EDITOR'S CHOICE

Detalii sic de pe covorul...

Coafuri cu parul desfacut si aranjat in asa fel incat sa…

ARTA & DESIGN

RDW10. Un mesaj, un concept,...

Cea de-a 10-a editie Romanian Design Week (RDW10) exploreaza posibilele trasee…

EDITOR'S CHOICE

Barceloning (deocamdata, doar cu gandul)

Mi-e dor de Barcelona. Am vizitat-o in urma cu peste zece…

WE LIKE

“Subscribe and share” sau, mai...

“Subscribe and share” este o piesa de teatru care vorbeste despre…

EDITOR'S CHOICE

Serialele cu care ne relaxam...

In ultima perioada, serialele par a fi printre putinele lucruri pe…

INSPIRATIE

Un pas in plus la...

Un pas in plus la coafura de zi cu zi poate…

INSPIRATIE

Bucuria machiajului

Conceptul joyspotting se refera la identificarea si concentrarea atentiei asupra lucrurilor…

Editor's Choice

Arta tablourilor vii

Imi place cum suna aceasta expresie: arta tablourilor vii. Imi pare cum nu se poate mai potrivita pentru a descrie aranjamentele florale in stil japonez (ikebana). Am devenit constienta de predilectia mea pentru ikebana relativ recent. Cred ca un follow hotarat pe Instagram a incurajat platforma sa imi arate tot felul de tablouri vii carora le-as putea da inimioare, iar eu m-am bucurat de asta si, adesea, am fost extrem de impresionata de ce vedeam in fotografii. Simplitatea si echilibrul sunt printre elementele care definesc, de obicei, lucrurile pe gustul meu, deci nu e de mirare ca rezonez atat de mult cu aceste compozitii. Asimetria, insa, mai putin. Pana de curand, as fi ales, fara sa clipesc, simetria. Si totusi, fara asimetrie, ikebana nu exista. Cuvintele artistei florale Emily Thompson din articolul The Rise of Modern Ikebana, publicat pe nytimes.com cu ani in urma, mi-au clarificat nedumerirea atat de usor: "Asa cum asimetria este definita de simetrie, ikebana este intotdeauna prezenta atunci cand cineva lucreaza cu florile." Principiile si simbolurile care stau la baza aranjamentelor in stil japonez m-au determinat sa chestionez de unde vine nevoia mea de a scrie despre ele acum. Sunt in trend? Se poate, dar parca e mai mult de atat. Sunt genul de persoana ...

Inapoi Inainte

Unde cautam cadouri in weekend

Cele doua saptamani care ne despart de Craciun par sa ofere suficient timp pentru ca pregatirile cu care obisnuim sa intampinam aceasta sarbatoare sa se desfasoare in tihna. Una dintre ele – cadourile pentru cei dragi. Bucurestiul gazduieste in aceasta perioada mai multe targuri creative, unde putem gasi ceea ce ne-ar placea sa daruim in seara de Ajun.

Iata o parte dintre cele pe care planuim sa le vizitam in acest weekend!

NOEL. MARCHE DE NOEL // 12-13 decembrie // Casa Universitarilor

Marche de Noel celebreaza implinirea a sapte ani cu o multime de idei de cadouri create de designeri romani: de la bijuterii si vestimentatie la ilustratii, obiecte de design sau decoratiuni de brad si pana la produse de beauty.

“Structurate in patru categorii (bijuterie de autor, design de obiect, arta si fashion), obiectele produse de designeri si artisti autohtoni sunt unicat sau serie limitata si pornesc de la concepte inedite. Sunt cadouri de Craciun care creeaza bucurie, surpriza, placere – sunt obiecte care il conecteaza pe cel care daruieste cu cel care primeste” spune Dan Piersinaru, fondatorul conceptului Marche de Noel.

Orar: sambata 12 decembrie, duminica 13 decembrie: 11.00 – 20.00
Bilet de intrare: 10 lei

marche de noel

IARNA LA CASA OPT // 12 decembrie // General Constantin Cristescu nr.8 (zona Stirbei Voda – Cismigiu)

Casa Opt este locul in care Madalina Andronic si Irina Neacsu creeaza povesti presarate cu un strop de magie: ilustratii, decoratiuni din portelan, produse de design interior. Deschiderea oficiala a studio-ului lor are loc sambata, 12 decembrie, de la ora 10, iar cele doua artiste organizeaza aici, pana de Craciun, si un mic targ de cadouri dichisite.

iarna la casa opt

#DICHISAR de Craciun // 12-13 Decembrie // Mansarda Impact Hub

Targul DICHISAR de Craciun isi asteapta vizitatorii cu cadouri la fel de simpatice ca numele pe care-l poarta. De la jucarii, incaltaminte, decoratiuni si alte accesorii, toate produsele expuse sunt realizate manual de 60 de creatori autohtoni, ce fac parte din comunitatea Breslo.

Orar: 09:00-20:00, in mansarda Impact Hub din centrul Bucurestiului (str. Halelor, nr.5, langa Starbucks Unirii).

targ mache de noel

Foto: Marche de Noel, Casa Opt, Dichisar

PUBLISHED ON 11.12.2015

more in Newsroom