INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Oglinda, oglinjoara…

Oglinda, oglinjoara…

Oglinda, oglinjoara, care e cel mai frumos perete din casa?

Nu cred ca am suficienti pereti in apartamentul in care locuiesc sa pot transpune in realitate toate ideile decorative care imi trec prin cap. Una dintre ele e aceea de a avea un perete ornat cu mai multe oglinzi, ce au forme si, eventual, rame diferite. Nu trebuie sa fie un perete mare. La fel cum nu trebuie sa fie asezate pe el doar oglinzi.

Lor le-as putea alatura si alte obiecte: fotografii inramate, ilustratii originale sau printuri de arta. Cu un astfel de perete, zic ca mi-ar fi destul de usor sa aleg raspunsul la intrebarea pusa de mine in joaca.


Foto: Elena Kloppenburg / Unsplash


Foto: Elsa Noblet / Unsplash

Foarte mult timp, am considerat oglinzile obiecte functionale si atat. Da, a contat intotdeauna si cum arata, dar doar pentru ca e important ca ele sa se integreze in spatiul in care sunt asezate. Cu cat mai simple, cu atat mai bine. Asta a fost singura regula. Nu-mi amintesc sa fi ales vreodata o oglinda doar pentru ca mi-a parut interesanta. Daca nu era necesara in casa, nu conta.

Unul dintre momentele care au contribuit la o schimbare de perceptie in ceea ce le priveste ma poarta in urma cu cativa ani. Am participat intr-o seara la deschiderea unui spatiu dedicat, printre altele, si pieselor de mobilier si decoratiunilor cu poveste. Cateva oglinzi disponibile spre vanzare erau asezate pe un perete si aratau atat de bine impreuna. Chiar daca partea de functionalitate putea fi acoperita foarte bine doar de una dintre ele, luate separat, efectul lor vizual nu ar fi fost la fel de puternic pentru mine, oricat de interesanta era fiecare piesa in parte.

Recent, o prietena a facut un mic update, de mare efect, in sufrageria ei. A montat o oglinda rotunda, cu o rama din furnir de nuc, deasupra canapelei din sufragerie. Alegerea ei mi-a readus in minte dorinta de-a avea la un moment dat un perete in care oglinzile sa fie (printre) obiectele decorative cheie.

Nu am pus-o inca in aplicare, dar pana o voi face (asta daca nu imi vine o alta idee cu care sa o inlocuiesc), ma mai delectez cu rezultatele din alte spatii in care oglinzile au un rol important. Am facut un fel de mood board la care sa pot reveni atunci cand va fi nevoie. Poate iti e util si tie.


Foto: Kinga Cichewicz / Unsplash


Foto: Kinga Cichewicz / Unsplash


Foto: Spacejoy / Unsplash


Foto: Spacejoy / Unsplash


Foto: Milada Vigerova / Unsplash


Foto: Marten Bjork / Unsplash


Foto: Erica Marsland Huynh / Unsplash


Foto: Mister M / Unsplash


Foto: Spacejoy / Unsplash


Foto: Roger Bradshaw / Unsplash

PUBLISHED ON 27.04.2021

more in Mood Board