ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte

Leopoldine & colectia Ioanei Ciolacu pentru primavara 2020

Leopoldine este muza colectiei realizate de Ioana Ciolacu pentru primavara 2020. Ea e o femeie care alege sa isi dezvaluie personalitatea putin cate putin, fara a fi coplesitoare si nici pe deplin constienta de puterea si pasiunea ei.

“Monument al unei lumi desavarsite, ea umbla pe pamant ca si cum nu ar vrea sa-l deranjeze, dar il schimba pentru totdeauna prin existenta ei memorabila”,  se mentioneaza in descrierea colectiei. Leopoldine este un personaj imaginar, care s-a conturat insa pornind de la o persoana reala: actrita Leopoldina Balanuta (1934 – 1998).

Designerul a declinat povestea lui Leopoldine in piese vestimentare si a inserat adesea in designul lor cate un detaliu mai putin conventional, asupra caruia iti opresti inevitabil privirea si pe care nu-l uiti cu usurinta. Colectia include pantaloni masculini, cu o croiala larga, dar si fuste maxi, structurate, o rochie-furou cu tiv asimetric sau un body ale carui maneci nu se opresc la incheietura, ci se transforma in manusi.

De altfel, manusile reprezinta un accesoriu cheie. Le intalnim atat in prelungirea piesei vestimentare despre care am povestit mai devreme, cat si de sine statatoare, realizate din material transparent sau cu imprimeuri.

Devenite o emblema a colectiilor care ii poarta semnatura, imprimeurile sunt, si de aceasta data, desenate de Ioana Ciolacu. Formele lor luxuriante sunt inspirate de fauna ecuatoriala si redate intr-o paleta cromatica dominata de alb, negru si indigo.

Colectia este disponibila pe ioanaciolacu.com.

Sursa info si foto: Ioana Ciolacu

PUBLISHED ON 06.12.2019

more in Newsroom