AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

RED CARPET

Met Gala 2021. Cod vestimentar:...

Dupa o pauza de un an, Met Gala a revenit ieri…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte

Intalniri neintamplatoare: Nina Cassian si Yvonne Hasan

Sunt intalniri cu oameni importanti din viata noastra care par un fel de “it was meant to be”, chiar daca ele au avut loc, de fapt, in circumstante neprevazute. In urma cu cativa ani, Noemi Meilman si-a propus sa sarbatoreasca aceste intalniri printr-o serie de carnete dedicate unor prietenii celebre, numita Intalniri neintamplatoare. Seria s-a imbogatit, de curand, cu o noua poveste despre prietenie, cea dintre Nina Cassian si Yvonne Hasan.

*

In toamna anului 1940, viitoarea poeta, compozitoare si traducatoare Nina Cassian o intalneste, pe bancile Liceului Evreiesc de Fete, pe cea care va deveni artista, istoricul de arta si profesoara Yvonne Hasan.

Urmeaza o prietenie care va dura mai bine de 7 decenii si va traversa 4 schimbari de regim politic in Romania.

Toate aceste lucruri le-am aflat anul acesta, din documentarul “Distanta dintre mine si mine”, realizat de Mona Nicoara si Dana Bunescu, dupa o idee a Adei Solomon, si din expozitia retrospectiva vernisata la MNAC, curatoriata de Adrian Buga, cu lucrari din colectii particulare sau din colectia Ada si Alecu Solomon (nora si fiul artistei Yvonne Hasan).

Astfel, cele doua prietene s-au “intalnit” din nou anul acesta, de doua ori: o data in primavara – filmul a fost lansat in luna martie in cinematografe, iar expozitia a fost vernisata in aprilie.

A doua reintalnire este in paginile volumului II al antologiei “Nesupusele” (Editura Univers), aparut in acest noiembrie.

Este anul Cassian – Hasan, iar eu le aduc un omagiu cu aceste carnete de vise, de visuri, de jurnale si retete, de notite sau poezii sau, pur si simplu, de desene.

Intalnirile neintamplatoare sunt si intalnirile mele cu prietenii si toti cei pe care i-am cunoscut si am creat lucruri frumoase impreuna.

Intalnirile neintamplatoare sunt cele care ne imbraca pentru toata viata. – Noemi Meilman

*

Carnetele costa 48 de lei si se gasesc la Molecule-F, atat online, cat si in showroomul lor de pe strada Eremia Grigorescu 4 din Bucuresti.

Sursa foto si info: Noemi Meilman

PUBLISHED ON 13.12.2019

more in Mood Board