INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Mezoterapia, tratament impotriva celulitei

Mezoterapia, tratament impotriva celulitei

Folosita in medicina estetica noninvaziva, mezoterapia este un tratament eficient in tratarea celulitei, in scaderea in greutate si are efecte anti-imbatranire la nivelul pielii. Acesta consta in injectarea in piele a unor cantitati minime de extracte naturale, medicamente, vitamine si agenti homeopatici.

O procedura noninvaziva
Mezoterapia este folosita pentru tratarea adipocitelor pe care le dilueaza si pentru cresterea elasticitatii pielii. Pentru aceasta sunt injectate cantitati foarte mici de substante homeopate, vitamine, aminoacizi si enzime in stratul mijlociu al pielii, adica in mezoderm. Pentru aceasta, este utilizata o seringa sau un pistol special cu ac foarte fin, de 4mm lungime. Substantele sunt alese in functie de nevoia fiecarui pacient si de eventualele reactii alergice care pot sa apara.

,,Pacientii nu vor incepe tratamentul inca de la primul consult, pentru ca este nevoie sa lasam timp testelor alergice sa iti definitiveze rezultatele”, precizeaza Dr. Anca Dobos, medic primar dermato-venerologie.

Rezultate
In medie, rezultatele sunt vizibile dupa 2-3 sedinte. Acestea pot rezista perioade mari de timp daca pacientul combina terapia cu exercitiul fizic moderat si cu o nutritie adecvata. Cu toate acestea, mezoterapia nu opreste imbatranirea, ci doar confera stralucire pielii si intarzie procesul de imbatranire.

“Pentru celulita se recomanda o sedinta la 7 zile, timp de o luna, apoi o sedinta pe luna timp de inca doua luni. Sedintele variaza si in functie de necesitatile fiecarui organism in parte. Iar o sedinta de mezoterapie dureaza in medie 30-45 de minute. Aspectul de coaja de portocala al pielii se amelioreaza inca de la primele sedinte, insa sunt necesare mai multe sedinte pentru a obtine rezultate de durata”, spune Dr. Anca Dobos.

Injectarea acestor substante poate fi realizata oriunde pe corp. In cazul celulitei, cele mai frecvente zone afectate sunt abdomenul, coapsele, fesele si bratele.

Riscuri
Mezoterapia are riscuri minime, iar efectele adverse sunt reduse. Pot aparea mici vanatai, echimoze sau chiar hematoame minore in zonele cu laxitate, roseata, durere locala, senzatii de arsura, mancarime sau pur si simplu o reactie alergica minora locala. Punctul forte al acestei terapii este faptul ca nu necesita spitalizare, anestezie generala sau repaus prelugit la pat.  Formulele aplicate in cadrul mezoterapiei reduc grasimea de la nivelul zonei afectate de celulita, imbunatatesc circulatia sangvina care are de suferit in cazul celulitei si distrug tesutul conjunctiv afectat.

,,Recuperarea este imediata. Nu sunt necesare bandaje sau pansamente. Insa, trebuie sa avem grija ca in primele  6-8 ore de la interventie sa evitam dusurile fierbinti si hainele stranse in jurul zonei tratate. De asemenea, nu sunt recomandate exercitiile fizice in primele 48 de ore de la efectuarea tratamentului”, adauga Dr. Anca Dobos.

Tratamentul este contraindicat femeilor gravide, persoanelor care sufera de diabet sau de afectiuni ale inimii.

Info: Creative Ideas, Foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 09.01.2013

more in Newsroom