RED CARPET

Emma Watson. Vestimentatia ca declaratie...

Tinutele cu care Emma Watson paseste pe covorul rosu si nu…

ARTA & DESIGN

Culoare & lumina. Fotografiile artistei...

Modul in care Elizaveta Porodina foloseste lumina si culorile e emblematic…

EDITOR'S CHOICE

Poezia lucrurilor simple

E greu sa vorbesti despre simplitate in aceste vremuri incerte, in…

TINUTA SAPTAMANII

Angelina Jolie si rochia ei...

Rochia Versace purtata de Angelina Jolie la premiera filmului Eternals de…

HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

Inspiratie

Maestoso. Moda si arhitectura la numitor comun.

Asa cum moda se imbina cu filmul sau arta cu matematica, asa au reusit sa fuzioneze si geometria, arhitectura si moda in creatiile Claudiei Tecuceanu, sub umbrela brandului Maestoso. Arta mestesugului si designul au fost dintotdeauna o pasiune pentru Claudia, o pasiune legitimata prin absolvirea Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" din Bucuresti. Colectiile Maestoso reprezinta un omagiu adus artistilor si arhitectilor romani, iar, prin creatiile ei, Claudia reuseste sa transforme geometria, dintr-o materie poate dificila in scoala, in accesorii care ne bucura in fiecare zi. Delicatetea, unicitatea si stilul minimalist fac din piesele Maestoso un accesoriu versatil, usor de asortat pentru diferite ocazii, cu diferite tinute, in diferite culori. Astfel ca ele isi castiga usor statutul de piese "timeless" in garderoba noastra cotidiana. Gentile cu detalii geometrice subtile, pantofii cu siluete "slingback" feminine si colierele cu linii delicate devin firesc piesele "on repeat" in garderoba. Gentile, denumite dupa artistii sau dupa stilurile de sculptura care au inspirat designul, sunt confectionate in micile ateliere ale unor artizani italieni, cu traditie de generatii. Pielea naturala Palmellato provine de la o tabacarie din Milano, specializata in pr...

Inapoi Inainte
O calatorie prin istoria si viitorul bijuteriei

O calatorie prin istoria si viitorul bijuteriei

Peste 40 de designeri autohtoni de bijuterie contemporana au prelucrat notiunea de tezaur in piese conceptuale ce sunt expuse, pana pe 24 iulie 2016, la Muzeul National de Istorie a Romaniei.

Intitulat “O calatorie prin istoria si viitorul bijuteriei”, proiectul include o selectie curatoriala din prima editie cu acelasi nume, ce a fost prezentata anul trecut in cadrul Romanian Design Week si Bulgaria One Design Week. Alaturi de aceasta, se regaseste si instalatia de bijuterie contemporana si proiectii multimedia FOUND.LOST.FOUND, cu care tara noastra a participat, in februarie, la International Fashion Showcase de la London Fashion Week. Directiile creative explorate atunci de Otilia Mihalcea, Ioana Ardelean, Andreia Popescu si Adelina Petcan au impresionat atat de tare juriul competitiei Emerging Talent Awards, incat acesta a decis sa acorde pentru prima oara un trofeu dedicat designului de accesorii. Premiul a fost acordat Otiliei Mihalcea, creatoarea brandului Oval.

“Universal, de-a lungul istoriei, valoarea ofrandelor nu era determinata de cantitatea de aur pe care o continea, ci de ritualul oferirii in sine. Astazi, bijuteria contemporana devine importanta prin semnificatia ei, continuand eternul dialog dintre pretios si valoros. In contextul revizuirii valorilor, una ramane constanta: valoarea culturala a bijuteriei va depasi mereu evaluarea ei materiala,” spune David Sandu, curatorul expozitiei si fondatorul Scolii de bijuterie contemporana Assamblage.

Simbolurile dacice si semnificatiile lor, formele ruinelor Cetatii Sarmizegetusa, obiectele gasite si valoarea pe care acestea o pastreaza in ciuda faptului ca unele dintre ele sunt deteriorate, posibilitatea ca parti din tezaur sa fie inca nedescoperite se regasesc printre temele interpretate de designerii participanti. Acestia sunt Adelina Petcan, Andreia Gabriela Popescu, Ioana Ardelean, Otilia Mihalcea – Oval, Aida Sandu, Dana Boneanu, Cleopatra Cosulet, Cristina Socol, Diana Ilisei, Diana Tobosaru, Elena Crisan, Gabriela Secarea, Lucienne Buga, Luiza Teodorescu, Madalina Stoica, Mihaela Dumitrascu, Monica Stanescu, Nicoleta Rossi, Roxana Hodorog, Samira Lamandi, Mariana Rogoz, Alina Carp, Alina Predoiu, Alis Lalu, Ana Barbu – Uzura, Anca Pandrea, Andreea Bololoi, Arina Nitulescu, Carmen Watkins, Corina Cubici, Camelia Lupu, Cristina Popa, Diana Vasile, Contemporia, Snob, Loredana Cleja, Mihaela Iacob, Mihaela Ivana, Mona Vulpoiu, Stelian Gagiu si Teodora Rus.

In cadrul expozitiei, bijuteriile sunt prezentate pe discuri transparente. Reflexia lor pe suprafata de plexiglas devine o continuare a exponatelor, ilustrand ideea rezumata in titlu: gasit pierdut – gasit. Obiectul in sine reprezinta evidenta tezaurului scos la suprafata, iar reflexia lui ilustreaza posibilitatea ca parti din tezaur sa fie inca ascunse. Proiectiile multimedia care completeaza expozitia poarta semnatura Black Horse Mansion.

Expozitia ramane deschisa la Muzeul National de Istorie din Bucuresti pana pe 24 iulie 2016. Programul de vizitare este Miercuri – Duminica, intre orele 10.00 – 18.00.

Foto: arhiva personala

PUBLISHED ON 27.06.2016

more in Fashion Etc