INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Intalniri neintamplatoare. Carnetele lui Noemi.

Intalniri neintamplatoare. Carnetele lui Noemi.

Incercam sa gasesc cuvintele potrivite pentru a-mi descrie inclinatia spre obiectele a caror functionalitate este dublata de un design deosebit, cand privirea mea s-a oprit asupra Carnetului de vise si visuri, realizat de Noemi Meilman. Acesta sta asezat pe birou deasupra unei agende negre cu scris alb. Ceva mai la dreapta, un mic carnet in forma de caine. Apoi, teancul de reviste din margine sprijina alte trei carnete in care am cautat, de curand, niste informatii mai vechi. Fiecare are un design diferit. Unele sunt mai serioase, altele cat se poate de simpatice. Niciunul fara o poveste. Iata descrierea!:)

Involuntar, mi-am creat obiceiul ca primele notite din agendele sau carnetele preferate sa marcheze un inceput: un proiect nou, un nou an sau o calatorie intr-o destinatie la care am visat si despre care v-am si povestit ulterior… Astept cu nerabdare sa vad ce moment va marca noul meu carnet din colectia “Intalnirilor neintamplatoare”, gandita de Noemi in aceasta toamna.

david-bowie-grace-jones-carnet-si-cartolina

“<Intalniri neintamplatoare> continua seria povestilor <Carnetul de Vise & Visuri> si <Friendship Affairs>, lansate in primavara lui 2014, respectiv toamna 2015. Intalnirile neintamplatoare sunt si intalnirile mele cu prietenii si cu toti cei pe care i-am cunoscut si am creat lucruri frumoase impreuna. Intalnirile neintamplatoare sunt cele care ne imbraca pentru toata viata,” povesteste Noemi.

Colectia cuprinde patru modele cu patru dintre prieteniile celebre care o inspira: “Cella Serghi o intalneste pe Magdalena Radulescu”, “David Bowie meets Grace Jones”,”Constantin Brancusi meets Peggy Guggenheim”, “Thelma meets Louise”. De aceasta data, carnetele seamana cu niste carti ale caror pagini inca albe isi asteapta autorii. Ele vin insotite de cate o cartolina cu un mesaj pozitiv.

brancusi-guggenheim-si-cartolina

serghi-radulescu-si-cartolina

thelma-louise-si-cartolina

Carnetele costa 55 de lei si pot fi achizitionate de pe platforma online Molecule-F si din concept store-ul lor, de pe morodan.com.ro, din ClassIN (Bdul Aviatorilor 47) si, in curand, de pe visuell.ro, okian.ro si Loot Forever din Splaiul Independentei 4.

Foto: Alberto Grosescu

PUBLISHED ON 14.11.2016

more in Mood Board