ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Scents of Magic Cities
We like
Autor: Ioana Lovin

Scents of Magic Cities

Cand am descoperit-o eu – sa fi trecut vreo 13-14 ani de atunci, Vama Veche era deja schimbata pentru cei care au inceput sa-si petreaca acolo vacantele sau weekendurile de vara, cu mult timp inaintea mea. Am ajuns si eu sa povestesc uneori despre Vama mea de altadata si sa ridic din spranceana la schimbari care intervin asupra ei de la un an la altul. Si, totusi, Vama Veche ramane locul in care vreau sa ajung in fiecare sezon estival, cel putin o data.

Marea in sine, mancarea de la cherhana, cafeaua si muzica de la Stuf, rasaritul pe Bolero reprezinta cateva dintre detaliile care si-au pastrat farmecul. Si mai sunt lucruri despre care stiu ca nu se vor schimba niciodata: amintirile dragi de acolo si sentimentul de bucurie si, totodata, de nostalgie pe care il am cand povestesc despre ele cu oamenii alaturi de care le-am trait. Ajungem inevitabil sa ne completam unii altora ideile si incheiem cu gandul ca vom merge din nou. Sigur e ceva magie acolo.

De curand, am aflat despre un proiect parfumat dedicat unor locuri magice. Scents of Magic Cities reprezinta o serie de lumanari parfumate subiectiv, conceputa de Noemi Meilman alaturi de Oana Botezatu de la Cup & Candle, Horatiu Oltean, upcycle specialist la Atelier Stycle, Ioana Dumitrescu de la East of Kitchen si Robert Ratiu, creative leader la 2activePR. Printre locurile care au inspirat cele cinci arome, se afla, asa cum probabil ai ghicit deja, si Vama Veche, locul cu care am rezonat cel mai tare dintre ele – stiu si pe cine as vrea sa surprind cu un astfel de cadou. Ei i se alatura Sinaia, Cluj-Napoca, Sighisoara si Herculane.

“Pentru noi, Sinaia miroase a brad si Vama Veche miroase a apa sarata. Cluj Napoca miroase a castane coapte si Sighisoara, a turta dulce. Iar Herculane va fi mereu o poveste cu statui si case desprinse din povestile marilor scriitori romani, cu arome de vanilie si scortisoara. A fost destul de greu sa alegem prima serie din Scents of Magic Cities, dar credem cumva ca toate cele cinci reprezinta povestea fiecaruia dintre noi. Pentru ca povestea noastra este continuarea povestii parintilor si bunicilor nostri.”

Lumanarile sunt realizate din ceara naturala de soia, o ceara eco-friendly si netoxica. Sunt turnate manual in Romania, in piese din sticla reciclata, produse de Atelier Stycle, si au timpul de ardere de 56 de ore fiecare. Lumanarile sunt produse in serie mica si se vand individual, la pretul de 65 de lei, sau in set de 5, la pretul de 290 de lei, pe site-ul www.cupcandle.ro.

Foto: Radu Chindris

PUBLISHED ON 23.11.2017

more in Mood Board