WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Serialele cu care ne relaxam mintea
Editor's Choice
Autor: Ioana Lovin

Serialele cu care ne relaxam mintea

In ultima perioada, serialele par a fi printre putinele lucruri pe care le duc la bun sfarsit, intr-un mod cat se poate de constiincios: fara amanari, fara sarit etape. Aproape ca imi e rusine de cartile care asteapta de mult timp sa le citesc pana la capat. Nu mai spun de cele pe care nici macar nu le-am inceput, desi aveam alte planuri. Si totusi, aproape seara de seara, las mustrarile deoparte si aleg povesti din seriale care sa imi creeze o stare de bine, cu un simplu click pe continue watching.

Uneori, cand imi simt mintea ca dupa o cursa cu obstacole si vreau sa merg la sigur, aleg povesti pe care le-am mai vazut. Cum timpul a asternut o ceata suficient de densa peste episoade si a presarat si niste nostalgie, ele reusesc sa-mi capteze atentia inca o data. Nu pot spune ca as revedea orice serial dintre toate cate am vazut si mi-au placut. Am observat ca aleg mai degraba dintre cele la care imi amintesc ca am ras, chiar daca nu sunt neaparat comedii de la un capat la altul.

De pe lista mea, nu ar lipsi Ally McBeal, unul dintre primele seriale pe care le-am indragit, nici Seinfeld, la care ma mai uit in pauza de pranz, si nici Sex and the City, pe care nu l-am vazut cap-coada cand s-a lansat, ci abia mai tarziu, iar, de atunci, revin, din cand in cand, la episoadele lui.


Lily Tomlin si Jane Fonda in Grace and Frankie / Sursa foto: Hepta.ro

Am si titluri mai noi pentru lista mea, adaugate in ultimii ani, si ele numai bune de vazut si revazut. Un exemplu e Grace and Frankie. Imi place chimia dintre Jane Fonda si Lily Tomlin. Imi place prietenia dintre cele doua personaje aflate la a treia tinerete si, desi mi-a luat putin sa ma obisnuiesc, imi place si ca umorul este presarat, in doze mai mari sau mici, chiar si peste situatiile mai putin bune prin care trec personajele. In viata reala, lucrurile complicate nu se rezolva cu aceeasi usurinta, dar parca, pana la urma, e revigorant sa le vezi depasite in acest mod, chiar si daca e doar fictiune. De curand, am urmarit ultimele lui episoade, asa ca acum sunt in cautare de idei noi de seriale pentru a-mi relaxa mintea.

The Durrells m-a cucerit de la bun inceput, desi inceputul meu a fost, din greseala, primul episod din a patra serie. Mi s-a parut mie ca trebuie sa cam joc rolul de detectiv pentru a intelege lucrurile nespuse, dar aparent stiute de personaje… Am realizat eroarea abia dupa ce m-am mirat, o bucata de timp, de abordarea interesanta. Am ras de mine si am luat-o de la inceputul vietii familiei Durrell in insoritul Corfu.

Actiunea serialului se petrece in anii ’30. Ramasa vaduva de cativa ani si confruntandu-se cu probleme financiare, Louisa Durrell (Keeley Hawes) hotaraste sa se mute impreuna cu cei patru copii ai sai (Josh O’Connor, Callum Woodhouse, Daisy Waterstone si Milo Parker), dintr-un oras din sudul Angliei, pe insula greceasca. Personajele sunt unul si unul si functioneaza impreuna ca un puzzle. Mi-ar fi imposibil sa aleg un preferat pentru ca fiecare are farmecul lui… chiar foarte mult farmec.

Un alt titlu cu potential sa urce pe lista serialelor pentru o stare de bine, pe care le-as revedea cu placere peste cativa ani, este Julia. Lansat in martie, m-a convins din primele minute. Fiind o singura serie deocamdata, nu a fost loc de confuzii:). Actiunea se concentreaza pe viata Juliei Child, interpretata de Sarah Lancashire, la inceputurile emisiunii TV, The French Chef. Intr-o perioada in care ideea de emisiune culinara era privita cu sprancenele ridicate, la fel cum era privita si ideea unei femei care sa o prezinte, provocarile nu aveau cum sa lipseasca.

Ricky Gervais alaturi cainele-lup Anti (in film este numit Brandy) / Sursa foto: Hepta.ro

Mai am o sugestie de serial care m-a facut sa rad, dar m-a si emotionat pana la lacrimi, asa ca ea vine insotita de un disclaimer important: daca astazi nu vrei sa razi cu un ochi si sa plangi cu celalalt, poate nu e ziua pentru After Life, dar nu uita de el in ziua potrivita. Serialul e creat de Ricky Gervais. Tot el e cel care il interpreteaza pe Tony, personajul principal, ramas vaduv dupa ce sotia lui a murit din cauza cancerului.

Ma opresc aici cu lista mea, nu de alta, dar vad ca ma indepartez usor-usor de pe taramul starii de bine. Lista ramane deschisa pentru noi seriale care abia astept sa ma binedispuna, ca un masaj de relaxare la final de zi, doar ca unul pentru minte.

Sursa foto principala: Hepta.ro / Cynthia Nixon, Kristin Davis, Sarah Jessica Parker si Kim Cattrall, protagonistele Sex and the City

PUBLISHED ON 06.05.2022

more in Mood Board