RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

INSPIRATIE

LOEWE & Jonathan Anderson, 11...

Zilele trecute, Jonathan Anderson si-a anuntat plecarea de la LOEWE, casa…

WE LIKE

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport…

INSPIRATIE

ADN-ul caselor de moda

Retragerea unei persoane din rolul de director de creatie demareaza in…

INSPIRATIE

Moda secolelor trecute, regandita la...

Moda din prezent se creioneaza cu ajutorul reperelor din trecut, chiar…

WE LIKE

Firul rosu al artei semnate...

Chiharu Shiota construieste instalatii impresionante din fire textile, puse adesea impreuna…

Femei care ne inspira

Stefana Maior. ARTICLE TEN.

Stefana Maior a lansat recent ARTICLE TEN, un brand vestimentar descris in perechi de atribute contrastante, aduse impreuna de acelasi fir rosu: libertatea de exprimare. Privind cariera ei din perspectiva contrastelor, nu pare deloc intamplator ca studiile si experienta ei profesionala de pana acum acopera atat partea creativa a modei, cat si cea de business. Odata cu ARTICLE TEN, am realizat ca, in ciuda anilor care au trecut din 2012 pana in prezent, memoria mea a pastrat intr-un sertar al ei colectia cu care Stefana Maior a absolvit design vestimentar la UNArte. S-au schimbat multe lucruri de atunci, asa cum spune ea in acest interviu, dar sunt si lucruri care s-au pastrat. Despre acestea, precum si despre noul drum pe care a pornit, despre provocari, curaj si inspiratie, te invit sa citesti in randurile care urmeaza. Intre nou si vechi, opulent si simplu, edgy si elegant, rebel si romantic, ARTICLE TEN se situeaza la intersectia unor zone creative, aflate in contrast. Care sunt atuurile si provocarile acestui loc ales de tine? Cred ca in zona asta de contraste ma simt cu adevarat libera sa creez ceva special si cu care rezonez profund. Nu doar in moda ma regasesc in acest joc al contrastelor, ci si in alte aspecte ale vietii: design interior, mancare, chiar si i...

Inapoi Inainte

UNDERCLOUD 2017

40 de spectacole romanesti, invitate sau in competitie, productii straine, spectacole–lectura si conferinte fac parte din programul celei de-a 10-a editii a festivalului UNDERCLOUD, desfasurat, intre 22 si 31 august 2017, la ARCUB-Gabroveni din Bucuresti.

Pe parcursul celor 10 zile, publicul are ocazia sa-i intalneasca pe unii dintre autorii proiectelor de teatru participante, alaturi de alte personalitati din lumea artistica autohtona. Evenimentul incepe cu productia Institutului Grotowski, Ultima banda a lui Krapp. Regizorul acesteia, Jaroslaw Fret, si criticul Octavian Saiu vor purta o discutie despre teatrul independent vs. teatru sarac, sub umbrela temei Grotowski in secolul XXI.

Dupa 50 de ani de cariera, Alexa Visarion debuteaza in teatrul independent din Romania cu un text montat in premiera in tara noastra: Hughie de Eugene O’Neill. Spectacolul produs de UNTEATRU va fi prezentat pe 27 august si va fi urmat de un dialog cu Alexa Visarion Despre viata si teatru, in ce ordine vreti.

Make dance not war. Impactul dansului in comunitate este titlul unei alte intalniri ce are loc, de data aceasta pe 28 august, dupa spectacolul ANI-MA, produs de Mashol Salem Dance House (MASH). Performerii companiei israeliene vor vorbi despre acest subiect impreuna cu Constantin Chiriac, directorul Festivalului International de Teatru de la Sibiu.

Filosoful, eseistul si romancierul Pascal Bruckner este responsabil pentru doua dintre evenimentele gazduite de aceasta editie aniversara a festivalului international de teatru independent. Dupa lectura in premiera mondiala in cadrul evenimentului de anul trecut, Craciunul presedintelui se va juca pentru prima data tot la UNDERCLOUD, in prezenta autorului. Spectacolul care ii include in distributie pe actorii Claudiu Bleont, Marian Ralea, Vlad Logigan, Vlad Birzanu si Iulia Lazar va avea doua reprezentatii pe 30 august. Bruckner a ales sa lanseze aici si cel de-al doilea text dramatic ce-i poarta semnatura. Spectacolul-lectura pentru piesa Cu ce va servesc? va fi regizat de Chris Simion-Mercurian si ii are in distributie pe Maia Morgenstern si pe Vlad Logigan.

Traditia spectacolelor-lectura continua si cu romanul lui Frederic Beigbeder, Oona & Salinger, regizat si dramatizat de Chris Simion-Mercurian, care va avea premiera in festival, in prezenta autorului. Alaturi de Carla Maria Teaha si Serban Pavlu, invitat in distributie este si actorul George Mihaita. Scriitorul francez va participa si la reprezentatia cu numarul 700 a spectacolului Dragostea dureaza 3 ani, regizat de Chris Simion-Mercurian, dupa romanul sau omonim.

Sub regia  Marianei Camarasan, Florina Gleznea si Ionut Grama vor lectura Teoria tacerii, cartea-confesiune a scriitorului si realizatorului de radio Iulian Tanase. Un alt spectacol-lectura al editiei este si Facebook, al carui protagonist este chiar autorul-actor Vlad Logigan. Regia este semnata de catre Chris Simion-Mercurian.

Lectura textului Noaptea de foc de Eric Emmanuel Schmitt, o poveste despre initiere, supravietuire si curaj, va fi realizata de actorul Cristi Iacob. Invitatul special al acestui moment este alpinistul Alex Gavan, iar dramatizarea si regia lecturii sunt realizate de Chris Simion-Mercurian.

Regizorul italian Romeo Castellucci va inchide evenimentul pe 31 august cu Iulius Caesar. Fragmente. Din distributie vor face parte si doi actori romani, alesi in urma unui casting ad-hoc.

In ceea ce priveste competitia UNDERCLOUD 2017, aceasta cuprinde 17 spectacole realizate de artisti independenti tineri:

  1. “O femeie singura”, regia Daniel Grigore-Simion, Teatrul de Arta Bucuresti
  2. “2 femei contemporane”,  coregrafia Ioana Marchidan, Centrul Independent Coregrafic Linotip
  3. “Babel”, coregrafia Arcadie Rusu, Centrul Independent Coregrafic Linotip
  4. “Psycho”, regia Iris Spiridon, Teatrul Apollo 111
  5. “Inaintea erei noastre”, regia Daniel Chirila, Teatrul LUNI de la Green Hours
  6. “Homo Americanus”, de si cu Paul Cimpoieru, Teatrul LUNI de la Green Hours
  7. “O noapte pe dos”, regia Tudor Tepeneag, Teatrul de Arta Bucuresti
  8. “Aeroport”, regia Alexandru Nagy, Godot Cafe-Teatru
  9. “Copii rai”, regia Geanina Hergheligiu, Teatrul Arte dell’ Anima
  10. “Romania 2050”, regia Radu Popescu, Teatrul Apropo
  11. “Singularity”, regia Mariana Camarasan, Teatrul de Arta Bucuresti
  12. “Menajeria de sticla”, regia Alexandra Penciuc, POINT
  13. “Frig”, regia Alexandru Bogdan, Teatrul UNTEATRU
  14. “Pe jumatate cantec”, regia Crista Bilciu, Teatrul de Foc
  15. “Sunt eu, Annabel”, regia Cristina Andreea Ion, Lightwave Theatre
  16. “Pescarusul Jonathan Livingstone”, un concept Acrobatika cu Doru Mois si Alina Pisculungeanu
  17. “O interventie”, regia Radu Iacoban, Teatrul Act.

Programul complet al festivalului UNDERCLOUD 2017 este disponibil pe www.undercloud.ro. Biletele pot fi achizitionate direct de la Casa de bilele ARCUB, intre orele 14.00-20.00, si online prin mystage sau eventbook. Spectatorii beneficiaza de campania 1+1 VIATA FARA CASH, sustinuta de Raiffeisen Bank:  la 1 bilet cumparat cu un card Raiffeisen Bank de la Casa de Bilete ARCUB -Gabroveni (str. Lipscani 84-90), al doilea bilet este oferit cadou. Aceasta promotie nu este valabila si pentru biletele cumparate online.

Foto si info via UNDERCLOUD (fotografia principala surprinde un cadru din spectacolul ANI-MA si este realizata de Fabrice Saudoyez)

PUBLISHED ON 18.08.2017

more in Newsroom