ARTA & DESIGN

VEGETAL. Natura intr-o expozitie de...

Expozitia VEGETAL e o invitatie de a explora frumusetea naturii in…

INSPIRATIE

Cool shades & sunny memories

Primii mei ochelari de soare aveau rame negre si lentile albastre,…

INSPIRATIE

Bijuterii cu majuscule

Un timp, am simtit ca pandantivele cu initiala numelui nu sunt…

EDITOR'S CHOICE

CROCHET sau cum se impleteste...

“The crochet” este un trend care se impleteste perfect vara aceasta….

EDITOR'S CHOICE

Cum traduce Dries Van Noten...

Pe la inceputul primaverii, Dries Van Noten anunta colectiile de debut…

HOT TREND

Casele de moda deschid larg...

Formularea moda si frumusete e intalnita atat de des, incat ar…

INSPIRATIE

Anya Hindmarch, Sister Jane &...

Hainele se citesc cel mai bine atunci cand sunt imbracate, cand…

We like

“Subscribe and share” sau, mai bine, aplauze

"Subscribe and share" este o piesa de teatru care vorbeste despre comedia din vietile noastre virtuale, dar si despre tristetea pe care o aduce ea in cele reale. Replicile actuale au puterea de a decupa propria noastra realitate in scene foarte clare. Ele sunt o oglinda perfecta pentru imaginea de clovn in care care ne imbraca egoul desfranat si, pe alocuri, patologic din social media. Si redau perfect preocuparea noastra oarba si complet inutila pentru admiratia celorlalti, in orice s-ar masura ea: like-uri, fani, audienta, votanti. Sursa comicului este, de fapt, un comportament caricatura in care nu mai exista reflexiv, ci doar reflex, si pe care il adoptam fiecare in diverse doze, atunci cand cumparam iluzia unei echivalente intre expunere si succes. Iar aceasta iluzie incurajeaza si capitalizeaza tendintele exhibitioniste in care documentam orice moment, orice interactiune si publicam "gandul imediat" si "convingerea noastra". Astfel ajungem sa valorizam banalitatea existentiei de zi cu zi sau, mai rau, sa "editam" si sa "reformulam" realitatea in functie de convingeri sau interese. Cronologia actelor este exact ca in realitate. Un circ al compromisurilor si al ipocriziei, o goana nebuna dupa aparenta, care la inceput iti vinde iluzia unui joc nevinovat si deloc per...

Inapoi Inainte
Jurnalul perpetuu pune intrebarile

Jurnalul perpetuu pune intrebarile

Carnetele lui Noemi Meilman de la sfarsit de an iau forma unui jurnal perpetuu in 2020. Nu e un jurnal obisnuit, ci unul extrem de curios, care iti adreseaza cate o intrebare in fiecare zi.

“De obicei, ne adresam cu <draga jurnalule>. De data aceasta, jurnalul pune intrebarile si te invit sa raspunzi in ce an doresti tu, in ce zi iti amintesti sa scrii ceva. E un exercitiu de timp, uneori amuzant, alteori duios, uneori usor cliseistic sau plin de avant. Am ales ca jurnalul sa nu puna intrebari legate de perioada pandemiei, pentru ca multe raspunsuri vor face asta deja. Viata merge mai departe. Important e sa avem grija de noi si de cei dragi, in aceste vremuri suprarealiste,” povesteste Noemi Meilman.

Jurnalul incepe cu data de 1 ianuarie si se incheie cu 31 decembrie, fara a fi completat anul. Fiecare luna este marcata de un colaj reprezentativ, creat de Noemi.

“Cei care prefera latura mai practica, pot folosi acest caiet pe post de agenda. (…) Caietul mai poate fi folosit pentru lista de cumparaturi sau pentru a tine contabilitatea cheltuielilor sau, pur si simplu, pentru notite diverse.  Poti rupe cu usurinta orice pagina doresti, de aceea am ales varianta arcurilor,” mai spune ea.

Jurnalul perpetuu are 378 de pagini, costa 93 de lei si poate fi achizitionat de pe Molecule-F.

Sursa foto: Noemi Meilman

 

PUBLISHED ON 16.12.2020

more in Mood Board