ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Jucarii pentru cei mici, obiecte de design pentru cei mari
Editor's Choice
Autor: Ioana Lovin

Jucarii pentru cei mici, obiecte de design pentru cei mari

Fie ele papusi, fie animale simpatice sau creaturi de tot felul, jucariile din materiale textile sunt destinate unui public cat se poate de larg. Practic, nu pare sa existe o limita superioara de varsta. Cei mici le indragesc pentru jocurile pe care si le imagineaza cu ele. Cei mari – pentru design si pentru modul in care, prin simpla lor prezenta, destind atmosfera unei incaperi.

Am tanjit mult timp dupa o papusa Barbie. A fost una dintre dorintele pe care le-am tinut secret in copilarie. Daca o spuneam cuiva, nu se mai indeplinea, nu? Oi fi inteles eu din prima care e treaba cu secretele, dar despre partea cu dorintele aveam sa aflu mai tarziu ca nu e deloc asa cum credeam. E important sa spui ce vrei, mai ales atunci cand nu tine (doar) de tine ca acele lucruri sa se intample. Asta e valabil pentru dorintele cu papusi Barbie, dar nu numai.

Ma gandesc uneori, mai in gluma, mai in serios, ca acea dorinta partial neimplinita a contribuit la inclinatia mea pentru obiectele cu un design jucaus. (Spun partial pentru ca am avut la un moment dat o papusa ce semana cu ce imi doream eu.) Cum astazi nu mai sunt fana papusilor Barbie, gasesc alte moduri pentru a o indeplini. Si adevarul e ca nici nu e nevoie sa caut prea mult. Orice produs, de la un creion pana la banalele cutii de depozitare, exista si in variante creative, care sa imi atraga atentia.

Pe acest teren de joaca, ce si-a gasit loc in mintea mea, nu aveau cum sa nu intre si jucariile din materiale textile. Am sa mentionez in continuare trei creatoare care ma inspira. Voi include si conturile lor de Instagram, astfel incat sa iti fie mai usor sa le urmaresti in caz ca nu o faci deja.

Ana Ponta este printre creatoarele care m-au determinat sa percep jucariile din material textil ca obiecte de design. Le-am descoperit intr-o vizita la Carturesti Verona – daca imi amintesc bine – acum vreo 10 ani. Mi-au placut instant animalele cu pasmanterii si miros de levantica. O vacuta cu zambetul desenat sta si acum agatata de usa sifonierului meu. Am deranjat-o recent pentru o sedinta foto, al carei rezultat este fotografia de la inceput.

Sa fi trecut un an de cand Micul Haos s-a strecurat in newsfeed-ul meu de Instagram si, totodata, pe lista dorintelor? Se poate sa fie ceva mai mult de atat. Rezonez de la un capat la altul cu estetica designerului Maria Mandea, fondatoarea micului haos ce provoaca mari zambete.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by designed to play (@miculhaos)

O alta creatoare de papusi pe care ma bucur ca am descoperit-o recent este Paula de la Mon Chateau. Personajele ei imi trezesc o dulce nostalgie. Conform mon-chateau.com, acestea sunt realizate din materiale naturale, iar hainele sunt cusute sau tricotate de mana, detalii ce le face cu atat mai speciale.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paula Dans Son Chateau (@mon_chateau)

Sursa foto: arhiva personala

PUBLISHED ON 08.04.2021

more in Mood Board