WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Idei pentru decoratiuni, usor de pus in practica

Idei pentru decoratiuni, usor de pus in practica

Acasa inseamna confort si siguranta. Inseamna oamenii alaturi de care strang buchete imense de amintiri, dar si obiectele care alcatuiesc acest univers personal. Despre cele din urma voi scrie in continuare. Decoratiunile sunt printre cele mai la indemana modalitati de a da un suflu nou spatiului in care traiesc. Daca esti in cautarea unor idei usor de pus in practica, poate vei gasi ceva cu care sa rezonezi aici.

Locul pe care il numesc cel mai des acasa a trecut prin cateva schimbari majore si necesare in ultimii aproape 20 de ani. Un mobilier nou la bucatarie, o gresie noua… Imi amintesc toate aceste etape. Ce am pierdut insa este sirul micilor modificari. Ele nu au adus intotdeauna ceva in plus ca functionalitate, dar au avut o contributie importanta la starea mea de bine.

Imi vine sa rad acum cand ma gandesc cum am asezat canapeaua din sufragerie in (probabil) toate locurile in care era posibil. A stat langa singurul perete liber, langa peretele cu ferestre, de o parte si, apoi, de cealalta a usii de la intrare. Bineinteles ca, odata cu ea, am fost nevoita sa mut si restul pieselor de mobilier. De fiecare data, rezultatul a schimbat intr-un mod placut atmosfera incaperii. Asta m-a si incurajat sa continui.

Nu am transformat totusi reorganizarea mobilierului prin casa intr-un hobby. Nu e chiar ceva usor de facut si, cu toate ca imi place senzatia aceea de noua mea casa veche, pe care o am la inceput, imi place si familiaritatea care o urmeaza.

Din seria micilor modificari experimentate in timp mai fac parte si schimbarea functionalitatii unor obiecte de prin casa, proiectele do it yourself sau includerea, din cand in cand, a unor obiecte decorative noi, fie cumparate, fie primite cadou. Cosul de fructe din bucatarie a devenit, intre timp, locul in care depozitez produsele de ingrijire din baie. O halba pictata nu mai e de mult recipient pentru bere. Datorita ei, am mereu la indemana lingurile din lemn si alte ustensile cu care bucataresc. Cateva proiecte desenate, pictate si decupate de membrii familiei decoreaza unul dintre peretii bucatariei. Florile din vaza reprezinta portia mea periodica de hygge.

Imi place sa descopar ce alegeri fac alti oameni pentru a adauga un aer sic casei in care locuiesc si pentru a-i spori senzatia de confort. Din acest motiv, ma uit adesea pe fotografii cu astfel de detalii. E un proces care ma relaxeaza si ma inspira deopotriva. Ultima mea vizita virtuala prin astfel de spatii s-a incheiat cu cateva imagini salvate, pe care le impartasesc acum cu tine. Pentru mine, sunt mereu binevenite micile idei care insufletesc diferite colturi ale casei. Mai ales atunci cand e vorba de idei usor de pus in practica.


Foto: Angela Lo pe Unsplash


Foto: Devon Divine pe Unsplash


Foto: Tetiana SHYSHKINA pe Unsplash


Foto: Sam Rider pe Unsplash


Foto: Micheile Henderson pe Unsplash


Foto: Stephanie Harvey pe Unsplash


Foto: Dane Deaner pe Unsplash

Fotografie principala: James Cousins pe Unsplash

PUBLISHED ON 06.01.2021

more in Mood Board