RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

INSPIRATIE

LOEWE & Jonathan Anderson, 11...

Zilele trecute, Jonathan Anderson si-a anuntat plecarea de la LOEWE, casa…

WE LIKE

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport…

INSPIRATIE

ADN-ul caselor de moda

Retragerea unei persoane din rolul de director de creatie demareaza in…

INSPIRATIE

Moda secolelor trecute, regandita la...

Moda din prezent se creioneaza cu ajutorul reperelor din trecut, chiar…

WE LIKE

Firul rosu al artei semnate...

Chiharu Shiota construieste instalatii impresionante din fire textile, puse adesea impreuna…

Femei care ne inspira

Stefana Maior. ARTICLE TEN.

Stefana Maior a lansat recent ARTICLE TEN, un brand vestimentar descris in perechi de atribute contrastante, aduse impreuna de acelasi fir rosu: libertatea de exprimare. Privind cariera ei din perspectiva contrastelor, nu pare deloc intamplator ca studiile si experienta ei profesionala de pana acum acopera atat partea creativa a modei, cat si cea de business. Odata cu ARTICLE TEN, am realizat ca, in ciuda anilor care au trecut din 2012 pana in prezent, memoria mea a pastrat intr-un sertar al ei colectia cu care Stefana Maior a absolvit design vestimentar la UNArte. S-au schimbat multe lucruri de atunci, asa cum spune ea in acest interviu, dar sunt si lucruri care s-au pastrat. Despre acestea, precum si despre noul drum pe care a pornit, despre provocari, curaj si inspiratie, te invit sa citesti in randurile care urmeaza. Intre nou si vechi, opulent si simplu, edgy si elegant, rebel si romantic, ARTICLE TEN se situeaza la intersectia unor zone creative, aflate in contrast. Care sunt atuurile si provocarile acestui loc ales de tine? Cred ca in zona asta de contraste ma simt cu adevarat libera sa creez ceva special si cu care rezonez profund. Nu doar in moda ma regasesc in acest joc al contrastelor, ci si in alte aspecte ale vietii: design interior, mancare, chiar si i...

Inapoi Inainte
Scents of Magic Cities
We like
Autor: Ioana Lovin

Scents of Magic Cities

Cand am descoperit-o eu – sa fi trecut vreo 13-14 ani de atunci, Vama Veche era deja schimbata pentru cei care au inceput sa-si petreaca acolo vacantele sau weekendurile de vara, cu mult timp inaintea mea. Am ajuns si eu sa povestesc uneori despre Vama mea de altadata si sa ridic din spranceana la schimbari care intervin asupra ei de la un an la altul. Si, totusi, Vama Veche ramane locul in care vreau sa ajung in fiecare sezon estival, cel putin o data.

Marea in sine, mancarea de la cherhana, cafeaua si muzica de la Stuf, rasaritul pe Bolero reprezinta cateva dintre detaliile care si-au pastrat farmecul. Si mai sunt lucruri despre care stiu ca nu se vor schimba niciodata: amintirile dragi de acolo si sentimentul de bucurie si, totodata, de nostalgie pe care il am cand povestesc despre ele cu oamenii alaturi de care le-am trait. Ajungem inevitabil sa ne completam unii altora ideile si incheiem cu gandul ca vom merge din nou. Sigur e ceva magie acolo.

De curand, am aflat despre un proiect parfumat dedicat unor locuri magice. Scents of Magic Cities reprezinta o serie de lumanari parfumate subiectiv, conceputa de Noemi Meilman alaturi de Oana Botezatu de la Cup & Candle, Horatiu Oltean, upcycle specialist la Atelier Stycle, Ioana Dumitrescu de la East of Kitchen si Robert Ratiu, creative leader la 2activePR. Printre locurile care au inspirat cele cinci arome, se afla, asa cum probabil ai ghicit deja, si Vama Veche, locul cu care am rezonat cel mai tare dintre ele – stiu si pe cine as vrea sa surprind cu un astfel de cadou. Ei i se alatura Sinaia, Cluj-Napoca, Sighisoara si Herculane.

“Pentru noi, Sinaia miroase a brad si Vama Veche miroase a apa sarata. Cluj Napoca miroase a castane coapte si Sighisoara, a turta dulce. Iar Herculane va fi mereu o poveste cu statui si case desprinse din povestile marilor scriitori romani, cu arome de vanilie si scortisoara. A fost destul de greu sa alegem prima serie din Scents of Magic Cities, dar credem cumva ca toate cele cinci reprezinta povestea fiecaruia dintre noi. Pentru ca povestea noastra este continuarea povestii parintilor si bunicilor nostri.”

Lumanarile sunt realizate din ceara naturala de soia, o ceara eco-friendly si netoxica. Sunt turnate manual in Romania, in piese din sticla reciclata, produse de Atelier Stycle, si au timpul de ardere de 56 de ore fiecare. Lumanarile sunt produse in serie mica si se vand individual, la pretul de 65 de lei, sau in set de 5, la pretul de 290 de lei, pe site-ul www.cupcandle.ro.

Foto: Radu Chindris

PUBLISHED ON 23.11.2017

more in Mood Board