INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte

The Power of Storytelling 2019. Despre puterea povestilor de a vindeca.

16 speakeri internationali din diferite domenii participa anul acesta la conferinta The Power of Storytelling 2019, ce are loc, pe 18 si 19 octombrie, la Radisson Blu Hotel din Bucuresti. In acord cu tema editiei din acest an, HEAL, discursurile lor vor fi inspirate de puterea povestilor de a vindeca.

Printre cei care vor urca pe scena celei de-a noua editii The Power of Storytelling (PoS), se regasesc: Lulu Miller, jurnalista in domeniul stiintific, editor si co-fondator al programului National Public Radio, Invisibilia, si castigatoare a premiului Peabody pentru podcastul Radiolab, Jacqui Banaszynski, considerata o legenda a jurnalismului narativ, cu o cariera de 40 de ani si multiple premii, printre care si un premiu Pulitzer, Jonathan Gottschall, scriitor si specialist in literatura si evolutie, autorul cartilor The Storytelling Animal si The Professor in the cage, Lipi Roy, medic si scriitoare interesata de nutritie, mindfulness si dependenta, care a lucrat cu detinuti, oameni fara adapost si victime ale cutremurelor si uraganelor, si  Tatiana Tibuleac, scriitoare si fosta jurnalista din Republica Moldova, autoarea cartilor Vara in care mama a avut ochii verzi si Gradina de sticla, castigatoare a Premiului Uniunii Europene pentru Literatura 2019. Gasesti lista completa a participantilor aici.

“The Power of Storytelling indeplineste un rol special in spatiul de conferinte, pentru ca miezul conferintei a fost inca de la inceput de a crea o experienta transformationala pentru participanti. Desi multi dintre vorbitori sunt jurnalisti, nu este o conferinta de industrie. Desi vorbim despre cum spui povesti, nu este o serie de sesiuni <how to>. Mai degraba, ce se intampla pe scena PoS e ca experienta de narator a invitatilor se imbina cu parcursul lor profesional, ca sa dea nastere unui discurs menit sa ilustreze si cat de puternica e povestea ca unealta de comunicare, dar si sa-ti arate cum e construita si manuita ca sa creeze schimbari pozitive in lume. E si motivul pentru care la PoS, mai mult ca oriunde altundeva, oamenii plang, rad si se bucura de o experienta umana impartasita”, spune Cristian Lupsa, fondator The Power of Storytelling.

Conferinta este dezvoltata inca de la inceput sub mentoratul jurnalistei americane Jacqui Banaszynski. Tot de la inceput, evenimentul a fost construit in jurul ideii ca povestile bine spuse pot schimba vieti si comunitati, pot inspira si apropia oamenii.

Identitatea vizuala a acestei editii poarta semnatura ilustratoarei Tuan Nini.

Mai multe informatii despre conferinta The Power of Storytelling 2019, gasesti pe www.thepowerofstorytelling.org/. Daca vrei sa rezervi un loc, o poti face accesand www.thepowerofstorytelling.org/registration.

Sursa foto si info: PR

PUBLISHED ON 06.08.2019

more in Newsroom