WE LIKE

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport…

RED CARPET

Trenduri remarcate pe covorul rosu...

Cea de-a 97-a editie a Premiilor Oscar a inceput, asa cum…

INSPIRATIE

ADN-ul caselor de moda

Retragerea unei persoane din rolul de director de creatie demareaza in…

INSPIRATIE

Moda secolelor trecute, regandita la...

Moda din prezent se creioneaza cu ajutorul reperelor din trecut, chiar…

WE LIKE

Firul rosu al artei semnate...

Chiharu Shiota construieste instalatii impresionante din fire textile, puse adesea impreuna…

INSPIRATIE

O canapea, mai multe mese...

Trendul de a aseza mai multe mese de cafea in fata…

STIRI CU STIL

Andreea Brasovean

Stirile trebuie sa fie obiective, iar cei care le prezinta echidistanti….

Femei care ne inspira

Stefana Maior. ARTICLE TEN.

Stefana Maior a lansat recent ARTICLE TEN, un brand vestimentar descris in perechi de atribute contrastante, aduse impreuna de acelasi fir rosu: libertatea de exprimare. Privind cariera ei din perspectiva contrastelor, nu pare deloc intamplator ca studiile si experienta ei profesionala de pana acum acopera atat partea creativa a modei, cat si cea de business. Odata cu ARTICLE TEN, am realizat ca, in ciuda anilor care au trecut din 2012 pana in prezent, memoria mea a pastrat intr-un sertar al ei colectia cu care Stefana Maior a absolvit design vestimentar la UNArte. S-au schimbat multe lucruri de atunci, asa cum spune ea in acest interviu, dar sunt si lucruri care s-au pastrat. Despre acestea, precum si despre noul drum pe care a pornit, despre provocari, curaj si inspiratie, te invit sa citesti in randurile care urmeaza. Intre nou si vechi, opulent si simplu, edgy si elegant, rebel si romantic, ARTICLE TEN se situeaza la intersectia unor zone creative, aflate in contrast. Care sunt atuurile si provocarile acestui loc ales de tine? Cred ca in zona asta de contraste ma simt cu adevarat libera sa creez ceva special si cu care rezonez profund. Nu doar in moda ma regasesc in acest joc al contrastelor, ci si in alte aspecte ale vietii: design interior, mancare, chiar si i...

Inapoi Inainte
Jucarii pentru cei mici, obiecte de design pentru cei mari
Editor's Choice
Autor: Ioana Lovin

Jucarii pentru cei mici, obiecte de design pentru cei mari

Fie ele papusi, fie animale simpatice sau creaturi de tot felul, jucariile din materiale textile sunt destinate unui public cat se poate de larg. Practic, nu pare sa existe o limita superioara de varsta. Cei mici le indragesc pentru jocurile pe care si le imagineaza cu ele. Cei mari – pentru design si pentru modul in care, prin simpla lor prezenta, destind atmosfera unei incaperi.

Am tanjit mult timp dupa o papusa Barbie. A fost una dintre dorintele pe care le-am tinut secret in copilarie. Daca o spuneam cuiva, nu se mai indeplinea, nu? Oi fi inteles eu din prima care e treaba cu secretele, dar despre partea cu dorintele aveam sa aflu mai tarziu ca nu e deloc asa cum credeam. E important sa spui ce vrei, mai ales atunci cand nu tine (doar) de tine ca acele lucruri sa se intample. Asta e valabil pentru dorintele cu papusi Barbie, dar nu numai.

Ma gandesc uneori, mai in gluma, mai in serios, ca acea dorinta partial neimplinita a contribuit la inclinatia mea pentru obiectele cu un design jucaus. (Spun partial pentru ca am avut la un moment dat o papusa ce semana cu ce imi doream eu.) Cum astazi nu mai sunt fana papusilor Barbie, gasesc alte moduri pentru a o indeplini. Si adevarul e ca nici nu e nevoie sa caut prea mult. Orice produs, de la un creion pana la banalele cutii de depozitare, exista si in variante creative, care sa imi atraga atentia.

Pe acest teren de joaca, ce si-a gasit loc in mintea mea, nu aveau cum sa nu intre si jucariile din materiale textile. Am sa mentionez in continuare trei creatoare care ma inspira. Voi include si conturile lor de Instagram, astfel incat sa iti fie mai usor sa le urmaresti in caz ca nu o faci deja.

Ana Ponta este printre creatoarele care m-au determinat sa percep jucariile din material textil ca obiecte de design. Le-am descoperit intr-o vizita la Carturesti Verona – daca imi amintesc bine – acum vreo 10 ani. Mi-au placut instant animalele cu pasmanterii si miros de levantica. O vacuta cu zambetul desenat sta si acum agatata de usa sifonierului meu. Am deranjat-o recent pentru o sedinta foto, al carei rezultat este fotografia de la inceput.

Sa fi trecut un an de cand Micul Haos s-a strecurat in newsfeed-ul meu de Instagram si, totodata, pe lista dorintelor? Se poate sa fie ceva mai mult de atat. Rezonez de la un capat la altul cu estetica designerului Maria Mandea, fondatoarea micului haos ce provoaca mari zambete.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by designed to play (@miculhaos)

O alta creatoare de papusi pe care ma bucur ca am descoperit-o recent este Paula de la Mon Chateau. Personajele ei imi trezesc o dulce nostalgie. Conform mon-chateau.com, acestea sunt realizate din materiale naturale, iar hainele sunt cusute sau tricotate de mana, detalii ce le face cu atat mai speciale.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paula Dans Son Chateau (@mon_chateau)

Sursa foto: arhiva personala

PUBLISHED ON 08.04.2021

more in Mood Board