WE LIKE

Iris van Herpen. Designul prinde...

Designul prinde viata, la propriu, in Sympoiesis, colectia Iris van Herpen…

INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Iris van Herpen. Designul prinde viata, la propriu.
We like
Autor: Ioana Lovin

Iris van Herpen. Designul prinde viata, la propriu.

Designul prinde viata, la propriu, in Sympoiesis, colectia Iris van Herpen haute couture toamna-iarna 2025, prezentata, ieri, la Paris. Moda, arta si tehnologia se impletesc si au ca rezultat forme impresionante, care exploreaza conexiunea noastra cu lumea oceanelor.

Asa cum se intampla deseori in cazul designerului Iris van Herpen, si realizarea acestei colectii a fost posibila prin intermediul colaborarilor interdisciplinare. Cea mai neasteptata dintre ele este, pentru mine, cea cu studioul Bio Crafted, fondat de biodesignerul Chris Bellamy.


Living Look, tinuta purtata de Stella Maxwell, pe care o poti vedea in miscare pe contul de Instagram al lui Iris van Herpen / Sursa foto: Hepta.ro

Tinuta care a deschis prezentarea de la Saptamana Modei de la Paris, Living Look, este locuita – un termen folosit in descrierea de pe Instagram, atat de designer, cat si de studio – de milioane de alge bioluminiscente. Acestea genereaza lumina cand vestimentatia e in miscare sau e atinsa. Impresionant, nu?


Sursa foto: Hepta.ro

O alta colaborare prin care lumina a devenit parte din show este cea cu artistul Nick Verstand. Fluiditatea miscarilor, culorile, texturile si formele care definesc lumea acvatica au inspirat toate creatiile pe care le-as numi, ca de obicei, mai mult sculpturi purtabile, decat piese vestimentare, iar lumina, atent gandita ca prezenta, le-a pus in valoare.

Am ales, in continuare, cateva dintre sculpturile purtabile preferate:


Sursa foto: Hepta.ro


Sursa foto: Hepta.ro


Sursa foto: Hepta.ro


Sursa foto: Hepta.ro


Sursa foto: Hepta.ro


Sursa foto: Hepta.ro

Sursa fotografie principala: Hepta.ro

PUBLISHED ON 08.07.2025

more in Fashion Etc