HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Arta & Design
Autor: Ioana Lovin

7 proiecte de design de la RDW 2019

Expozitia centrala din cadrul celei de-a saptea editii Romanian Design Week (RDW) este gazduita, pana pe 26 mai 2019, in cladirea BCR din Piata Universitatii. Echipa The Institute duce mai departe traditia de a prezenta unele dintre cele mai bune lucrari de design si arhitectura din ultimul an, intr-un spatiu din Bucuresti diferit de cele in care au avut loc expozitiile centrale anterioare.

Cu aceasta ocazie, am trecut pentru prima oara pragul cladirii BCR, monument istoric care dateaza din 1906. In weekend, am vizitat expozitia, incapere cu incapere. Am vazut proiecte recente, semnate de designeri a caror activitate o urmaresc deja, proiecte care imi erau cunoscute si proiecte realizate de designeri despre care am aflat abia acum.

Dintre toate (si nu sunt putine), am ales cateva care s-au pastrat cu mai multa claritate atat in mintea mea, cat si in aparatul foto.

Lana & Beton participa la RDW 2019 cu colectia GEM. Este vorba despre cele patru lampi din imaginea de mai sus, care au abajururi din lana. Formele lor simpatice si culorile intense sunt inspirate de fructele de padure.

Ulterior, cand am citit mai multe despre proiect pe site-ul The Institute, am aflat un detaliu care mi-a scapat cand am vizitat expozitia. Lampile nu au imprumutat doar elementele vizuale ale fructelor de padure, ci si notele lor olfactive. Materialul este impregnat cu esente organice, care emana un miros discret.

In spatele lor, este expus unul dintre cele patru covoare care fac parte din colectia Shade de la Dare to Rug. La expozitia centrala RDW 2019, am vazut doar doua dintre ele. Designul lor poarta semnatura artistei Ana Popescu si exploreaza jocuri de forme si nuante, create de umbre.

Masa din imagine reprezinta una dintre piesele colectiei Made in the Shade, semnata de Study/o. Produsele au dimensiuni si functionalitati diferite. Chiar daca nu le-am surprins in fotografii, sunt prezentate, in expozitie, trei tipuri de mese. Ce mi-a atras atentia asupra lor este modul in care se imbina componentele. Acesta acorda, unui design minimalist, un important element distinctiv.

In proiectul The Color of White, Alexandra Constantinescu a inlocuit jocul de (non)culoare cu un joc de cuvinte. Pentru a obtine efectul de carouri, ea a intercalat placi patrate din ceramica alba, cu placi in care negrul este obtinut prin intermediul unui text in relief: This tile is black. In acest mod, contrastul dintre alb si negru s-a transformat dintr-unul clasic in unul neconventional.

De la sectiunea dedicata modei, aleg acum tinuta semnata de Sabina Pop. Mi-a placut fiecare detaliu si am avut multe detalii de observat. Ea prezinta imprimeuri diferite. Imbina texturi mate cu texturi stralucitoare, tricotaje cu paiete, paiete cu pliseuri. Si, cu toate astea, tinuta emana un aer effortless chic.

De pe contul de Instagram al designerului, am aflat ca bluza tricotata este realizata impreuna cu brandul Demira, un nume pe care l-am mai intalnit in expozitie. Tinuta tricotata din colectia THE HUG a fost realizata de Noemi Meilman si Robert Ratiu tot alaturi de Demira.

Super:Serios aduce zambetul pe buze cu ilustratiile din The Ping Pong Series. Pentru personajele desenate, paletele de ping pong devin cand diferite parti ale corpului – cap, maini sau ochi si nas, cand accesorii – cum ar fi o pereche de incaltaminte… Fiecare ilustratie le integreaza forma intr-o maniera surprinzatoare.

Negru este numele unui proiect semnat de Mihai Stamati si realizat impreuna cu mesterii olari Zaharia si Adrian Triboi din satul Cioresti din Republica Moldova. Design contemporan si mestesug, idei noi si tehnici vechi, toate adunate intr-un set de ceai, modelat din ceramica neagra, despre care am aflat mai multe si de pe mikelesta.com. Manerul detasabil al ceainicului si suportul pe care acesta poate fi asezat sunt, in schimb, din lemn. Imbinarea dintre cele doua materiale are nu doar o valoare estetica, ci si una functionala. Ceramica pastreaza temperatura, iar lemnul este un bun izolator termic.

Editia RDW 2019 include, pe langa expozitia centrala, si alte evenimente dedicate designului. Poti afla mai multe despre programul de anul acesta aici.

Foto: Petocuri.ro

PUBLISHED ON 22.05.2019

more in Mood Board