WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Scents of Magic Cities
We like
Autor: Ioana Lovin

Scents of Magic Cities

Cand am descoperit-o eu – sa fi trecut vreo 13-14 ani de atunci, Vama Veche era deja schimbata pentru cei care au inceput sa-si petreaca acolo vacantele sau weekendurile de vara, cu mult timp inaintea mea. Am ajuns si eu sa povestesc uneori despre Vama mea de altadata si sa ridic din spranceana la schimbari care intervin asupra ei de la un an la altul. Si, totusi, Vama Veche ramane locul in care vreau sa ajung in fiecare sezon estival, cel putin o data.

Marea in sine, mancarea de la cherhana, cafeaua si muzica de la Stuf, rasaritul pe Bolero reprezinta cateva dintre detaliile care si-au pastrat farmecul. Si mai sunt lucruri despre care stiu ca nu se vor schimba niciodata: amintirile dragi de acolo si sentimentul de bucurie si, totodata, de nostalgie pe care il am cand povestesc despre ele cu oamenii alaturi de care le-am trait. Ajungem inevitabil sa ne completam unii altora ideile si incheiem cu gandul ca vom merge din nou. Sigur e ceva magie acolo.

De curand, am aflat despre un proiect parfumat dedicat unor locuri magice. Scents of Magic Cities reprezinta o serie de lumanari parfumate subiectiv, conceputa de Noemi Meilman alaturi de Oana Botezatu de la Cup & Candle, Horatiu Oltean, upcycle specialist la Atelier Stycle, Ioana Dumitrescu de la East of Kitchen si Robert Ratiu, creative leader la 2activePR. Printre locurile care au inspirat cele cinci arome, se afla, asa cum probabil ai ghicit deja, si Vama Veche, locul cu care am rezonat cel mai tare dintre ele – stiu si pe cine as vrea sa surprind cu un astfel de cadou. Ei i se alatura Sinaia, Cluj-Napoca, Sighisoara si Herculane.

“Pentru noi, Sinaia miroase a brad si Vama Veche miroase a apa sarata. Cluj Napoca miroase a castane coapte si Sighisoara, a turta dulce. Iar Herculane va fi mereu o poveste cu statui si case desprinse din povestile marilor scriitori romani, cu arome de vanilie si scortisoara. A fost destul de greu sa alegem prima serie din Scents of Magic Cities, dar credem cumva ca toate cele cinci reprezinta povestea fiecaruia dintre noi. Pentru ca povestea noastra este continuarea povestii parintilor si bunicilor nostri.”

Lumanarile sunt realizate din ceara naturala de soia, o ceara eco-friendly si netoxica. Sunt turnate manual in Romania, in piese din sticla reciclata, produse de Atelier Stycle, si au timpul de ardere de 56 de ore fiecare. Lumanarile sunt produse in serie mica si se vand individual, la pretul de 65 de lei, sau in set de 5, la pretul de 290 de lei, pe site-ul www.cupcandle.ro.

Foto: Radu Chindris

PUBLISHED ON 23.11.2017

more in Mood Board