ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Jurnalul perpetuu pune intrebarile

Jurnalul perpetuu pune intrebarile

Carnetele lui Noemi Meilman de la sfarsit de an iau forma unui jurnal perpetuu in 2020. Nu e un jurnal obisnuit, ci unul extrem de curios, care iti adreseaza cate o intrebare in fiecare zi.

“De obicei, ne adresam cu <draga jurnalule>. De data aceasta, jurnalul pune intrebarile si te invit sa raspunzi in ce an doresti tu, in ce zi iti amintesti sa scrii ceva. E un exercitiu de timp, uneori amuzant, alteori duios, uneori usor cliseistic sau plin de avant. Am ales ca jurnalul sa nu puna intrebari legate de perioada pandemiei, pentru ca multe raspunsuri vor face asta deja. Viata merge mai departe. Important e sa avem grija de noi si de cei dragi, in aceste vremuri suprarealiste,” povesteste Noemi Meilman.

Jurnalul incepe cu data de 1 ianuarie si se incheie cu 31 decembrie, fara a fi completat anul. Fiecare luna este marcata de un colaj reprezentativ, creat de Noemi.

“Cei care prefera latura mai practica, pot folosi acest caiet pe post de agenda. (…) Caietul mai poate fi folosit pentru lista de cumparaturi sau pentru a tine contabilitatea cheltuielilor sau, pur si simplu, pentru notite diverse.  Poti rupe cu usurinta orice pagina doresti, de aceea am ales varianta arcurilor,” mai spune ea.

Jurnalul perpetuu are 378 de pagini, costa 93 de lei si poate fi achizitionat de pe Molecule-F.

Sursa foto: Noemi Meilman

 

PUBLISHED ON 16.12.2020

more in Mood Board