Sunt geometrii periodice care nu se intersecteaza si care se extind la infinit. Explorand oportunitatile ce pot fi deschise de acestea in arhitectura si design, am ajuns sa le simulez prin metode algoritmice alternative, dupa modelul dinamicii bulelor de sapun si sa le construiesc cu ajutorul tehnologiilor digitale”, povesteste Vlad Tenu.


Proiect: Minimal Complexity, Londra

Cu forme modulare, impresionante, instalatiile sale sunt realizate dintr-un anumit numar de componente care se repeta. Unele dintre ele cuprind sute, altele chiar mii de piese, imbinate dupa un principiu de simetrie multi-dimensionala. Astfel, se creeaza forme ce pot fi extinse la nesfarsit.

Proiect Minimal Complexity

Vlad Tenu este un arhitect de origine romana stabilit la Londra. Experimentele sale se axeaza pe integrarea tehnologiilor digitale in procesul de proiectare, ce implica metode generative de design, tehnici digitale de fabricatie si design interactiv.
Cu ‘Minimal Complexity’, Vlad Tenu a castigat Concursul REPEAT Tex-Fab 2010. Proiectul a fost expus atat in Statele Unite, cat si in Marea Britanie, in cadrul a doua evenimente de amploare internationala: London Festival of Architecture si London Design Festival în 2012.
Ca arhitect recunoscut atat in Romania, cat si in Marea Britanie, experienta sa profesionala acopera o gama larga de proiecte si concursuri. In prezent, Vlad Tenu lucreaza la AHMM, iar anterior a lucrat la Surface Architects, ambele companii fiind premiate pentru activitatea arhitecturala cu sediul in Londra. Este implicat si in domeniul academic, ca asistent universitar si supervizor de teze de masterat, in cadrul programului Arhitectura Adaptiva & Computatie la Bartlett. Lucrarile lui Vlad Tenu sunt prezentate in muzee recunoscute la nivel international. Anul trecut, el a expus, in premiera in Romania, doua instalatii, in cadrul EBiennale – manifestarea pe arte vizuale a festivalului George Enescu.

Expozitia ‘Glimpses of Infinite Symmetry’ va fi gazduita de Galateca, intre 4 si 28 februarie 2014, iar pe data de 7 februarie va avea loc o prezentare sustinuta de artist. Intrarea este libera.

GALATECA
STR. C.A.ROSETTI NR. 2-4,
SECTOR 1 BUCURESTI

Foto si info: Galateca

PUBLISHED ON 21.01.2014

more in Newsroom