RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

INSPIRATIE

LOEWE & Jonathan Anderson, 11...

Zilele trecute, Jonathan Anderson si-a anuntat plecarea de la LOEWE, casa…

WE LIKE

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport…

INSPIRATIE

ADN-ul caselor de moda

Retragerea unei persoane din rolul de director de creatie demareaza in…

INSPIRATIE

Moda secolelor trecute, regandita la...

Moda din prezent se creioneaza cu ajutorul reperelor din trecut, chiar…

WE LIKE

Firul rosu al artei semnate...

Chiharu Shiota construieste instalatii impresionante din fire textile, puse adesea impreuna…

Femei care ne inspira

Stefana Maior. ARTICLE TEN.

Stefana Maior a lansat recent ARTICLE TEN, un brand vestimentar descris in perechi de atribute contrastante, aduse impreuna de acelasi fir rosu: libertatea de exprimare. Privind cariera ei din perspectiva contrastelor, nu pare deloc intamplator ca studiile si experienta ei profesionala de pana acum acopera atat partea creativa a modei, cat si cea de business. Odata cu ARTICLE TEN, am realizat ca, in ciuda anilor care au trecut din 2012 pana in prezent, memoria mea a pastrat intr-un sertar al ei colectia cu care Stefana Maior a absolvit design vestimentar la UNArte. S-au schimbat multe lucruri de atunci, asa cum spune ea in acest interviu, dar sunt si lucruri care s-au pastrat. Despre acestea, precum si despre noul drum pe care a pornit, despre provocari, curaj si inspiratie, te invit sa citesti in randurile care urmeaza. Intre nou si vechi, opulent si simplu, edgy si elegant, rebel si romantic, ARTICLE TEN se situeaza la intersectia unor zone creative, aflate in contrast. Care sunt atuurile si provocarile acestui loc ales de tine? Cred ca in zona asta de contraste ma simt cu adevarat libera sa creez ceva special si cu care rezonez profund. Nu doar in moda ma regasesc in acest joc al contrastelor, ci si in alte aspecte ale vietii: design interior, mancare, chiar si i...

Inapoi Inainte
Mezoterapia, tratament impotriva celulitei

Mezoterapia, tratament impotriva celulitei

Folosita in medicina estetica noninvaziva, mezoterapia este un tratament eficient in tratarea celulitei, in scaderea in greutate si are efecte anti-imbatranire la nivelul pielii. Acesta consta in injectarea in piele a unor cantitati minime de extracte naturale, medicamente, vitamine si agenti homeopatici.

O procedura noninvaziva
Mezoterapia este folosita pentru tratarea adipocitelor pe care le dilueaza si pentru cresterea elasticitatii pielii. Pentru aceasta sunt injectate cantitati foarte mici de substante homeopate, vitamine, aminoacizi si enzime in stratul mijlociu al pielii, adica in mezoderm. Pentru aceasta, este utilizata o seringa sau un pistol special cu ac foarte fin, de 4mm lungime. Substantele sunt alese in functie de nevoia fiecarui pacient si de eventualele reactii alergice care pot sa apara.

,,Pacientii nu vor incepe tratamentul inca de la primul consult, pentru ca este nevoie sa lasam timp testelor alergice sa iti definitiveze rezultatele”, precizeaza Dr. Anca Dobos, medic primar dermato-venerologie.

Rezultate
In medie, rezultatele sunt vizibile dupa 2-3 sedinte. Acestea pot rezista perioade mari de timp daca pacientul combina terapia cu exercitiul fizic moderat si cu o nutritie adecvata. Cu toate acestea, mezoterapia nu opreste imbatranirea, ci doar confera stralucire pielii si intarzie procesul de imbatranire.

“Pentru celulita se recomanda o sedinta la 7 zile, timp de o luna, apoi o sedinta pe luna timp de inca doua luni. Sedintele variaza si in functie de necesitatile fiecarui organism in parte. Iar o sedinta de mezoterapie dureaza in medie 30-45 de minute. Aspectul de coaja de portocala al pielii se amelioreaza inca de la primele sedinte, insa sunt necesare mai multe sedinte pentru a obtine rezultate de durata”, spune Dr. Anca Dobos.

Injectarea acestor substante poate fi realizata oriunde pe corp. In cazul celulitei, cele mai frecvente zone afectate sunt abdomenul, coapsele, fesele si bratele.

Riscuri
Mezoterapia are riscuri minime, iar efectele adverse sunt reduse. Pot aparea mici vanatai, echimoze sau chiar hematoame minore in zonele cu laxitate, roseata, durere locala, senzatii de arsura, mancarime sau pur si simplu o reactie alergica minora locala. Punctul forte al acestei terapii este faptul ca nu necesita spitalizare, anestezie generala sau repaus prelugit la pat.  Formulele aplicate in cadrul mezoterapiei reduc grasimea de la nivelul zonei afectate de celulita, imbunatatesc circulatia sangvina care are de suferit in cazul celulitei si distrug tesutul conjunctiv afectat.

,,Recuperarea este imediata. Nu sunt necesare bandaje sau pansamente. Insa, trebuie sa avem grija ca in primele  6-8 ore de la interventie sa evitam dusurile fierbinti si hainele stranse in jurul zonei tratate. De asemenea, nu sunt recomandate exercitiile fizice in primele 48 de ore de la efectuarea tratamentului”, adauga Dr. Anca Dobos.

Tratamentul este contraindicat femeilor gravide, persoanelor care sufera de diabet sau de afectiuni ale inimii.

Info: Creative Ideas, Foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 09.01.2013

more in Newsroom