ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Serialele cu care ne relaxam mintea
Editor's Choice
Autor: Ioana Lovin

Serialele cu care ne relaxam mintea

In ultima perioada, serialele par a fi printre putinele lucruri pe care le duc la bun sfarsit, intr-un mod cat se poate de constiincios: fara amanari, fara sarit etape. Aproape ca imi e rusine de cartile care asteapta de mult timp sa le citesc pana la capat. Nu mai spun de cele pe care nici macar nu le-am inceput, desi aveam alte planuri. Si totusi, aproape seara de seara, las mustrarile deoparte si aleg povesti din seriale care sa imi creeze o stare de bine, cu un simplu click pe continue watching.

Uneori, cand imi simt mintea ca dupa o cursa cu obstacole si vreau sa merg la sigur, aleg povesti pe care le-am mai vazut. Cum timpul a asternut o ceata suficient de densa peste episoade si a presarat si niste nostalgie, ele reusesc sa-mi capteze atentia inca o data. Nu pot spune ca as revedea orice serial dintre toate cate am vazut si mi-au placut. Am observat ca aleg mai degraba dintre cele la care imi amintesc ca am ras, chiar daca nu sunt neaparat comedii de la un capat la altul.

De pe lista mea, nu ar lipsi Ally McBeal, unul dintre primele seriale pe care le-am indragit, nici Seinfeld, la care ma mai uit in pauza de pranz, si nici Sex and the City, pe care nu l-am vazut cap-coada cand s-a lansat, ci abia mai tarziu, iar, de atunci, revin, din cand in cand, la episoadele lui.


Lily Tomlin si Jane Fonda in Grace and Frankie / Sursa foto: Hepta.ro

Am si titluri mai noi pentru lista mea, adaugate in ultimii ani, si ele numai bune de vazut si revazut. Un exemplu e Grace and Frankie. Imi place chimia dintre Jane Fonda si Lily Tomlin. Imi place prietenia dintre cele doua personaje aflate la a treia tinerete si, desi mi-a luat putin sa ma obisnuiesc, imi place si ca umorul este presarat, in doze mai mari sau mici, chiar si peste situatiile mai putin bune prin care trec personajele. In viata reala, lucrurile complicate nu se rezolva cu aceeasi usurinta, dar parca, pana la urma, e revigorant sa le vezi depasite in acest mod, chiar si daca e doar fictiune. De curand, am urmarit ultimele lui episoade, asa ca acum sunt in cautare de idei noi de seriale pentru a-mi relaxa mintea.

The Durrells m-a cucerit de la bun inceput, desi inceputul meu a fost, din greseala, primul episod din a patra serie. Mi s-a parut mie ca trebuie sa cam joc rolul de detectiv pentru a intelege lucrurile nespuse, dar aparent stiute de personaje… Am realizat eroarea abia dupa ce m-am mirat, o bucata de timp, de abordarea interesanta. Am ras de mine si am luat-o de la inceputul vietii familiei Durrell in insoritul Corfu.

Actiunea serialului se petrece in anii ’30. Ramasa vaduva de cativa ani si confruntandu-se cu probleme financiare, Louisa Durrell (Keeley Hawes) hotaraste sa se mute impreuna cu cei patru copii ai sai (Josh O’Connor, Callum Woodhouse, Daisy Waterstone si Milo Parker), dintr-un oras din sudul Angliei, pe insula greceasca. Personajele sunt unul si unul si functioneaza impreuna ca un puzzle. Mi-ar fi imposibil sa aleg un preferat pentru ca fiecare are farmecul lui… chiar foarte mult farmec.

Un alt titlu cu potential sa urce pe lista serialelor pentru o stare de bine, pe care le-as revedea cu placere peste cativa ani, este Julia. Lansat in martie, m-a convins din primele minute. Fiind o singura serie deocamdata, nu a fost loc de confuzii:). Actiunea se concentreaza pe viata Juliei Child, interpretata de Sarah Lancashire, la inceputurile emisiunii TV, The French Chef. Intr-o perioada in care ideea de emisiune culinara era privita cu sprancenele ridicate, la fel cum era privita si ideea unei femei care sa o prezinte, provocarile nu aveau cum sa lipseasca.

Ricky Gervais alaturi cainele-lup Anti (in film este numit Brandy) / Sursa foto: Hepta.ro

Mai am o sugestie de serial care m-a facut sa rad, dar m-a si emotionat pana la lacrimi, asa ca ea vine insotita de un disclaimer important: daca astazi nu vrei sa razi cu un ochi si sa plangi cu celalalt, poate nu e ziua pentru After Life, dar nu uita de el in ziua potrivita. Serialul e creat de Ricky Gervais. Tot el e cel care il interpreteaza pe Tony, personajul principal, ramas vaduv dupa ce sotia lui a murit din cauza cancerului.

Ma opresc aici cu lista mea, nu de alta, dar vad ca ma indepartez usor-usor de pe taramul starii de bine. Lista ramane deschisa pentru noi seriale care abia astept sa ma binedispuna, ca un masaj de relaxare la final de zi, doar ca unul pentru minte.

Sursa foto principala: Hepta.ro / Cynthia Nixon, Kristin Davis, Sarah Jessica Parker si Kim Cattrall, protagonistele Sex and the City

PUBLISHED ON 06.05.2022

more in Mood Board