ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Mezoterapia, tratament impotriva celulitei

Mezoterapia, tratament impotriva celulitei

Folosita in medicina estetica noninvaziva, mezoterapia este un tratament eficient in tratarea celulitei, in scaderea in greutate si are efecte anti-imbatranire la nivelul pielii. Acesta consta in injectarea in piele a unor cantitati minime de extracte naturale, medicamente, vitamine si agenti homeopatici.

O procedura noninvaziva
Mezoterapia este folosita pentru tratarea adipocitelor pe care le dilueaza si pentru cresterea elasticitatii pielii. Pentru aceasta sunt injectate cantitati foarte mici de substante homeopate, vitamine, aminoacizi si enzime in stratul mijlociu al pielii, adica in mezoderm. Pentru aceasta, este utilizata o seringa sau un pistol special cu ac foarte fin, de 4mm lungime. Substantele sunt alese in functie de nevoia fiecarui pacient si de eventualele reactii alergice care pot sa apara.

,,Pacientii nu vor incepe tratamentul inca de la primul consult, pentru ca este nevoie sa lasam timp testelor alergice sa iti definitiveze rezultatele”, precizeaza Dr. Anca Dobos, medic primar dermato-venerologie.

Rezultate
In medie, rezultatele sunt vizibile dupa 2-3 sedinte. Acestea pot rezista perioade mari de timp daca pacientul combina terapia cu exercitiul fizic moderat si cu o nutritie adecvata. Cu toate acestea, mezoterapia nu opreste imbatranirea, ci doar confera stralucire pielii si intarzie procesul de imbatranire.

“Pentru celulita se recomanda o sedinta la 7 zile, timp de o luna, apoi o sedinta pe luna timp de inca doua luni. Sedintele variaza si in functie de necesitatile fiecarui organism in parte. Iar o sedinta de mezoterapie dureaza in medie 30-45 de minute. Aspectul de coaja de portocala al pielii se amelioreaza inca de la primele sedinte, insa sunt necesare mai multe sedinte pentru a obtine rezultate de durata”, spune Dr. Anca Dobos.

Injectarea acestor substante poate fi realizata oriunde pe corp. In cazul celulitei, cele mai frecvente zone afectate sunt abdomenul, coapsele, fesele si bratele.

Riscuri
Mezoterapia are riscuri minime, iar efectele adverse sunt reduse. Pot aparea mici vanatai, echimoze sau chiar hematoame minore in zonele cu laxitate, roseata, durere locala, senzatii de arsura, mancarime sau pur si simplu o reactie alergica minora locala. Punctul forte al acestei terapii este faptul ca nu necesita spitalizare, anestezie generala sau repaus prelugit la pat.  Formulele aplicate in cadrul mezoterapiei reduc grasimea de la nivelul zonei afectate de celulita, imbunatatesc circulatia sangvina care are de suferit in cazul celulitei si distrug tesutul conjunctiv afectat.

,,Recuperarea este imediata. Nu sunt necesare bandaje sau pansamente. Insa, trebuie sa avem grija ca in primele  6-8 ore de la interventie sa evitam dusurile fierbinti si hainele stranse in jurul zonei tratate. De asemenea, nu sunt recomandate exercitiile fizice in primele 48 de ore de la efectuarea tratamentului”, adauga Dr. Anca Dobos.

Tratamentul este contraindicat femeilor gravide, persoanelor care sufera de diabet sau de afectiuni ale inimii.

Info: Creative Ideas, Foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 09.01.2013

more in Newsroom